ASU Poli vrea jucători cu experiență pentru a nu tremura cu gândul la retrogradare. „Și-au arătat dorința de a veni. Avem ca atuuri spectatorii și numele de Politehnica”

ASU Poli vrea jucători cu experiență pentru a nu tremura cu gândul la retrogradare.**

După o primă parte de sezon disputată în premieră în Liga 2, cu bune și rele, ASU Politehnica Timișoara va ierna pe primul loc de deasupra pozițiilor retrogradabile, pe 15, la patru puncte peste CS Balotești, echipă care are însă un meci mai puțin disputat. Totuși, în această pauză, există șansa ca cel puțin un club, CSM Râmnicu Vâlcea, să se desființeze, lucru care ar ușura și mai mult lupta pentru evitarea retrogradării, deoarece ar mai rămâne doar două echipe ce ar pica în Liga 3.

Conducătorii echipei timișorene nu se bazează însă pe aceste desființări, excluderi pentru a scăpa de retrogradare, ci vor să avanseze în clasament prin propriile forțe. Pentru acest lucru, ASU Poli pregătește câteva transferuri în această iarnă. „Am vorbit cu doi jucători cu experiență în Liga a 2-a, care și-au arătat dorința de a veni. Avem ca atuuri spectatorii și numele de Politehnica, nu știu dacă decisive, în condițiile în care poți oferi doar cu puțin mai mult. Dar am fost sunat de un jucător din altă parte a țării, de exemplu, și mi-a spus: voi aveți public și sunteți Politehnica, vreau să vin să joc la voi! Noi rămânem adepți principiilor noastre, să rămâne cu zero datorii și să nu promitem mai mult decât putem oferi”, a mărturist Marius Cociu pentru PressAlert.

Se va renunța la cel puțin patru jucători

Totodată, managerul sportiv al ASU Poli a vorbit și despre renunțarea, măcar temporar, la cel puțin patru jucători din actualul lot pregătit de Sorin Brîndescu. „Sunt patru-cinci pe care vrem să-i împrumutăm, deci nu să-i cedăm de tot, pentru că avem încredere în potențialul lor. Am discutat cu jucătorii în cauză… Ne-am gândit că ar fi bine să aibă meciuri în picioare undeva la nivelul Ligii a 3-a”, a declarat Cociu, fără să indice numele vreunuia dintre jucătorii vizați, însă, conform evoluțiilor din prima parte a sezonului, cei care au prins puține meciuri în Liga 2 sunt: Denis Băban, Andrei Țugui, Ionuț Vucea, Branimir Stefanovici sau portarii Alexandru Mitrea și Alin Constantinescu.

Tot la capitolul plecări ar mai putea figura și jucătorii împrumutați de la echipele de Liga 1. Radu Motreanu și Miodrag Todorov vin de la ACS Poli, iar Bogdan Dănăricu sau Daniel Mărgărit, de la Pandurii, club cu mari probleme financiare. „Toți au fost împrumutați pe tot sezonul. Radu Motreanu, de exemplu, ne-a spus că ACS Poli l-a solicitat să-și prelungească înțelegerea cu ei și noi l-am sfătuit să o facă pentru că așa e normal, e jucătorul lor și nu vrem să avem discuții. Unul dintre jucătorii de la Pandurii are această clauză, să poată pleca din iarnă, dar până acum nu am primit nicio astfel de solicitare de la clubul care ni l-a împrumutat”, a mai spus Cociu pentru PressAlert.

Pe aceeași temă