A treia achiziție a Petrolului, un titulat incontestabil din Liga 1. Anul trecut promova cu Sepsi

Nou-promovata în Liga 2 Petrolul Ploiești mută serios pe piața transferurilor. Prahovenii au ca obiectiv accederea în prima ligă, iar pentru asta au nevoie de jucători cu experiență pentru a face față unei competiții în care mai multe cluburi vor lupta pentru același scop, ca U Cluj, ACS Poli, FC Argeș, UTA, SSC Farul ori Chindia.

A treia achiziție a Petrolului în această săptămână și vară este mijlocașul Sebastian Ghinga (31 de ani), care ultima dată a evoluat în Liga 1 pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipă alături de care a promovat în urmă cu două sezoane. Primele două transferuri au fost Claudiu Herea (28 ani, mijlocaș, CS Balotești) și Florin Plămadă (26 ani, fundaș central, FC Botoșani).

Originar din Bacău, Ghinga și-a făcut junioratul la CS Letea și Aerostar Bacău, iar apoi a făcut pasul la seniorii Aerostarului, club care în această vară a promovat, deasemenea, în Liga 2. Ulterior a jucat pentru Sportul Studențesc, FC Botoșani, Academica Clinceni, Metalul Reșița și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. În campionatul recent încheiat al Ligii 1, Ghinga a fost titular incontestabil la formația covăneană, unde a evoluat în 33 de jocuri și a marcat două goluri. În prima ligă a evoluat pentru Sportul, FC Botoșani și Sepsi.

„Sebastian Ghinga (31 ani) este ultimul venit în tabăra „galben-albaștrilor”, după ce, astăzi, a semnat un angajament cu FC Petrolul Ploiești, valabil pentru următoarele două sezoane competiționale.

Jucător cu mare experiență, în condițiile în care are 98 de meciuri disputate în Liga I și peste 100 în Liga a II-a, Ghinga a evoluat, ultima dată, pentru Sepsi Sf. Gheorghe, bifând 33 de prezențe, dintre care 31 ca titular, și două goluri marcate în stagiunea recent încheiată a primului eșalon.

Mijlocaș defensiv, ca post de bază, noul echipier al „lupilor” a mai îmbrăcat, de-a lungul carierei, tricoul echipelor Aerostar Bacău, Sportul Studențesc, FC Botoșani, Academica Clinceni și Metalul Reșița.

Bun venit, Sebastian Ghinga!”, a anunțat FC Petrolul pe site-ul oficial.

Pe aceeași temă