ASU Poli și-a prezentat ultimele trei achiziții, dar și trei juniori trecuți la profesioniști. Înainte de derby-ul cu „U” Cluj, jucătorii au fost îndemnați să studieze matematica

ASU Politehnica joacă tot în deplasare și în a doua etapă din acest an, luni, pe terenul celor de la „U” Cluj. Echipa susținută de fanii CVUCS i-a prezentat, joi, într-o conferință de presă, pe Radu Motreanu, Fabio Trip și Octavian Ursu, legitimați după alți nou-veniți: Mihai Ene, Cristian Ene, Alin Manea, Bogdan Vasile și Cristian Dros. De asemenea, clubul alb-violet a semnat contracte de profesioniști cu trei juniori, moment pentru conducerea UPT să devină nostalgică cu vremurile de dinainte de 1989.

Pentru meciul de la Cluj, Alexandru Cherecheș va lipsi, fiind suspendat. În rest, Cosmin Petruescu are tot lotul valid. „Suntem conștienți cu toții că ne așteaptă o partidă foarte dificilă. Întâlnim una dintre echipele care nu și-a ascuns intenția de a promova. Într-un clasament al meciurilor jucate pe teren propriu, ocupă primul loc. Au cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Nu va fi deloc ușor, dar să nu uităm că la partida din tur calculelel hârtiei o dădeau favorită pe U Cluj. Cu toate acestea am reușit să câștigăm și furnizăm Universității Cluj una din puținele cele trei înfrângeri suferite. Suntem optimiști, rezultatele din amicale ne dau speranțe, la fel ca primul meci oficial din acest an”, a punctat antrenorul Politehnicii.

În meciul tur, desfășurat pe „Dan Păltinișanu”, în prezența a doar 1.500 de spectatori, ASU Poli s-a impus cu 1-0 în fața Universității Cluj, prin golul marcat în minutul 5 de Gelu Velici.

Un jucător de la CNPT, plus două împrumuturi

Fabio Trip a avut iarna aceasta un contract semnat cu Rapidul, pe care l-a reziliat, fiindcă voia să joace titular. Până la urmă, a semnat cu ASU Politehnica. Puștiul a recunoscut sincer că are mai multe șanse să joace la Timișoara, la o echipă de Liga a 2-a, decât la Rapid, care e în Liga 3. „Sunt foarte fericit că am ales acest club minunat, pe care îl cunosc de când sunt mic și de mic îmi doream să joc la acest club. De la 5 ani merg la fiecare meci al Politehnicii, știu ce înseamnă acest club pentru acest oraș și pentru acești fani minunați. Sper să joc cât mai mult la acest club. La Rapid am simțit că nu voi juca și am zis că e mai bine să mă întorc acasă și să joc”, a precizat Trip.

Octavian Ursu a fost împrumutat până la vară de la Universitatea Cluj, chiar adversarul din această etapă, și spune că vrea să revină la forma de dinainte de accidentarea sa de anul trecut. „Mă bucur că am ajuns la Politehnica. Din punctul meu de vedere e un pas înainte, chiar dacă la prima impresie nu pare. Am fost accidentat o perioadă bună de timp. Am nevoie de meciuri să joc și să-mi recapăt forma din turul campionatului. Am întâlnit un grup frumos, niște colegi minunați. Vreau să le mulțumesc pe această cale și sper să mă integrez cât mai repede. Am crescut la U Cluj, sunt de 11 ani la acest club. A fost decizia conducerii și mă bucur că fanii mă regretă”, a punctat Ursu.

Radu Motreanu vine împrumut de la ACS Poli și va juca din nou la ASU. „Mulțumesc conducerii celor de la ACS că mi-au respectat dorința de a reveni aici, pentru că aici mă simt cel mai bine. Fără acordul lor nu aș fi putut ajunge înapoi. Aș vrea să asigur pe toată lumea că nu m-am întors doar cu prezența. Voi încerca să demonstrez lor și în primul rând mie că merită să îmbrac acest tricou. Sunt convins că numai prin evoluțiile mele voi ajunge din nou în vizorul celor de la Liga 1”, a precizat Motreanu.

Trei jucători de 16 ani au semnat contracte de profesioniști. Prorectorul îi vrea studenți

Clubul a ținut să prezinte și trei juniori care au semnate contractele de profesioniști pe trei ani, acte „standard” la vârsta de 16 ani. Este vorba de Alexandru Gașpar, care a debutat sezonul trecut pentru echipa de seniori, Mihai Jorza și Mădălin Ursu.

La prezentare, prorectorul Florin Drăgan, totodată și președintele echipei de fotbal, a spus că i-ar plăcea ca jucătorii să devină și studenți ai Politehnicii, ca pe vremuri.

După ce săptămână trecută echipa a primit carduri la bibliotecă, acum au fost orientați spre matematică.

După 22 de etape, ASU Politehnica e pe locul 11, cu 26 de puncte. „U” Cluj are 47 de puncte și ocupă locul 4. Meciul direct dintre cele două echipe are loc luni, la ora 17:30, la Cluj Napoca, conform deciziei televiziunilor și spre disperarea fanilor timișoreni, care nu pot face toți deplasarea.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica

Pe aceeași temă