Adrian Codin a refuzat oferte din Liga 2 și 3 pentru a juca în Superliga Vâlcea

Adrian Codin** a refuzat oferte din Liga 2 și 3 pentru a juca în Superliga Vâlcea

Adrian Codin (24 ani), fostul atacant al CSM Râmnicu Vâlcea și FCM Baia Mare, a fost legitimat joi la AJF de către formația de Superliga Vâlcea Viitorul Dăești. Codin nu a dus lipsă de oferte după desființarea celor de la Baia Mare, fiind ofertat de Metalul Reșița și CS Șirineasa.

Originar din Șirineasa, Codin s-a pregătit în ultima perioadă cu echipa din localitatea natală, însă, ca mulți alți jucători vâlceni, a refuzat în această vară pe nou-promovata din Liga a 3-a. „Ne propunem ca în acest an să promovăm. Avem echipă bună, acum că l-am luat și pe Codin”, a anunțat Mirel Vasilichia, sponsorul care în acest an a renunțat la colaborarea cu Șirineasa și a mers la Dăești, împreună cu trei jucători.

Superliga Vâlcea a înregistrat în această vară transferuri mai mult decât interesante. Campioana achizițiilor a fost Posada Perișani, care i-a legitimat pe foștii jucători ai CSM-ului, Alexandru Ionescu, Iosif Melcea, Dragoș Geantă, Lucian Iordache, dar și pe fostul jucător al Botoșaniului, Ciprian Dinu, stabilit la Slatina, care vine doar la meciuri. Viitorul Dăești a răspuns cu Adrian Codin și câțiva jucători de la Șirineasa, Cozia Călimănești a adus cinci jucători de la FC Argeș 1953, campioana județului Argeș în sezonul trecut, iar Flacăra Horezu este și ea redutabilă.

Paradoxal, deși unele echipe de Superligă oferă salarii peste media Ligii a 3-a, niciuna dintre ele nu și-a depus la FRF dosarul de înscriere în cel de-al treilea eșalon, în care au existat mai multe locuri libere. Semn că echipele enumerate mai sus pun pe primul plan orgoliile, fără a ținti cu adevărat promovarea.

În schimb, deși a promovat în Liga a 3-a, campioana județului Vâlcea din sezonul trecut, CS Șirineasa are un lot mult slăbit, după ce mai mulți jucători de bază au plecat, iar campania de transferuri a fost aproape inexistentă. Șirineasa are și probleme financiare, după ce unul din sponsori a părăsit echipa și a luat cu el trei jucători, fiind nemulțumit de înlocuirea antrenorului care reușise promovarea, Octavian Iordache.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă