ASU Poli a bătut palma cu un mijlocaș care se despărțea de Olimpia pentru a merge în Cipru sau Israel. Timișorenii au remizat în primul lor amical mai tare

ASU Poli a bătut palma cu un mijlocaș care se despărțea de Olimpia pentru a merge în Cipru sau Israel.** Timișorenii au remizat în primul lor amical mai tare

Bogdan Andone a fost impresionat de unul dintre elevii pe care i-a avut la Olimpia Satu Mare și a reușit să îl convingă să i se alăture și la noua echipă unde antrenează. Deși plecase de la gruparea galben-albastră pentru a merge la unul dintre cluburile din afara țării care l-au ofertat, mijlocașul Raul Krauzs (22 de ani) a semnat până la urmă cu ASU Poli. Potrivit declarațiilor oferite de președintele Olimpiei Attila Karda în cadrul conferinței de presă de prezentare a lui Tibor Selymes, Krausz era dorit de două echipe din Cipru, cât și de câștigătoarea Cupei Israelului, Bnei Yehuda, care va juca în Europa League.

Raul Krausz a evoluat pentru Olimpia în 26 de meciuri, în 24 ca titular, și a înscris 5 goluri. „Krausz a fost unul dintre jucătorii despre care am spus anul trecut că vrem să semnăm pe doi-trei ani și credeam în el. Un membru în Consiliul Director a spus să-l convingem pe Krausz, să-i dăm 200 de milioane la semnătură, să-l ținem. L-am întrebat dacă crede că pe Krausz îl interesează acum 200 de milioane la semnătură când i s-a promis 8-9.000 de euro pe lună salariu și posibilitatea să joace în Europa League?”, spunea Karda despre mijlocașul care acum va evolua la ASU Poli.

În cariera sa, maramureșeanul Krausz a evoluat pentru FC Maramureș Baia Mare, Dinamo II, ACS Berceni, Gloria Buzău și Olimpia Satu Mare.

Raul Krausz este al cincilea transfer realizat de ASU Poli, după Marius Staicu, Alin Ignea, Ionuț Plămadă și Florin Lazea. În lot mai sunt și noutățile Emanuel Fișteag (portar), Grigore Turda și Ionuț Coadă (ambii fundași) și Alin Crișanov (mijlocaș).

Cu AFC Hărman, primul amical fără gol marcat și fără victorie

În altă ordine de idei, ASU Poli a desfășurat sâmbătă al doilea meci de pregătire în perioada cantonamentului pe care îl face la Săcele. Chiar în localitatea brașoveană, echipa lui Andone a remizat fără gol, scor 0-0, cu AFC Hărman, echipă din Liga 3 care a ratat în prelungirile ultimei etape promovarea în Liga 2.

Potrivit Druckeria, jocul cu Hărmanul a fost lipsit de spectaculozitate și a avut puține ocazii de poartă. În primul mitan, Ghinescu a fost cel mai aproape de gol, însă șutul său de la distanță nu a reușit să-l învingă pe portarul formației brașovene. Datele problemei nu s-au schimbat nici după pauză, atunci când antrenorii celor două echipe au schimbat liniile, dându-le minute tuturor jucătorilor din lot.

AFC Hărman (prima repriză): D. Mutu – Al. David, Forika, Poverlovici – Voicu (Celta Brașov) – Moraru, Roșu, Țuțu – Plumb, Jurghen, Răchișan.
AFC Hărman (repriza secundă): Ninga (Celta Brașov) – Rotaru (Celta Brașov), Forika (Poverlovici ”65), Mîndru, Pavel – Magopeț (Celta Brașov), Stîngă, Prejmereanu – Mitrică, Turdean, M. Dragoș.

În acest amical, antrenorul Florin Stîngă nu a putut conta pe Mugurel Buga, ușor accidentat.

ASU Poli, (prima repriză): Gakos – Turda, Mera, Bilia, Taub – Lazea – Neamțu, Giuricici, A. Ignea, Ghinescu – M. Staicu
ASU Poli (repriza secundă): Filip – Motreanu, Coadă, Bilia, Bîte – Țugui, Măd. Stancu, A. Ignea – I. Plămadă, Bădăuță, Ghinescu

Următorul amical al Politehnicii din stagiul brașovean va avea loc miercuri, de la ora 18:00, tot la Săcele, în compania unei alte formații cu pretenții din Liga a 3-a, AFC Csikszereda Miercurea Ciuc. Sâmbătă vor încheia cantonamentul cu un nou meci de verificare, cu o altă echipă de Liga 3, Olimpic Cetate Râșnov.

Pentru ASU Poli, acesta a fost primul amical din această vară contra unui adversar mai puternic și totodată primul în care nu a înscris și nu a câștigat. La Timișoara au trecut cu 11-0 de Unirea Jimbolia, 10-0 de Avântul Periam și 5-2 de Timișul Șag, iar la Săcele au câștigat cu 7-0 cu Precizia Săcele, toate cele patru echipe fiind de liga a patra.

De partea cealaltă, următorul meci de pregătire al celor de la AFC Hărman este programat miercuri, de la ora 11:00, pe stadionul Forex din Brașov, cu ASA Târgu Mureș.

 
Pe aceeași temă