ASU Politehnica l-a vândut pe Marvin Schieb unei colege de campionat. Motivul pentru care timișorenii au acceptat să-i dea drumul

ASU Politehnica l-a vândut pe Marvin Schieb unei colege de campionat.** Motivul pentru care timișorenii au acceptat să-i dea drumul

ASU Politehnica este una dintre echipele cu bugete mici din Liga 2, însă asta nu a împiedicat-o să aibă o clasare bună la finalul primei părți a sezonului, pe locul 6, la doar patru puncte în spatele Rapidului, care e pe loc de baraj de promovare. Clubul timișorean are resurse de la universitatea bănățeană, sponsori, dar și din banii adunați de fani. Destul de rar deocamdată, ASU Poli a reușit să vândă un jucător, dar acest lucru s-a întâmplat în iarna aceasta.

De data aceasta, este pentru prima dată când vânzarea s-a făcut către o competitoare directă, FK Csikszereda. Se pare că tocmai faptul că Marvin Schieb nu e „român verde” a fost argumentul-cheie.

„Schieb a fost achiziționat de cei de la Csikszereda. Jucătorul și-a dorit și el să plece, este mai aproape de casă. Este un jucător de naționalitate germană. Cei de la Csikszereda și l-au dorit, în mare, lotul lor este compus din jucători maghiari, secui sau de naționalitate germană și nu ne-am opus”, a declarat Octavian Benga la reunirea echipei.

Antrenorul Politehnicii nu a vrut să spună însă suma de transfer.

Marvin Schieb are 23 de ani și este mijlocaș de bandă. A jucat și în dreapta, dar și în stânga. În acest sezon, în 14 jocuri oficiale a strâns pe teren 783 de minute. Fotbalistul a fost titular de zece ori și a intrat de patru ori ca rezervă. Are un gol marcat, iar pe final de 2019 a fost accidentat.

Schieb a mai jucat la „U” Cluj și ASA Târgu Mureș înainte să vină la Timișoara, în februarie 2018.

Marius Marin, alt jucător care a adus bani Politehnicii

În trecut, de la ASU Poli au mai plecat jucători tineri. Marius Marin a fost vândut în vara lui 2016 la Sassuolo, pe când mijlocașul avea 17 ani. Din informațiile presei, clubul timișorean a primit 20.000 de euro.

Un alt jucător plecat a fost Deian Sorescu, la Dinamo. Recent, într-o emisiune de la DigiSport, Florin Bratu enumera tinerii promovați de el și a spus că l-a adus pe Sorescu gratis în „Ștefan cel Mare”.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă