Titular de la Sportul Snagov pe banca echipei Campionii FC Argeș la o distanță de șapte zile, deși nu e perioadă de transferuri. Cum a fost posibil? Ionuț Badea explică situația de amatori

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Dec. 2019, 15:09 Campionat

După ce în etapa a 19-a a Ligii 2 a fost titular în poarta echipei Sportul Snagov în meciul cu CSM Reșița (scor 3-3), desfășurat pe 23 noiembrie, o săptămână mai târziu, pe 30 noiembrie, portarul George Micle (18 ani) a fost pe banca de rezerve a noii sale formații, Campionii FC Argeș, în deplasarea de la Timișoara cu Ripensia (scor 2-1), contând pentru runda a 20-a. Deși nu este perioadă de transferuri, gruparea piteșteană a reușit într-un scurt timp să-l legitimeze pe Micle și să-l și aibă la dispoziție. Cum a fost posibil acest lucru a explicat antrenorul Ionuț Badea la finalul jocului cu Ripensia.

Miercurea trecută, Campionii FC Argeș îl prezenta oficial pe George Micle, portar care până în acel moment evolua în 13 meciuri de campionat pentru Sportul Snagov. Trei zile mai târziu, portarul originar din Satu Mare apărea pe banca echipei piteștene în deplasarea de la Ripensia.

George Micle era jucător amator la Sportul Snagov

Cum în acest moment nu este perioadă de transferuri, deci jucătorii nu se pot muta de la o echipă la alta, apariția lui Micle în echipamentul Argeșului la meciul de la Timișoara a surprins. Totul a fost posibil datorită faptului că George Micle avea contract de amator cu Sportul Snagov, iar acest lucru permite oricărui alt club să-l transfere oricând și să-l aibă imediat la dispoziție, nefiind, astfel, nevoie să se aștepte perioada de transferuri pentru a se face mutarea în mod oficial.

Evoluțiile lui George Micle din acest sezon la Sportul Snagov au atras atenția oficialilor de la Campionii FC Argeș, care au aflat și faptul că jucătorul nu are contract de profesionist cu penultima clasată din Liga 2. L-au ofertat și au obținut semnătura sa, în timp ce gruparea ilfoveană a rămas cu ochii în soare.

Ionuț Badea: „Noi am aflat, ei n-au știu, sau au știut, dar probabil că n-au avut bani să-l țină”

Ionuț Badea, antrenorul Argeșului, a explicat cum a decurs totul, demonstrând, astfel, amatorismul de care dau dovadă conducătorii clubului Sportul Snagov..

„Este o problemă administrativă, dar din moment ce l-ați văzut înscris pe foaie de rezerve, înseamnă că s-a putut legitima. Totul este transparent. Micle este un jucător sub 20 de ani, care nu avea contract la Snagov. Noi am aflat, ei n-au știu, sau au știut, dar probabil că n-au avut bani să-l țină. Noi am aflat ulterior. Căutăm. Și am plătit grila către cluburile la care a activat din perioada de la începuturile lui ca jucător până în prezent”, a spus Badea.

George Mihai Micle a împlinit pe 8 noiembrie 18 ani, este originar din Satu Mare, iar la Sportul Snagov a ajuns în vara trecută, după ce a fost la academia clubului FCSB. În prima parte a sezonului a evoluat în 13 meciuri din 18 pentru ilfoveni. Cu Campionii FC Argeș a semnat un contract pe doi ani și șase luni.

Despre aducerea lui George Miclea: „A venit să aducă un plus de valoare pe această poziție”

Înaintea meciului cu Ripensia, Ionuț Badea vorbea despre prima achiziție făcută pentru partea a doua a sezonului, portarul George Micle. Antrenorul e convins că Micle va confirma așteptările, dar a vorbit și despre ceilalți doi portari tineri din lot: Sebastian Agachi (19 ani) și Răzvan Ducan (18 ani).

„Am adus un portar de perspectivă, la fel cum sunt Ducan și Agaghi. Este jucătorul nostru, a semnat cu FC Argeș, nu l-am împrumutat. A venit să aducă un plus de valoare pe această poziție de portar la nivel sub 20 de ani, ca și obligativitate impusă de FRF. Poziția noastră la capitol jucători sub 20 de ani, rămâne cea de portar, iar cealaltă, postul extremă sau cea de fundaș dreapta. E prematur să debuteze sâmbătă la meciul cu Ripensia. Este important să existe o ușoară adaptare la ceea ce dorim să avem la echipă. Cu siguranță că nu o să fie în primul 11 în meciul de sâmbătă. Avem portari foarte tineri, am văzut o creștere foarte mare a lui Ducan de când lucrează Viorel Dumitrescu. A fost mult mai sigur, erorile s-au diminuat aproape de zero, iar lucrul acesta ne dă speranțe mai ales că avem o informație consolidată în istoricul ligii secunde, aceea că multe echipe care au promovat au avut portar sub 20 de ani. Mă refer la Hermannstadt, Universitatea Cluj, Chindia Târgoviște, echipe care au ajuns în primele trei locuri”, e de părere Ionuț Badea.

Articol scris de Anda DELIU și Marius ANGHEL

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Dec. 2019, 15:09 Campionat
Pe aceeași temă