ASU Poli n-a mai fost dezlănțuită în ultimul amical înaintea plecării în cantonament și l-a nemulțumit pe Andone. Timișorenii au transferat încă doi jucători

ASU Poli n-a mai fost dezlănțuită în ultimul amical înaintea plecării în cantonament și l-a nemulțumit pe Andone.** Timișorenii au transferat încă doi jucători

După 11-0 cu Unirea Jimbolia și 10-0 de Avântul Periam, ASU Poli a disputat sâmbătă un nou amical cu o echipă din Liga a 4-a Timiș, Timișul Șag, în ultimul test în care antrenorul Bogdan Andone a trebuit să se decidă în privința jucătorilor veniți în probe și în stabilirea lotului care marți va pleca în cantonament la Săcele.

Cu Timișul Șag, alb-violeții nu au mai fost la fel de fatali în fața porții adverse. Au înscris doar de cinci ori și au primit de această dată și două goluri, câștigând astfel cu 5-2. Antrenorul echipei din Liga 2 i-a testat cu acest prilej, încă o dată, și pe cei șapte jucători rămași până sâmbătă în lot, dintre cei care au susținut probe în ultimele două săptămâni. E vorba despre portarul Emanuel Fișteag (ex-Național Sebiș), fundașii Grigore Turda (ex-Foresta), Alexandru Gîț (ex-Performanța Ighiu) și Ionuț Coadă (ex-CSS Turnu Severin), mijlocașii Florin Lazea (ex-CSM Lugoj), Alin Crișanov (liber de contract) și Viorel Chinde (ex-ACS Comuna Recea).

În plus, în acest meci a evoluat și mijlocașul central Florin Lazea, care a înscris unul dintre cele cinci goluri și a convins stafful tehnic că merită păstrat în lot.

Potrivit Druckeria, partida de pe stadionul Știința a început nefast pentru alb-violeți, care, deși au dominat autoritar întâlnirea, s-au văzut conduși din minutul 13, după golul marcat de Radovan. În a doua jumătate a primei reprize, „băieții în Ghete” au înscris de trei ori în decurs de 5 minute, prin Vucea (30′), Giuricici (33′) și Lazea (35′), și au stabilit în mare măsură câștigătoarea. Cele două echipe au încheiat prima repriză în inferioritate numerică, Taub și Costescu (Șag) fiind eliminați în minutul 37, în urma unei altercații.

În partea a doua, Politehnica și-a majorat avantajul. Mai întâi, a înscris Marius Staicu, dintr-un penalty obținut de Patrick Niță, revenit după o jumătate de an la antrenamentele alb-violeților (alături de Denis Băban). În minutul 78, s-a făcut 5-1, după ce maramureșeanul Viorel Chinde l-a învins pe portarul oaspeților, cu un șut din interiorul careului. Rezultatul final a fost stabilit de oaspeți, prin Costea, în minutul 82, cu o reluare spectaculoasă, sub transversală.

Andone: „E inadmisibil să primești două goluri cu o echipă de Liga a 4-a”

„A fost pur și simplu un antrenament pentru noi. S-a resimțit oboseala acumulată în ultimele zece zile, cu două antrenamente zilnice, de intensitate. Asta s-a resimțit și în ritmul jocului, dar le-am spus și băieților că e inadmisibil să primești două goluri cu o echipă de Liga a 4-a. Avem foarte mult de muncă, foarte multe de pus la punct, atât pe plan ofensiv, cât și defensiv. Sper să găsim cei trei-patru jucători care avem mare, mare nevoie pentru a ne face o echipă cât mai puternică și competitivă. Până luni seara sper să creionăm lotul pentru cantonamentul de la Săcele. Radu a jucat cele mai multe minute, e o veste foarte bună că a revenit. Eu îmi dorescă să se întoarcă și Sorescu, avem nevoie și de el. Ionuț Plămadă e un jucător de atac de care avm nevoie. Sper să intre în ritmul echipei, e puțin în urmă cu pregătirea, dar cu siguranță își va intra în ritm zilele următoare și va fi un jucător care ne va ajuta”, a declarat, citat de TMsport.ro, antrenorul Bogdan Andone.

ASU Poli: Gakos – Gîț, Coadă, Mera, Taub – Birău, Lazea, Giuricici – Ghinescu, Bădăuță, Vucea
Au mai jucat: Filip, Fișteag, Gîrlea – Bîte, Gălan, Turda, Neamțu, Stancu, Niță, Băban, Ignea, Chinde, Staicu
Antrenor: Bogdan Andone

Timișul Șag: Toma – Robotă, Al. Marincu, Foldi, Tutunaru, Costescu, Crișan, Ad. Marincu, Costea, Iorgovan, Radovan
Au mai jucat: Seculin, Mărgineanțu, Buruiană, Goia, Palade
Antrenor: Adrian Ianoșev

Motreanu continuă, Lazea și Plămadă au semnat, Telescu a plecat

După ce vineri au obținut împrumutul pe încă un sezon de la ACS Poli al fundașului dreapta Radu Motreanu (19 ani), unul dintre cei mai constanți jucători ai Politehnicii în sezonul trecut al Ligii 2, timișorenii au mai bifat sâmbătă două transferuri.

La finalul amicalul cu Timișul Șag, conducătorii ASU Poli au bătut palma cu Florin Lazea (24 de ani), mijlocaș care a și marcat în acest ultim test înainte de cantonamentul de la Săcele. Jucătorul arădean care a evoluat și pentru UTA, Rapid, Național Sebiș, FC Hunedoara, iar în sezonul trecut a fost în tricoul echipei CSM Lugoj, l-a impresionat pe Andone și l-a convins să-l păstreze în lot pentru noul sezon al Ligii 2.

Apoi, pe seară, ASU Poli a mai bifat un transfer, al unui jucător care a reușit promovarea în Liga 1 cu Sepsi OSK, însă nu a fost păstrat în lot de covăsneni. E vorba despre mijlocașul ofensiv Ionuț Plămadă (27 de ani), unul dintre fotbaliștii de bază ai echipei din Sfântu Gheorghe în acest sezon recent încheiat, dar care din cauza unei accidentări grave suferite la antrenament a ratat partea a doua a campionatului.

Până să ajungă la Sepsi, jucătorul originar din Rădăuți a mai evoluat pentru Bucovina Rădăuți, Rapid CFR Suceava sau Farul Constanța. În prima parte a campionatului trecut a bifat 21 de meciuri și două goluri pentru covăsneni, însă apoi a suferit o dublă fractură de claviculă, accidentare care l-a ținut apoi pe tușă pentru tot restul rezonului. Plămadă a semnat pe un sezon cu ASU Poli.

„E un jucător de atac, de care eu spun că avem nevoie. Sper să se integreze cât mai repede, va intra începând de astăzi în programul echipei. E puțin în urmă cu pregătirea, dar cu siguranță în zilele următoare își va intra în ritm. Sunt convins că e un jucător care ne va ajuta foarte mult în campionat”, a declarat antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone, despre Ionuț Plămadă, care este al patrulea transfer bifat de ASU Poli până acum, după Marius Staicu, Alin Ignea și Florin Lazea

La capitolul plecări, echipa timișoreană s-a despărțit în această vară de Ștefan Blănaru, Arthur Teuț, Bogdan Nicolescu și Laurențiu Telescu.

Luni, stafful tehnic anunță lotul pentru cantonamentul de la Săcele, iar marți se pleacă în localitatea județului Brașov. Miercuri au stabilit primul amical, cu Precizia Săcele.

Foto: Emanuel Titus Iliesi (Druckeria)

Pe aceeași temă