Achiziție interesantă făcută de UTA. Arădenii au legitimat un lituanian fost la AS Roma

UTA Arad a realizat un transfer de urgență în această săptămână după problemele întâmpinate cu portarii în acest sezon. Conducerea „Bătrânei Doamne” l-a legitimat pe lituanianul Tomas Å vedkauskas după ce l-a pierdut pe tânărul Sebastian Mara, nevoit să renunțe la fotbal la doar 19 ani, din cauza unor probleme la genunchi, și aflată în situația de a nu se mai putea baza nici pe Alexandru Barna (24 de ani), încă nesigur că mai poate juca fotbal după accidentarea suferită la nas în meciul de la Afumați.

Cum Denis Mureșan (18 ani) nu a convins în cele două meciuri în care a apărat, 3-2 cu Foresta și 2-3 cu Luceafărul Oradea, că e încă pregătit pentru a apăra în Liga 2, utiștii au decis să mai aducă un portar pentru a-i fi rezervă lui Branko Grahovac (34 de ani). Iar opțiunea lor este una surprinzătoare.

Tomas Svedkauskas este de origine lituaniană, are 23 de ani și 1.85 metri și în ultima perioadă a apărat în Italia. După ce și-a făcut junioratul la Å vyturys și SÅ«duva, apoi a plecat în Italia, unde s-a format la Fiorentina și Roma. La seniori a fost împrumutat de Roma la Paganese, Pescara, Olhanense (Portugalia) sau Ascoli. În sezonul trecut a evoluat pentru Lupa Roma și Catanzaro, ambele din liga a 3-a italiană.

Svedkauskas are două selecții la naționala Under 19 a Lituaniei și 5 la cea Under 21.

La meciul cu Ripensia, Svedkauskas a lua pentru prima dată loc pe banca de rezerve a UTA-ei, secondându-l pe bosniacul Branko Gahovac.

Pe aceeași temă