ASU Poli a pierdut încă doi jucători și nu a putut convinge un portar cu experiență să vină la Timișoara. Brîndescu sună adunarea luni

Până la reunirea programată luni, 16 ianuarie, ASU Poli Timișoara continuă să piardă jucători. După ce s-a despărțit la finalul anului trecut de portarul Alexandru Mitrea, gruparea alb-violetă a fost nevoită în această săptămână să cedeze doi fotbaliști pe care i-ar fi dorit și în partea a doua a sezonului. Mijlocașul Bogdan Dănăricu (21 ani) și atacantul Daniel Mărgărit (20 ani) au fost chemați înapoi la Pandurii Târgu Jiu, club de la care fuseseră împrumutați la Timișoara, și au șanse mari să rămână la echipa din Liga 1 care trece prin momente grele din punct de vedere financiar. Cei doi jucători au participat marți la reunirea echipei gorjene din Liga 1.

„A fost rugămintea celor de la Pandurii să-i cedăm pe Dănăricu și Mărgărit înapoi la Târgu Jiu, pentru că li se oferă șansa de a juca la echipa mare. Am acceptat fără niciun fel de problemă, pentru că au ocazia să se afirme la un nivel superior. La Mărgărit oricum exista o clauză prin care Pandurii îl putea cere înapoi în pauza de iarnă”, a declarat, pentru druckeria.ro, managerul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu.

Bogdan Dănăricu a jucat în prima parte a sezonului în 14 meciuri pentru ASU Poli și a înscris un gol, în timp ce Daniel Mărgărit  a evoluat în 13 jocuri și a marcat tot un gol.

Zimmermann a refuzat oferta lui ASU Poli

Altfel, antrenorul Sorin Brîndescu sună luni, de la ora 11:00, la Baza 2 a Politehnicii Timișoara, adunarea pentru jucătorii lui ASU Poli. La primul antrenament din 2017 e foarte posibil să apară și câteva noutăți în lot, printre aceștia, conform pressalert.ro, portarul Alin Culda de la Mama Mia Becicherecu Mic. Bănățenii l-au dorit ca goalkeeper pe Eduard Zimmermann, de la CSM Școlar Reșița, însă acesta vrea să continue la Reșița pentru a ajuta la promovarea în Liga 2.

Am avut discuții cu Eduard Zimmermann, el și-ar fi dorit să joace în Liga a 2-a pentru noi. E un băiat de caracter, a fost foarte fair-play, ne-a spus că discută cu conducerea Reșiței, iar cei de acolo și-au dorit foarte mult să-l păstreze pentru că se vor lupta la promovarea în B. Noi l-am înțeles”, a mai spus Cociu.

În ceea ce privește programul de pregătire, ASU Poli va efectua începând cu 23 ianuarie un cantonament montan, însă locația nu a fost încă stabilită. În ultimele două ierni, echipa s-a pregătit la Moneasa, însă acum există varianta unui stagiu la Băile Herculane. „Am primit o ofertă foarte bună de la Herculane, avem referințe foarte bune despre hotelul respectiv, dar trebuie să ne convingem și noi. Sorin Brîndescu și team-managerul Zoli Feher vor merge joi acolo pentru a vedea care sunt condițiile”, a declarat Marius Cociu.

Până în acest moment, staff-ul echipei timișorene a stabilit cinci meciuri amicale:

4 februarie cu Elore Bekescsaba (L2 – Ungaria) – acasă;
8 februarie cu Luceafărul Oradea – deplasare;
11 februarie cu CSM Lugoj – acasă;
15 februarie cu CSM Școlar Reșița – la Timișoara sau Reșița;
18 februarie cu CSM Lugoj – deplasare.

Pe aceeași temă