ASU Politehnica a sunat adunarea. Octavian Benga a avut patru nume noi la dispoziție și mai așteaptă doi jucători din străinătate

ASU Politehnica a sunat adunarea.** Octavian Benga a avut patru nume noi la dispoziție și mai așteaptă doi jucători din străinătate

ASU Politehnica și-a reluat, de vineri, antrenamentele la arena Știința, cu patru nume noi. Clubul timișorean a bifat și patru despărțiri, dintre care două definitive. Alb-violeții nu vor face niciun cantonament, iar Benga mai așteaptă în probe un spaniol și un ghanez, care vor sosi săptămâna viitoare.

Noutățile sunt, deocamdată, Dorin Codrea, Dragoș Săulescu, Alexandru Pop, dar și Nicolae Șofran, jucător de banda dreapta de 19 ani care vine de la Ghiroda și care a făcut junioratul la clubul Electrica Timișoara.

„Mă bucur că am început pregătirea. Pot spune că îmi era și dor de jucători. Vreau să-l felicit încă o dată cel puțin pentru perioada de când am venit eu. Returul va fi un alt campionat, din cauza pauzei lungi din România. Marea majoritate a echipelor se întăresc. Am adus și noi câțiva jucători care au acceptat condițiile financiare pe care le-am propus. Sunt exact pe profilul pe care mi l-am dorit. Sper să vină cu un plus și să se închege cât mai bine și acest lot. Mi-aș fi dorit un cantonament într-o zonă mai caldă, dar nu este o problemă”, a declarat Benga.

Poli caută jucători de picior stâng

Antrenorul mai vrea să testeze și jucători tineri noi. „Au venit o serie de jucători, vor mai veni doi jucători săptămâna viitoare încă doi jucători care vor fi în probe. Sunt doi străini, un ghanez și un spaniol. Sunt doi jucători interesanți de picior stâng. Suferim la acest aspect avem foarte puțini jucători de picior stâng. Și vor mai veni doi jucători tineri, sub vârstă. Îmi doresc să-i văd și pe ei, jucători interesanți, sper să ne convingă și să începem cât mai repede cu lotul definitivat”, a punctat Benga.

Marvin Schieb, vândut la Csikszereda

Ungureanu a plecat și negociază cu Ghiroda, în timp ce Marvin Schieb a fost cumpărat de Csikszereda. Juniorii Pițigoi și Lazăr vor ajunge ca împrumut la Ghiroda. De asemenea, și Zabun a lipsit de la reunire.

„I-am împrumutat pe Pițigoi și Lazăr pentru că în zona aceea avem posturi de seniori. Cred că au făcut o alegere bună, au ales să meargă la Ghiroda unde condițiile sunt foarte bune și pot să se dezvolte.  Posibil să mai fie o plecare. Mai e Schieb care a plecat la Csikszereda, plus Ungureanu. Schieb a fost achiziționat de cei de la Csikszereda. Jucătorul și-a dorit și el să plece, este mai aproape de casă, este un jucător de naționalitate germană. Cei de la Csikszereda și l-au dorit, în mare, lotul lor este compus din jucători maghiari, secui sau de naționalitate germană și nu ne-am opus. Este posibil ca și Zabun să fie împrumutat. Urmează să fie discuții cu diverse cluburi”, a mai detaliat Ungureanu.

Axente ar fi preferat ca Poli să nu stea în prima etapă

Mircea Axente spune că Poli trebuie să se adapteze, chiar dacă echipa nu face cantonament. „Ne-am reunit cu gândul să facem o pregătire foarte bună, chiar dacă nu plecăm niciunde, cum se obișnuiește. Rămânem aici. Cu toate că eu zic că avem condiții bune de pregătire. Sperăm să țină și vremea cu noi, cum e și astăzi o vreme foarte frumoasă. În fotbal, ca în orice domeniu, concurența este benefică, concurența  te face mai puternic. Ne dorim să continuăm cu aceeași atitudine, să jucăm fiecare meci la victorie, să ne punem în slujba echipei. Vom vedea, vom lua fiecare meci pas cu pas și ce va fi, va fi. Având în vederecă începem direct cu Rapid, nu cred că este un avantaj. Era un avantaj să fii în rând cu celelalte echipe. Dar ne vom adapta și sperăm să fie bine”, a precizat Axente.

Iată lotul prezent la reunire: Murariu, Borbei, Contra, Jurj, Mera, Borlovan (junior) Cherecheș, Vidrăsan, Manea, Vasile, Ralf (junior), Cristodulo, Axente, Șofran, Scutaru, Coadă, Motreanu, Codrea, Ignea, Radu, Săulescu, Pop, Trip.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă