ASU Poli a legitimat un fundaș sârb trecut în Liga 1 pe la Târgu Mureș. E a 11-a achiziție a timișorenilor

ASU Poli a legitimat un fundaș sârb trecut în Liga 1 pe la Târgu Mureș.** E a 11-a achiziție a timișorenilor

ASU Politehnica va putea folosi începând cu meciul cu CS Balotești, de sâmbătă, de la ora 16:00, un nou jucător. Echipa timișoreană a legitimat astăzi a 11-a achiziție în această vară.

Aflat în pregătire cu alb-violeții de mai bine de o lună, fundașul sârb Borislav Topic (33 de ani) a devenit în cele din urmă apt de joc. Jucătorul a primit permisul de muncă din partea Serviciului de Imigrări, iar situația sa a putut fi rezolvată, astfel, și la Federația Română de Fotbal, fiind legitimat, anunță Druckeria.

Fostul jucător al lui FCM Târgu Mureș, în sezoanele de Liga 1 2010/2011, respectiv 2011/2012, perioadă în care a evoluat în 23 de meciuri, este apt de joc pentru meciul de sâmbătă cu CS Balotești, antrenorul Bogdan Andone precizând acest lucru încă de săptămâna trecută.

Noul fotbalist al echipei timișorene s-a născut la 22 mai 1984, la Prijedor, o localitate situată astăzi în Bosnia-Herțegovina, însă populată în mare măsură de sârbi. A început fotbalul la formația locală Rudar Prijedor, iar în 2006 a trecut în campionatul Serbiei, la BSK Borca, pentru care a evoluat patru sezoane. Între 2010 și 2012 a avut o experiență în fotbalul românesc, la FCM Târgu Mureș, club ce evolua la vremea respectivă în eșalonul de elită. În Liga 1 din România, a strâns 23 de prezențe și a reușit patru pase de gol. Ulterior, a mai evoluat la Novi Pazar (Serbia), Jedinstvo Bihac (Bosnia-Herțegovina), Kalju Nomme (Estonia) și Sloboda Novi Grad (Bosnia-Herțegovina). În prima jumătate a anului, a evoluat la Jedinstvo Bihac, grupare din eșalonul al doilea al Bosniei.

Borislav Topic este a 11-a achiziție a echipei ASU Poli în această vară, după legitimările lui Emanuel Fișteag, Cosmin Dur-Bozoancă, Ionuț Coadă, Adrian Poparadu, Alin Ignea, Raul Krausz, Cornel Predescu, Alin Crișanov, Ionuț Plămadă și Marius Staicu.

Andone după înfrângerea de la Sibiu: „Au demonstrat din nou că au atitudine”

Altfel, antrenorul Bogdan Andone a avut cuvinte de laudă pentru penultima achiziție a echipei, portarul Cosmin Dur-Bozoancă (19 ani), cel care sâmbătă a debutat în meciul de la Sibiu cu AFC Hermannstadt, pierdut cu 0-1. „Cum am mai spus, e un portar tânăr, de valoare și de viitor. Mă bucur mult pentru el, pentru că aveam nevoie de un portar care să dea încredere echipei. Mă bucur și pentru echipă, deoarece a avut atitudine în repriza a doua și a crezut în șansa ei. Dar, cum am spus-o tot timpul, mai avem mult de muncă. E bine că suntem în obiectiv și putem munci în liniște”, a spus Andone, care a comentat și prestația întregii echipe după jocul în fața liderului. „A fost o primă repriză foarte bună a Sibiului, urmată de o repriză a doua controlată de noi în totalitate. Am și ratat trei-patru ocazii mari pe final. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea din repriza a doua. Au început meciul probabil puțin temători, nu înțeleg de ce. Mă bucur însă că au demonstrat din nou că au atitudine. Am decis să riscăm puțin și să jucăm 4-4-2, să aducem mingea mai repede spre poarta adversă. Marius Staicu a intrat foarte bine, a făcut un joc bun în cele 30 de minute în care a evoluat. Îmi pare rău că nu am reușit să fructificăm măcar una dintre marile situații pe care le-am avut pe final de joc. Țin să le mulțumesc suporterilor, care au venit în număr destul de mare. Cred că au fost în jur de 300 de persoane venite de la Timișoara, care ne-au susținut. Prezența lor în tribune le-a dat băieților moral și încredere în repriza a doua, în care au avut, așa cum am spus, o altă atitudine, o altă determinare și am împins jocul mult mai mult spre poarta adversă”, a declarat, pentru Druckeria, Bogdan Andone.

Pe aceeași temă