Aerostar a făcut prima mutare pentru retur și posibila promovare în Liga 2. Un jucător crescut de Poli Iași a semnat cu băcăuanii

2019 nu a fost pentru Aerostar Bacău un an „tocmai bun în ceea ce privește performanța fotbalistică”, după cum spune chiar președintele clubului Doru Damaschin. Și asta, datorită faptului că, în vară, echipa a retrogradat din Liga 2. Revenită în Liga 3, formația moldoveană și-a dovedit superioritatea și a defilat în turul de campionat, după 15 etape situându-se pe locul 1 în Seria 1, cu un avans de patru puncte față de a doua clasată, și având prima șansă la promovare.

Aerostar a fost singura echipă din eșalonul al treilea cu punctaj maxim până în etapa a 11-a, când a pierdut derby-ul cu Foresta Suceava (scor 0-1), chiar principala contracandidată în lupta pentru revenirea în Liga 2. Tot la capitolul realizări, echipa antrenată de Daniel Munteanu are cel mai mare număr de victorii din Seria 1, 13, cele mai puține remize, zero, dar și cele mai puține înfrângeri, două, la fel ca celelalte două formații de pe podium, Foresta și Ceahlăul. În plus, are al doilea atac, cu 37 de goluri marcate, după Foresta (43), și cea mai bună apărare, cu 9 goluri primite, la fel ca Ceahlăul.

Andu Moisi, primul transfer perfectat de Aerostar pentru retur

În ciuda tuturor acestor realizări din prima parte a sezonului, Aerostar vrea să își întărească lotul atât în perspectiva returului, cât și în ceea ce privește o posibilă revenire în Liga 2. Astfel, băcăuanii au efectuat deja o primă mutare în această pauză de iarnă.

Fundașul central Andu Moisi (23 de ani), ultima dată la colega de serie Ozana Târgu Neamț, a semnat cu Aerostar. Acesta și-a început cariera la Poli Iași, club pentru care a și debutat în Liga 1, în 2015, iar apoi a fost împrumutat la mai multe echipe din Liga 2, ca FC Caransebeș, Bucovina Pojorâta sau Știința Miroslava. În acest sezon, în tricoul Ozanei, are patru goluri marcate.

Pe lângă Moisi, Aerostar intenționează să mai aducă un fundaș central, un portar și un atacant, scrie Deșteptarea.

Băcăuanii își vor relua pregătirile pe 13 ianuarie, urmând ca de pe 10 februarie să plece, pentru 11 zile, într-un cantonament la Tărlungeni. Campionatul Ligii 3 se va relua pe data de 7 martie.

Mesajul președintelui clubului Aerostar Bacău la finalul anului 2019:

„Dragi sponsori, susținători și suporteri,

Spre regretul nostru, anul 2020 ne va găsi în Liga a III a. Nu putem spune că anul 2019 a fost un an tocmai bun în ceea ce privește performanța fotbalistică, întrucât la finalul campionatului am retrogradat.Tot atunci am afirmat că deși am retrogradat, nu ne-am pierdut hotărârea de a da tot ce avem mai bun pe teren, pentru a ne asigura repromovarea. Și ne menținem afirmația!
Credem că suntem pe drumul cel bun, avand în vedere faptul că la finalul primului tur am terminat pe locul I. Desigur, nu e vom lăsa ademeniți de mirajul primului loc, ci dimpotrivă, ne vom concentra și mai mult. Echipa încă necesită cristalizare, constanță și coerență în joc. Nu mai dorim să facem aceleași greșeli pe care le-am făcut în jocurile cu Foresta Suceava și CSM Focșani.
Acum, la final de an calendaristic, doresc să vă mulțumesc vouă, sponsorilor și susținătorilor, care ați contribuit la buna desfășurare a activităților pe care le-am întreprins pe parcursul anului. Fără voi, nu am fi reușit.
Un gând deosebit de apreciere îl am și pentru voi, suporterii, cei care fie din tribună (acasă sau în deplasare) fie pe pagina de facebook sau alte mijloace, sunteți #alăturideaerostar. Fiecare încurajare ne dă putere să mergem mai departe și să luptăm pentru victorie.
Nu în ultimul rând, le mulțumesc staff-ului și jucătorilor, celor care vor rămâne și celor care vor pleca. Ați făcut o figură frumoasă! Apreciez efortul fiecăruia dintre voi și dorința de a aduce rezultate. Sper ca această perseverență și determinare să ne mențină pe locul I și în retur.
În încheiere, vă transmit un gând de recunoștință tuturor. Vom face tot ce ne stă în putință să ne perfecționăm modul de exprimare în joc și să ajungem din nou în Liga a II a. De aceea, ne dorim să fiți și în continuare alături de noi. Echipa are nevoie de oameni a căror inimă pulsează și pentru succesul Clubului Sportiv Aerostar Bacău.
Dorim să vă facem iar mândri de noi și să readucem Bacăul pe harta performanței fotbalistice!
Crăciun Fericit și La Mulți Ani!

Cu respect,
Peședinte Club,
Doru DAMASCHIN”

Pe aceeași temă