Amir Khalaila s-a despărțit de UTA. Motivele care l-au făcut pe atacantul israelian, anunțat ca un mare transfer, să plece de la Arad

UTA s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de unul dintre jucătorii achiziționați în această vară și pe care îl anunța cu mare fast într-o conferință de presă. Atacantul israelian Amir Khalaila (22 de ani), care semnase un contract pe doi ani cu arădenii, n-a acceptat statutul de rezervă și a obținut rezilierea.

Anunțul despărțirii a fost făcut de UTA pe site-ul oficial: „Având în vedere că jucătorul Amir Khalaila nu s-a integrat în grupul format de antrenorul Laszlo Balint și nu a acceptat statutul de rezervă, de comun acord, astăzi s-a ajuns la înțelegerea de reziliere a contractului, pe cale amiabilă. Îi dorim lui Amir Khalaila mult succes în carieră!”

Israelianul adus de la Hapoel Iksal, ultima clasată din liga a 2-a din Israel, echipă care a retrogradat, nu apucase să debuteze oficial la UTA. Mai întâi a avut probleme cu legitimarea, iar apoi nu l-a convins pe antrenorul Laszlo Balint că e pregătit să joace.

„Mă bucur că am ajuns la UTA, am aflat că e un nume mare, am venit cu gândul să muncesc din greu, pentru ca, împreună cu echipa, să creștem cât mai puternic”, spunea Khalaila la prezentarea sa la UTA.

„Ne bucurăm să apărem cu un asemenea jucător într-o vară importantă pentru UTA în ceea ce presupune construcția lotului. Amir e tânăr, poate juca pe orice poziție în compartimentul ofensiv. Rus și Buhăcianu au fost în Top 3, prin venirea lui Amir căpătăm consistență și mai mare”, vorbea, la momentul prezentării, antrenorul Laszlo Balint despre noua achiziție.

„E unul dintre cei mai promițători tineri atacanți ai Israelului, are un nivel ridicat și e o mare realizare că a fost adus la Arad. A avut oferte concrete de la mai multe echipe, dar l-am convins că UTA și acest proiect înseamnă o rampă de lansare pentru ceea ce înseamnă fotbalul profesionist”, îl prezenta agentul Bogdan Apostu, prezent și el la acea conferință de presă.

UTA are punctaj maxim după trei etape și ocupă locul 2 în Liga 2, cu golaveraj 9-0. În etapa următoare, arădenii joacă la Timișoara, cu Ripensia, sâmbătă, de la ora 11:00.

Pe aceeași temă