S-au reunit fără antrenor și cu multe semne de întrebare. Pandurii negociază și cu Adrian Falub

Fosta prim-divizionară CS Pandurii s-a reunit, ieri, la Târgu Jiu, fără antrenor și cu 22 de jucători, majoritatea dintre ei proveniți de la echipa a doua sau de la cea de juniori. Printre componenții din vechea gardă, prezenți la reunire, s-au regăsit portarul Răzvan Stanca, fundașul Samson Nwabueze sau mijlocașul Rodemis Trifu.

O parte dintre jucătorii care au evoluat în acest an la Pandurii și-au găsit deja alte angajamente, iar antrenorul Flavius Stoican a plecat la CSM Poli Iași, împreună cu mijocașul Ionuț Cioinac. Atacantul Yassin Hamed a semnat cu CFR Cluj,  portarul Laurențiu Popescu s-a întors la CS U Craiova, Erico da Silva a ajuns la Astra Giurgiu, Adelin Pârcălabu va evolua la FC Voluntari, iar Olivian Surugiu și Sorin Bușu vor juca la Gaz Maten Mediaș.

„Analizăm ce jucători termină contractul la sfârșitul lunii. Mulți dintre ei vor să rămână. Depinde și ce le oferim, dar noul antrenor, pe care îl vom numi în perioada următoare, va spune dacă vom continua cu unii dintre ei. Trebuie să vedem, după răspunsul pe care îl vom primi de la TAS, dacă vom evolua în prima ligă, sau ce avem de făcut pentru liga a doua, ca să atacăm promovarea. M-am întâlnit și cu antrenorii de la grupa 1998-1999 și am văzut ce jucători ar putea să fie integrați la echipa de seniori. Am luat și de acolo trei-patru jucători. Vom aduce antrenor care să antreneze pentru Liga 1. Bineînțeles că totul depinde de resursele financiare. Ceea ce are acum Pandurii Târgu Jiu, ca și patrimoniu de valorificat, nu poate să îl aibă nicio altă echipă! Depinde numai de administratorul judiciar să termine cu inventarierea bunurilor și să scoată la vânzare tot ce are Pandurii Târgu Jiu la ora actuală, ca și potențial de a aduce resurse financiare”, a spus membrul AGA, Marin Condescu.

Pe lângă Eugen Neagoe, CS Pandurii negociază și cu Adrian Falub pentru preluarea băncii tehnice.

Vor ca Răducan să restituie banii încasați. Răduț deja a pierdut procesul

Între timp, Tribunalul Gorj a decis că fostul președinte al clubului din Târgiu Jiu, Narcis Răducan, a fost instalat ilegal în funcție de Laurențiu Ciurel, deoarece fostul manager al CEO n-a avut mandat din partea AGA de la CS Pandurii să ia această decizie. Plângerea a fost făcută de USMO, condusă de Marin Condescu, iar aceasta va solicita ca Răducan să restituie cei aproximativ 1,7 milioane de lei pe care i-a încasat în perioada în care a fost președinte la Pandurii.

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a câștigat în instanță și alte procese, cum este cazul fostului jucător Mihai Răduț. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova anunța: „Soluția pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentința apelată în sensul că admite acțiunea și dispune anularea contractului de cesiune de creanță nr.11266/19.10.2016 încheiat între debitorul Centru Sportiv Pandurii – Lignitul Tg Jiu și Răduț Mihai Cosmin. Obligă intimatul pârât Răduț Mihai Cosmin să restituie averii debitoarei suma de 72.226,8 euro. Definitivă”.

„Se anulează toate documentele semnate de cel care a fost într-o funcție deținută ilegal, iar cel care a negociat fără să aibă mandatul AGA, pentru că nu există un proces verbal care să fi mandatat pe cineva să negocieze acest contract cu președintele, va suferi consecințele”, a afirmat Condescu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă