Academica Clinceni se întărește pentru Liga 1 cu jucători de la Daco-Getica, Dunărea și Concordia. Ilfovenii au luat unul dintre cei mai buni atacanți din 2019 ai Ligii 2

Academica Clinceni a început pregătirea pentru Liga 1, iar până acum a făcut trei transferuri. Doi dintre jucătorii aduși în lotul lui Ilie Poenaru vin de la retrogradatele Dunărea Călărași și Concordia Chiajna, iar ultimul de la o fosta colegă de campionat, Daco-Getica București.

Nicolai Calancea (portar, 32 de ani, ex Dunărea Călărași) a semnat un contract valabil până în vara anului 2020, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, în timp ce Gabriel Matei (fundaș, 29 de ani, ex Concordia Chiajna) a semnat până la finalul sezonului 2019-2020.

Ultima mutare făcută până acum a fost aducerea lui Philippe Nsiah (24 de ani), un atacant care s-a făcut remarcat în Liga 2 la Pandurii și Daco-Getica, cele două echipe pentru care a evoluat în sezonul recent încheiat. Acesta a semnat cu Academica până la finalul sezonul următor, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi ani. Nsiah, cu opt goluri marcat în acest an, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Ligii 2 în partea a doua a sezonului.

Francezul ajuns la Târgu Jiu după ce ultima dată evoluase în liga a cincea din Hexagon, la La Fleche RC, s-a remarcat rapid la Pandurii, pentru care în prima parte a sezonului a jucat în 19 meciuri, în 15 ca titular, și a marcat 4 goluri. În iarnă a semnat cu Daco-Getica, unde a fost unul dintre cei mai buni jucători din lot. În cele 16 meciuri în care a evoluat pentru bucureșteni a înscris nu mai puțin de 8 goluri, fapt care i-a atras pe cei de la Clinceni.

„Sunt foarte fericit. Este prima mea experiență în prima ligă din România. Am urmărit Academica Clinceni în Liga a 2-a și mi s-a părut o echipă foarte bună. Mă bucur că am reușit să ajung aici. Trebuie să avem încredere în noi, să ne pregătim serios și să muncim mult. Astfel, cred că vom putea să ocupăm un loc în prima jumătate a clasamentului”, a spus Philippe Nsiah pentru site-ul oficial al echipei din Clinceni.

Pe 21 iunie, Academica Clinceni are programat un amical cu Chindia Târgoviște.

Altfel, nou-promovata în Liga 2 l-a numit în funcția de președinte executiv pe Eugen Pîrvulescu.

Pe aceeași temă