A lăsat Petrolul și a semnat cu UTA. Noul transfer al arădenilor e onorat de mutare: „Împreună vom realiza lucruri importante”

UTA a perfectat astăzi al șaselea transfer pentru noul sezon al Ligii 2. Arădenii au semnat cu Cristian Pușcaș (25 de ani), un experimentat jucător care în ediția recent încheiată de campionat a evoluat pentru Petrolul, după ce în ultimii doi ani evoluase pentru Dunărea Călărași, echipă alături de care a reușit promovarea în Liga 1.

Cristian Pușcaș s-a despărțit de Petrolul, unde a fost folosit fie ca mijlocaș central, fie ca fundaș central, și apoi a semnat pe doi ani cu UTA, care astăzi l-a prezentat oficial.

„Sunt onorat că am ajuns la un club de talia UTA-ei, campioana provinciei. Cred foarte mult în acest proiect, în oamenii de aici și sunt convins că împreună vom realiza lucruri importante!”, a spus Cristian Pușcaș pentru site-ul oficial al noii sale echipe.

În sezonul trecut, până în iarnă, Pușcaș a evoluat la Dunărea Călărași, în Liga 1, în 12 meciuri, iar de la începutul anului a fost achiziționat de Petrolul, pentru care a jucat în 15 meciuri, în toate ca titular, și a marcat patru goluri.

„Fotbalistul e născut pe 29 ianuarie 1994 la Reghin, iar anii junioratului i-a petrecut în curtea clubului Steaua București. De aici, în palmaresul său figurează un titlu de campion și o Supercupă a României, plus debutul în Europa League. A mai jucat la Gloria Buzău, FC Clinceni, FC Argeș, Metalul Reșița, Rapid București sau Dunărea Călărași (promovare plus prezențe în Liga I), dar și în Islanda, la gruparea KF Fyardabyggd. A doua jumătate a stagiunii trecute a petrecut-o la Petrolul Ploiești”, sună prezentarea lui Cristian Pușcaș făcută de UTA.

Pentru FCSB nu a jucat niciun meci oficial în Liga 1 sau în Cupa României, însă a fost utilizat în 2012 într-un joc cu Ekranas, 33 de minute, în Europa League. La FC Argeș nu a jucat, așa cum anunță UTA, ci a făcut-o pentru Academica Argeș, actuala Academica Clinceni, când juca la Pitești. Și nici la Rapid nu a evoluat, ci doar a fost în teste, chiar înainte ca giuleștenii să intre în faliment. Cea mai bună perioadă a carierei sale a avut-o la Dunărea Călărași, echipă cu care a reușit promovarea în Liga 1, însă la acest nivel nu s-a impus.

„Cristi Pușcaș este un jucător foarte important pentru acest nivel, cu valoare certă și confirmată, are experiență la echipe care au luptat pentru promovare, precum Dunărea Călărași, sezonul în care au și reușit promovarea, sau Petrolul Ploiești, în sezonul recent încheiat. Mă bucur mult că am reușit să îl semnăm pe Cristi, nu au fost ușoare negocierile, iar aici aportul cel mai important îl are Bogdan Apostu, iar poziția pe care joacă Cristi, mijlocaș defensiv, este una pe care o doream acoperită. Avem în continuare discuții pentru alți doi-trei jucători de profil ofensiv, sper ca până la sfârșitul săptămânii să avem și finalitate la aceste discuții”, a vorbit și antrenorul Laszlo Balint peste noua achiziție făcută prin intermediul agentului Bogdan Apostu, cel care dictează transferurile în această vară la UTA.

Celelalte cinci achiziții făcute de UTA până acum sunt: Florin Iacob (25 de ani, portar, ex Metaloglobus), Bogdan Stancu (25 de ani, fundaș stânga, ex Sportul Snagov), Marius Tomozei (28 de ani, fundaș dreapta sau stânga, ex Metaloglobus), Florin Ilie (26 de ani, fundaș central, ex Sportul Snagov) și Valentin Buhăcianu (25 de ani, atacant, ex Aerostar Bacău).

Pe aceeași temă