„Am venit să promovez”

27 Aug. 2012, 14:08 Bursa transferurilor

După ce Bogdan Mara nu s-a mai întors la UTA, Dan Matei a devenit cel mai în vârstă fotbalist din lot. La 31 de ani, fundașul venit de la FCM Târgu Mureș e un câștig cert pentru o defensivă ce a slăbit mult după plecările lui Pascariu, Pocuca și chiar Manea. Dacă nu va fi integrat rapid un fundaș central, Matei are mari șanse să fie titular în centrul apărării, alături de Gligor și Siminic și aici vorbim în primul rând de partida de la Timișoara. De fapt, fotbalistul recunoaște că se simte bine și pe zonă centrală și privește noua sa echipă ca pe o candidată certă la promovare…

– Dan, ne poți spune pe scurt istoria venirii tale la UTA?
– E simplu. Am auzit că se dorește promovarea, UTA este o echipă cu tradiție, mi-a plăcut și proiectul și vreau să ajut și eu cu tot ce pot.

– Cred că e important că te-ai reîntâlnit aici cu Adrian Falub…
– E adevărat, cu domnul Falub am lucrat la Târgu Mureș. E un antrenor bun, tânăr, care dorește să facă performanță și ne va ajuta foarte mult.

– Până acum, te-am văzut jucând fundaș dreapta, dar UTA are probleme mai ales în zona centrală…
– Pentru mine nu e o problemă. Cred că mă descurc la fel de bine ca fundaș dreapta sau central, joc unde e nevoie de mine. Mă înțeleg foarte bine cu colegii din defensivă, mai sunt mici detalii, dar acestea se pot regla în timp.

– Ați fost mai liniștiți cu Pocuca alături?
– Nu știu ce să zic de Pocuca, nu l-am prea cunoscut. Dar, cât l-am văzut pe teren, cred că e o pierdere. Mai departe nu știu ce s-a întâmplat.

– Tu ce simți din teren, lotul ar mai necesita întăriri?
– Probleme sunt la orice echipă din prima sau a doua ligă, toată lumea are nevoie de jucători. Sper să mai vină jucători, dacă se poate, dacă nu încercăm să formăm o echipă bună. Totul depinde de conducere.

– La 31 de ani ești cel mai experimentat jucător din lot, ca să nu mai punem la socoteală faptul că ai peste 200 de partide în primul eșalon. Crezi că ai merita baderola de căpitan?
– Nu cred că o să port banderola de căpitan, sunt alții care o merită. Nu contează experiența, meciurile jucate, important e ca un căpitan să fie iubit de echipă și ajutat de colegi.

– Poate fostul și actualul tău coechipier, Radu Mărginean, ar merita-o.
– Pe Mărgi îl cunosc foarte bine, am mâncat o pâine la Bistrița. Eu eram căpitan și l-am lăsat pe el apoi. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la UTA, asta cred că e ultiam noastră problemă acum.

– Ultima oară ai evoluat la Târgu Mureș, crezi că echipa de acolo e cea mai îndreptățită să termine campionatul în frunte?
– Târgu Mureșul nu e favorită la câștigarea seriei, e părerea mea personală. Probleme sunt peste tot, nu cunosc prea bine seria, dar, în mare, cred că suntem și noi pretendenți la promovare. Personal, de aceea am venit la Arad, să o ajut pe UTA să se întoarcă în prima ligă.

– Sâmbătă, vei avea ocazia să debutezi într-un meci ce contează mult pentru fanii arădeni, împotriva noii echipe a Timișoarei.
– E un derby cu tradiție între Poli și UTA, se știe acest lucru. A fost mereu un spectacol atât pe teren cât și în tribune. Din punctul meu de vedere, nu poți spune că actuala echipă se identifică 100% cu Poli, dar ceea ce este mai important este că UTA a rămas UTA și știe cât de mult contează o victorie la Timișoara.

Sursa: Sport Arad

27 Aug. 2012, 14:08 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă