ASU Politehnica ia încă o „perlă” de la Hagi. Timișorenii au împrumutat un campion de la juniorii Academiei

ASU Politehnica ia încă o

ASU Poli își face „plinul” de jucători Under 21 de al Academia lui Gheorghe Hagi. După ce i-au împrumutat pe portarul Rareș Murariu și mijlocașul Raul Vidrășan, acum clubul timișorean l-a acontat tot pe un sezon și pe atacantul Romeo Bănică.

Tânărul are 19 ani și, la fel ca și colegii săi, a luat titlul în Liga Elitelor U19. Viitorul a luat și Supercupa la juniori mari, după ce Romeo Bănică a marcat toate cele trei goluri pentru victoria cu 2-1 cu Dinamo. Atacantul a fost desemnat și omul meciului.

„Am avut libertatea de a vedea mai multe jocuri ale aceste generații, iar tot ce mi-a plăcut am transmis mai departe. Au sosit la echipa noastră numele pe care le-am avansat eu, deci ni i-am dorit foarte mult pe toți trei”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu despre fotbaliștii împrumutați.

Un alt club din Liga 2 care a împrumutat mai mulți jucători de la clubul lui Gheorghe Hagi este nou-promovata Universitatea Cluj. Cristian Ene, Cosmin Dur-Bozoancă, Tiberiu Căpușă, Doru Dumitrescu și Kofi Twumasi sunt luați de „U” de la academia de la Ovidiu. Bozoancă a apărat în sezonul trecut chiar la ASU Poli.

Mai au nevoie de jucători pentru benzile laterale

Vara aceasta, pe lângă Rareș Murariu și Raul Vidrășan, ASU Poli i-a mai transferat pe Bogdan Bozian, Bogdan Nicolescu, Adrian Bedea și Tamas Szasz. Din vechea echipă vor continua Dănuț Bilia, Ioan Mera, Adrian Poparadu, Alin Ignea, Ionuț Coadă, Răzvan Ghinescu, Marvin Schieb și Ionuț Plămadă. Alb-violeții mai au nevoie de un portar și de jucători de bandă, deoarece, deocamdată, nu au niciun fundaș lateral sub contract.

Un fundaș stânga pe care ar putea să-l legitimeze este Ioan Boancă (19 ani) de la Industria Galda.

Reunirea echipei va avea loc miercuri, 2 iulie.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă