ASA Târgu Mureș a început pregătirea pentru Liga 2. 4 noutăți și 7 jucători din lotul vechi au făcut parte din lotul de 22 avut la dispoziție de Balint

Chiar dacă după retrogradarea din Liga 1 viitorul cluburilor Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș era pus sub semnul întrebării, diverse persoane implicate în fenoment transmițând că sunt șanse mici ca cele două echipă să își continue activitatea și în Liga 2, iată că nu se întâmplă chiar așa.

Atât Pandurii, cât și ASA s-au reunit luni după-amiază și ambele cluburi își doresc să promoveze și să revină imediat în Liga 1.

Gruparea gorjeană a avut 22 de jucători la primul antrenament, majoritatea de la echipa secundă, iar printre componenții din vechea gardă s-au numărat portarul Răzvan Stanca, fundașul Samson Nwabueze sau mijlocașul Rodemis Trifu. Antrenor încă nu au, despre Adrian Falub și Eugen Neagoe spunându-se că sunt favoriți să preia echipa.

4 noutăți certe și 7 jucători din lotul vechi

În schimb, ASA Târgu Mureș stă mai bine la acest capitol. Laszlo Balint a fost numit antrenor principal, manager general este Dinu Gheorghe și s-au bifat deja și primele transferuri. Certe sunt venirile lui Florin Iacob (23 de ani, portar, ex FC Brașov, dar adus de la Concordia Chiajna), Robert Băjan (21 de ani, fundaș, ex FC Brașov), Sebastian Chitoșcă (24 de ani, mijlocaș, ex FC Brașov, dar adus de la FCSB) și Rafael Licu (19 ani, mijlocaș, ex Dunărea Călărași), însă se poartă discuții cu mai mulți jucători pentru completarea lotului.

Printre cei 22 de jucători care au fost prezenți la reunire s-au aflat și șapte din lotul vechi, de Liga 1: Robert Candrea (22 de ani, mijlocaș), Mihai Petra (23 de ani, mijlocaș), Răzvan Stoica (22 de ani, atacant), Marvin Schieb (20 de ani, atacant), Carlos Cherteș (17 ani, fundaș), Bogdan Moga (22 ani, portar) și Tiberiu Petriș (23 de ani, mijlocaș).

În plus, sub conducerea lui Balint s-au antrenat mulți tineri de la echipa secundă din Liga 3 a formației târgumureșene sau juniori de la Centrul de Copii și juniori al clubului.

„Astăzi, împreună cu colegii mei din stafful tehnic, Cezar Zanfir – antrenor secund, Alex Ciobanu – preparator fizic și Fekete Carol – antrenor al portarilor, am condus primul antrenament al echipei ASA Târgu-Mureș din această perioadă precompetițională. Pentru noi se anunță o perioadă aglomerată, în care trebuie să îmbinăm eficient procesul de pregătire cu integrarea noilor jucători în colectiv. Personal, îmi doresc să facem un grup puternic, alcătuit din jucători care să înțeleagă importanța acestui sezon pentru clubul din Târgu-Mureș. Provocarea profesională este mare pentru toți cei implicați, dar vom face tot posibilul să reușim în ceea ce ne propunem pentru acest sezon al Ligii a doua, competiție care se anunță a fi extrem de interesantă”, a spus antrenorul Laszlo Balint.

Până pe 8 iulie ASA se va pregăti la Târgu Mureș, iar în perioada 9-22 iulie vor efectua un cantonamet la Brașov, acolo undevor juca și trei meciuri de pregătire: pe 15 cu CS Afumați, pe 19 cu AFC Hărman și pe 22 cu AFC Hermannstadt.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă