ASU Poli a ajuns la șase achiziții în această iarnă. Timișorenii stau bine și la amicale, după ce în weekend au obținut două victorii

ASU Poli a bătut palma, în weekendul ce tocmai a trecut, cu alți trei jucători, după ce în această iarnă ajunsese la un acord de transfer și cu Ioan Mera, Adrian Ungureanu și Bogdan Nicolescu. Portarii Victor Gîrlea și Ricardo Filip, cât și mijlocașul ofensiv Răzvan Gorovei (foto principal) sunt noile achiziții ale formației timișorene.

Înainte de cele două jocuri amicale pe care le-a disputat sâmbătă și duminică, șefii clubului alb-violet ajunseseră la un acord cu Victor Gîrlea (21 ani), liber de contract după ce în prima parte a sezonului a evoluat la Dacia Unirea Brăila, și cu Răzvan Gorovei, mijlocaș ieșean care ultima dată a jucat pentru Știința Miroslava, iar în cariera sa a mai trecut pe la CSM Poli Iași, CS U Craiova sau Săgeata Năvodari. Ambii jucători au fost în cantonamentul de la Băile Herculane.

Gorovei: „Echipa chiar mi-a lăsat o impresie foarte bună”

„Mă simt foarte bine la Poli. Și pe internet m-au întâmpinat mulți suporteri ai echipei, mi-au urat bun venit și le mulțumesc pe această cale pentru că mă sprijină. Sunt mulțumit, din toate punctele de vedere, de conducere, de staff, de colegi. Echipa chiar mi-a lăsat o impresie foarte bună, sunt jucători valoroși aici, care au caracter și sunt serioși. Asta contează cel mai mult, dacă avem seriozitate, ne putem îndeplini obiectivele pe care ni le-am propus. E un nou început pentru mine, din toate punctele de vedere. După cum știți, o bună perioadă am lipsit din fotbal, am suferit o accidentare de care nici nu vreau să-mi mai amintesc. Sunt bucuros că domnul profesor (n.r. – Sorin Brîndescu) îmi dă șansa să joc și mă ajută la revenirea mea în prim-planul fotbalului românesc. Poate la vară îmi voi prelungi contractul, nu se știe niciodată, dar acum îmi doresc să ajut echipa să ajungă acolo unde îi e locul după părerea mea, adică în prima ligă. E o echipă cu mulți suporteri, care sunt dornici să-și revadă echipa acolo sus”, a declarat, citat de druckeria.ro, Gorovei, care a semnat cu ASU Poli până la finalul actualului sezon al Ligii 2.

Gorovei a rămas impresionat de atmosfera pe care o fac suporterii alb-violeți la meciuri, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care nu a stat prea mult pe gânduri atunci când i s-a propus să vină la Timișoara. „Chiar sunt fascinat, e ceva ieșit din comun ca din ligile inferioare să îți susții echipa în acest mod. Nici în Liga 1 nu am văzut așa ceva. E ceva foarte, foarte frumos, îi apreciez și le mulțumesc pentru că sunt atât de aproape de echipă. M-am informat înainte să vin, am văzut atmosfera de aici, e foarte frumos. Am văzut și meciuri în care echipa a pierdut, iar suporterii continuau să cânte”, a mai afirmat ieșeanul.

Gîrlea: „Ceea ce se întâmplă aici nu poate fi comparat cu nimic”

„Timișoara rămâne pentru mine cel mai frumos și cel mai drag loc. Aici m-am născut, aici am debutat în fotbal, aici am familia, iar șansa revenirii în fotbalul timișorean nu face decât să mă bucure enorm. Respect foarte mult ceea ce au făcut suporterii, antrenorii, conducătorii acestei echipe, iar faptul că m-au primit în rândurile lor nu face decât să mă bucure și, totodată, mă obligă pentru ca împreună cu ceilalți colegi, să facem față rigorilor acestei ligi. Sunt tânăr, pentru mine este foarte important să mă pregătesc exemplar, să dovedesc că pot aspira la o continuare a ascensiunii pe plan profesional, iar când mi se oferă posibilitatea să îmbrac acest tricou, sincer, situația financiară nu o pun chiar pe primul plan. Ceea ce se întâmplă aici, la Timișoara, în sânul acestei grupări susținută cu atâta seriozitate și elan de minunații ei suporteri, nu poate fi comparat cu nimic. În altă ordine de idei, eu sunt și student în anul trei la Facultatea de Educație Fizică și Sport și vreau să merg în paralel și cu această activitate școlară. Dar sunt conștient că fiecare proiect trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate și responsabilitate, indiferent de domeniu. Cu alte cuvinte, acum, Politehnica Timișoara este pe primul plan pentru mine”, a spus Gorovei, citat de druckeria.ro, după ce a semnat cu formația timișoreană.

Înțelegere cu Ricardo Filip după amicalul cu Lugoj

La finalul amicalului de sâmbătă cu CSM Lugoj, conducerea formației timișorene s-a înțeles și cu portarul Ricardo Filip (19 ani), folosit ca integralist contra formației din Liga 3. Tânărul goalkeeper a crescut la CSS Turnu Severin, iar în ultimul an a avut două experiențe la echipe din Liga 3, la Sporting Turnu Măgurele și CS Podari. Filip mai evoluase în repriza a doua a amicalului cu Luceafărul Oradea și a lăsat o impresie bună staff-ului tehnic.

4-1 cu CSM Lugoj și 2-1 cu Szeged

Cât despre amicalul cu CSM Lugoj, desfășurat pe terenul sintetic din incinta Bazei 2, ASU Poli l-a câștigat cu 4-1. Birău a transformat cu siguranță un penalty în minutul 5, imediat Bozian (6) a restabilit egalitatea dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, iar Cristian Gălan (11) a înscris cu o lovitură de cap după o lovitură de colț. În minutul 66, Bădăuță a făcut 3-1 cu un șut din interiorul careului, sub transversală, apoi Motreanu (89) a stabilit scorul final după ce a împins mingea în poartă, după o greșeală defensivă speculată de Bădăuță.

A doua zi, duminică, ASU Poli s-a deplasat în Ungaria, la Gyula, pentru testul cu divizionara secundă Szeged 2011. Și din acesta alb-violeții au ieșit învingători, cu 2-1. Scorul a fost deschis de Bădăuță (24) după ce a recuperat o minge la 30 de metri și a tras năprasnic, de la 16 metri, fără speranțe pentru portar. Mera a greșit apoi decisiv și i-a permis lui Zadori (36) să egaleze, însă tot fundașul timișorenilor a contribuit la victoria echipei sale. În ciuda dominării maghiarilor pe toată durata reprizei secunde, Poli a ieșit la rampă abia în minutele de final, după o fază prelungită de atac. Bilia a recentrat de pe linia de fund, iar Mera (89) a înscris cu capul de la marginea careului mic.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului cu Szeged

ASU Poli cu CSM Lugoj: Filip – Teuț, Cr. Gălan, Bilia, Ghinescu – Măd. Stancu – Birău, Țugui, Giuricici, Vucea – Șt. Blănaru. Au mai intrat Motreanu, Neamțu, Bădăuță, Ungureanu, Gorovei, Nicolescu și Bîte.

ASU Poli cu Szeged: Gakos – Motreanu, Mera, Bilia, Ghinescu – Nicolescu – Birău, Țugui, Gorovei, Vucea – Bădăuță. Au mai intrat: Cr. Gălan, Măd. Stancu, Teuț, Giuricici, Neamțu, Bîte și Șt. Blănaru.

Următorul test pentru alb-violeți e programat miercuri, cu CSM Școlar Reșița, pe terenul sintetic din Valea Domanului.

Foto: Druckeria

Pe aceeași temă