„Am preferat să-mi asociez numele cu Rapid. Am vrut mult tare să vin la această echipă”. Ce număr cu greutate va purta Vlad Morar în Giulești

Liber de contract după ce s-a despărțit de echipa israeliană Beitar Ierusalim, Vlad Morar (22 ani) a semnat miercuri un contract valabil pe doi ani cu FC Rapid București. Fostul atacant al celor de la Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești s-a alăturat lotului pregătit de Dan Alexa și va pune umărul la revenirea echipei giuleștene în Liga 1.

Vlad Morar a evoluat pentru „U” Cluj și Petrolul în Liga 1 și în cele 37 de meciuri pe care le-a strâns în primul eșalon a reușit să înscrie de nouă ori. Prima sa reușită în Liga 1 s-a petrecut în sezonul 2010-2011, pe când avea doar 17 ani. În palmaresul său de jucător, Morar se poate lăuda cu trofeul Cupei României pe care l-a câștigat alături de Petrolul în 2013, dar și cu două selecții în naționala U21 a României.

Într-un interviu acordat site-ului suporterilor rapidiști, Vlad Morar vorbește despre ce l-a făcut să aleagă să vină la echipa giuleșteană, pe ce post îi place să evolueze cel mai mult, ce înseamnă pentru el numărul de pe tricou pe care și l-a ales și ce obiectiv are alături de Rapid. Mai jos vă redăm integral interviul acordat pentru 1923.ro de noua achiziție a Rapidului.

– Cine te-a căutat pentru un transfer la Rapid și cât a durat să îți dai acordul să vii în Giulești?
– Domnul Ovidiu Burcă a fost cel care m-a contactat, iar de înțeles ne-am înțeles repede. Mă căuta Rapid! Cum să stau pe gânduri?! Nu au durat mult negocierile. Nu știu să zic exact cât, dar ne-am pus destul de repede de acord.

Ai 22 de ani, dar deja ai jucat la două echipe de mare tradiție a fotbalului românesc: „U” Cluj și Petrolul. Care este cea mai frumoasă amintire de la fiecare?
– Sunt un norocos să am așa start în fotbal! La Universitatea îmi aduc aminte perfect golul victoriei pe care l-am marcat împotriva lui CFR Cluj, dar și finala Cupei de anul trecut pe care însă, din păcate, am pierdut-o… Am însă Cupa României în palmares cu Petrolul și asta e cea mai frumoasă amintire cu care am rămas de la echipa din Ploiești. N-avea cum să fie alta!

– Joci mai bine atacant sau mijlocaș stânga? Unde preferi?
– Evoluez pe ambele posturi, dar în ultimul timp am jucat mai mult ca atacant și acolo mă simt cel mai bine pentru că am prins gustul golului.

– Ce obiective ai la Rapid?
– Deocamdată nu pot avea decât un singur obiectiv, anume promovarea! Este cea mai importantă pentru noi toți. Apoi vedem, ne facem un plan, sper să creștem, dar prioritar este să ajungem din nou în Liga 1. E inutil să mai zic că acolo este locul nostru pentru că toți știu asta.

– Ce modele de fotbaliști ai, care ți-au ghidat până acum cariera?
– Țintesc sus în carieră, așa că pot menționa aici un singur nume: Cristiano Ronaldo! Mă fascinează calitățile lui, dar și profesionalismul de care dă dovadă. Am citit toate cărțile care au apărut despre el, sunt un mare fan și sper să reușesc să fur cât mai mult de la el.

– Ce înseamnă pentru tine să porți numărul 9 la Rapid?
– Știu unde bați, este un număr cu mare greutate, da! Mai ales când vine vorba despre un club cu tradiția Rapidului. Și pentru mine este ceva nou, nu am mai avut vreodată numărul ăsta. Sper să îmi aducă noroc! Oricum ar ieși, alegerea mi-o asum, pentru că îmi plac mult provocările.

– Ții minte când ai văzut prima dată Rapidul jucând?
– Oho… Grea întrebare! Am văzut Rapidul jucând prima dată cu mulți, mulți ani în urmă, dar să zic meciul sau numele adversarului îmi este imposibil. Trebuie să fiu sincer.

– Oferte din Liga 1 ai avut acum? Dacă da, de ce ai ales Rapid?
– Au fost oferte din prima ligă, dar și din străinătate, dar am preferat să-mi asociez numele cu Rapid. Am vrut mult tare să vin la această echipă, pentru că, indiferent de ligă, Rapid rămâne un brand uriaș în fotbalul românesc. Iar gândul că aș putea participa activ la promovare, la revenirea echipei în prim plan, m-a entuziasmat la maximum.

– Care este mesajul tău pentru suporterii Rapidului?
– Toată lumea îi știe, nici nu mai am ce adăuga, pentru că merită toate laudele din lume. Tot ce îmi doresc este să vină în număr cât mai mare, așa cum de altfel au obișnuit echipa, la toate jocurile, fiindcă în mod cert cu ajutorul lor vom promova. HAI RAPID!

Pe aceeași temă