Andrei Herghelegiu se desparte de CSMS: „Plec cu fruntea sus din Copou. Jucătorii crescuți la Iași merită o atenție în plus”

Andrei Herghelegiu se desparte de CSMS:** „Plec cu fruntea sus din Copou. Jucătorii crescuți la Iași merită o atenție în plus

Partida cu ACS Berceni va fi una specială pentru întreaga echipă ieșeană, dar în mod deosebit pentru doi jucători ai grupării din Copou. Foștii internaționali de tineret Andrei Herghelegiu și Adrian Avrămia vor îmbrăca, sâmbătă, pentru ultima dată tricoul echipei ieșene, din vară cei doi urmând să joace pentru aceleași culori alb-albastre, dar din Craiova.

Dacă Avrămia a fost mai mult rezervă în retur, Herghelegiu a jucat constant și nu a dezamăgit, marcând cinci goluri în acest sezon. Herghelegiu este la a doua promovare în Liga I cu Iașiul și spune că prima a fost mai emoționantă decât aceasta.

„Sunt la a doua promovare cu Iașiul și mă bucur că am contribuit în acest sezon la revenirea în Liga I. Mulți jucători aflați în ultima jumătate de an de contract nu joacă la alte cluburi, dar eu am fost folosit și vreau să le mulțumesc pentru acest lucru antrenorilor. Am încercat să-mi fac datoria cât am putut de bine și cred că nu am dezamăgit. Mă despart cu fruntea sus de CSMS”, a declarat Andrei Herghelegiu.

De la Lăcătuș, la Balint

Andrei Herghelegiu a precizat că a fost mereu cu ochii și pe seria a II-a, pentru a urmări ce se întâmplă cu viitoarea sa echipă. „Am urmărit parcursul viitoarei mele echipe și mă bucur mult că a primit licența. Am avut emoții în acest sens, dar Craiova merită să aibă echipă în prima ligă, nu se poate ca un oraș atât de mare, cu tradiție, să nu aibă fotbal la nivelul primei ligi. Am lucrat la Iași cu un fost mare internațional, Marius Lăcătuș, iar în sezonul viitor voi fi antrenat de un alt fost mare fotbalist, Gabi Balint. Abia aștept să mă alătur noului colectiv și să încep antrenamentele la Craiova”, a mai spus Herghelegiu, care crede că duelurile din Liga I dintre Iași și Craiova vor fi spectaculoase: „Vor fi meciuri speciale, meciuri frumoase. Sunt două echipe bune și mă aștept la două confruntări spectaculoase. Îmi doresc ca Iașiul să rămână în Liga I. Va fi greu, pentru că vor retrograda șase echipe, dar dacă vor fi aduși jucători buni în această vară cred că CSMS are șanse să se mențină în Liga I”.

O atenție în plus pentru localnici

Viitorul atacant al Craiovei a avut și un mesaj pentru conducătorii echipei din Copou. „Mulți regretă că plec de la Iași și că echipa din Copou nu a luat nici un ban pentru mine. Așa a fost să fie. Totuși, aș vrea să mai spun ceva. Jucătorii crescuți aici, în Iași, merită mai multă atenție, mai mult respect. Cei crescuți de acest club merită o mai mare atenție. În acest fel poate nu se va mai repeta ceea ce s-a întâmplat cu mine și cu Avrămia. Oricum, repet, țin să le mulțumesc antrenorilor pentru că mi-au dat șansa să joc în acest retur, chiar dacă semnasem în iarnă cu Craiova”, a conchis Andrei Herghelegiu.

Andrei Herghelegiu și Adrian Avrămia au intrat în iarnă în ultimele șase luni de contract și au semnat angajamente cu Universitatea Craiova. Aceștia vor pleca astfel din Copou fără ca echipa ieșeană să primească vreun ban pentru doi jucători tineri, de viitor, prezențe constante la echipa națională de tineret.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă