Veste șocantă primită de Barna. Un RMN făcut după o accidentare la nas i-a descoperit altă problemă la cap. Portarul, sfătuit să renunțe definitiv la sport: „Nu mă las atât de ușor”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 18:37 Campionat
Veste șocantă primită de Barna.** Un RMN făcut după o accidentare la nas i-a descoperit altă problemă la cap. Portarul, sfătuit să renunțe definitiv la sport:

RMN-ul făcut la cap de tânărul goalkeeper al echipei UTA după accidentarea la nas suferită în prima repriză a meciului de cupă de la Afumați a dus la descoperirea unor alte probleme la cap pe care le-ar avea Alexandru Barna (24 de ani), scrie Sport Arad. Portarului originar din Moinești și care a venit la Arad în august 2016, de la Ceahlăul Piatra Neamț, i s-a recomandat să renunțe definitiv la viața sportivă.

Ales cu o fisură de piramidă nazală în meciul pe care echipa sa l-a jucat în 16-imile Cupei României la Afumați (scor 2-5), după un duel pentru minge cu Mugurel Dedu, portarul Alexandru Barna a făcut, inițial, un examen de computer tomograf la București, care, pe lângă accidentarea de la față, a evidențiat și o altă problemă la nivelul capului. Medicul din Capitală i-a sugerat jucătorului să facă și alte investigații, iar asta s-a și întâmplat zilele trecute la Timișoara. După citirea RMN-ului la cap, Horia Pleș, șeful secției de neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, i-a sugerat lui Barna să întrerupă de îndată efortul, dându-i de înțeles că ar trebui să renunțe definitiv și la viața sportivă. Doctorul a dorit însă să ceară și alte păreri specializate înainte de a pune un diagnostic final.

Tânărul goalkeeper care a și debutat în Liga 1 pentru Ceahlăul, în meciuri cu CS U Craiova și U Cluj, speră ca diagnosticul final să fie unul bun pentru el și cariera sa. Barna va consulta și alți doctori înainte de a decide dacă este cazul să renunțe sau nu la fotbal.

„Respect competențele domnului doctor de la Timișoara, dar o să iau părerea a încă trei-patru doctori înainte să iau această decizie radicală. Fac fotbal de mic copil, iubesc prea mult acest sport, pentru a nu-l mai practica la un nivel profesionist. Am ajuns la un club important precum UTA, nu mă las atât de ușor. Rămân optimist, aș vrea să revin pe gazon cât mai repede posibil”, a spus Barna pentru Sport Arad.

În cele două sezoane de când joacă la UTA, Barna a fost al doilea portar din lot. Anul trecut a fost rezerva lui Bogdan Miron, iar acum îl seconda pe Branko Grahovac.

În acest sezon, UTA a mai pierdut un portar după ce Sebastian Mara a fost nevoit să renunțe la fotbal la doar 19 ani, din cauza unor probleme la genunchi.

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 18:37 Campionat
Pe aceeași temă