Academica Clinceni ia încă un jucător de la FCSB și își dorește și alți tineri de la cluburile din Liga 1

Pe lângă căutarea unui nou antrenor, după ce Erik Lincar și-a dat acordul că va merge cu Marius Baciu la Juventus București, conducerea clubului Academica Clinceni caută în această perioadă și jucători pe care să-i împrumute pentru partea a doua a sezonului Ligii 2. Echipa ilfoveană trece printr-o situație financiară grea, cu salarii neplătite de trei luni, și încearcă să aducă jucători tineri de la formații din Liga 1, care acum vor mai degrabă să se afirme decât să câștige bani.

Iar primul club care îi sare în ajutor Academicii este chiar cel care întotdeauna a direcționat tineri jucători către Clinceni. Relațiile dintre FCSB și primarul din comuna ilfoveană se concretizează din nou cu un ajutor din partea celei mai titrate echipe din România către cea din Liga 2. Mijlocașul Paul Szecui (17 ani) a fost direcționat de vicecampionă către Academica, scrie IlfovSport.

Paul Szecui a venit la FCSB odată cu antrenorul Nicolae Dică. Tânărul jucător l-a impresionat pe fostul mijlocaș în perioadă în care au colaborat la SCM Pitești, actualul FC Argeș, în sezonul trecut, astfel că Dică a decis să-l ia după el la echipa bucureșteană. Szecui nu a apucat însă să joace în Liga 1 pentru FCSB, ci doar a prins de două ori lotul de 18, cu CS U Craiova și Juventus București. A debutat însă în Cupa României, în victoria cu 6-1 cu Sănătatea Cluj, atunci când a fost integralist. Tot în Cupă, cu ACS Poli, a fost din nou pe banca tehnică.

Vecepreședintele Academicii spune că a discutat și cu alte cluburi din Liga 1 despre împrumutul unor jucători tineri, dar așteaptă vești și despre situația echipei ASA Târgu Mureș, acolo de unde își doresc câțiva fotbaliști. „Am discutat și cu alte câteva grupări, FC Botoșani sau CSM Iași, pentru a vedea ce jucători ar putea direcționa către noi. Urmărim, de asemenea, atent ce se întâmplă la Târgu Mureș. Săptămâna viitoare vom clarifica multe dintre elementele care ne vor ghida activitatea în anul care urmează”, a spus Valentin Budeanu pentru IlfovSport, acesta mai precizând și că reluarea pregătirii va avea loc începând cu 22 ianuarie 2018.

Toma Niga, Gabriel Simion și Vlad Mihalcea sunt alți jucători pe care FCSB i-a împrumutat la Academica Clinceni încă de la începutul actualului sezon.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN (Mediafax foto)

Pe aceeași temă