A fost coleg cu Balotelli, acum joacă la Baia Mare, iar Milan îl plătește cu 15.000 de euro pe lună!

01 Mar. 2012, 15:13 Bursa transferurilor
A fost coleg cu Balotelli, acum joacă la Baia Mare,** iar Milan îl plătește cu 15.000 de euro pe lună!

Cristian Daminuță (22 de ani) a avut până acum o carieră cu numeroase suișuri și coborâșuri. A debutat în Liga I la 16 ani, a adunat zeci de meciuri pentru naționalele de juniori, a fost legitimat la Inter și Milan, iar acum e la Baia Mare. Mijlocașul e singurul fotbalist din România care joacă în Liga a II-a și are salariul plătit de AC Milan. El câștigă aproximativ 180.000 de euro pe sezon.

Timișoreanul Daminuță, care pe 15 februarie a împlinit 22 de ani, a avut un debut fulminant în fotbalul profesionist, însă a „ars” repede, iar în numai șase ani a parcurs drumul de la mare speranță la … mare dezamăgire. Ajuns în Liga a II-a din România, la FC Maramureș Baia Mare, unde i-a întins o mână de ajutor prietenul Romică Buia, bănățeanul privește și vorbește cu nostalgie spre vremurile nu așa îndepărtate și speră să trăiască iar ziua în care ziarele vor scrie din nou la superlativ despre fotbalistul Daminuță.

„Am debutat în Liga I la 16 ani, într-un meci cu Dinamo. Eram un puști care ajungea să joace 43 de meciuri internaționale pentru naționalele de juniori ale României. Acolo am fost remarcat imediat de scouterii lui Inter.”, își amintește Daminuță cum a început aventura sa în fotbal și în unul dintre cele mai tari campionate din lume. La Inter, la echipa Primavera, unde a avut un debut de senzație, a fost coleg cu Balotelli, actualul star al lui Manchester City.

„La echipa Primavera a lui Inter am marcat 9 goluri în 21 de meciuri și am ajuns chiar și căpitan. Căpitanul lui Balotelli, cu care încă mai păstrez legătura și cu care m-am antrenat și la echipa mare a lui Inter, acolo unde am împărțit vestiarul, printre alții, cu Ibrahimovici, Zanetti, Maicon, Adriano!”, rememorează Daminuță.

Incredibil însă și cum au evoluat carierele celor doi foști colegi. Balotelli s-a transferat în august 2010 la City pentru 22 de milioane de euro și are un salariu anual de 10 milioane de euro, iar Daminuță încearcă să-și relanseze cariera la FC Maramureș Baia Mare.

Împarte vestiarul cu Urs, Feraru sau Istrofor

Cu FC Maramureș a semnat cu gândul de a reveni în prim-plan. „Principalul argument pentru care am ales să joc aici este că am nevoie de meciuri în picioare și faptul că antrenor este Romulus Buia, un om pe care îl cunosc de 10 ani. Acum nu-mi mai doresc decât să fiu sănătos, fiindcă sunt sigur că voi mai avea un cuvânt de spus în fotbalul românesc”, promite mijlocașul, care e cel mai cunoscut jucător din lotul echipei ardelene. „Mă oprește lumea pe stradă și mă întreabă cum de am venit la Baia Mare”, mai zice Daminuță, care împarte acum vestiarul cu Bota, Istrofor, Urs, Feraru sau Duruș.

„La Dinamo nu am fost dorit”

Nu e prima oară când Daminuță încearcă să-și dea restart carierei. În 2009, a ales să plece de la Inter la Modena. „Aveam șanse mici să joc sub comanda lui Mourinho și am cerut să fiu cedat la Modena. A fost bine la început, dar apoi nu am mai fost folosit.”, dezvăluie jucătorul. Eșecul de la Modena a fost similar cu începutul declinului. În 2010, a dat al doilea restart, la Dinamo, dar în „Groapă” a trăit un veritabil coșmar. „La Dinamo, anumite persoane din conducere nu au dorit ca eu să joc”, spune bănățeanul.

Milan l-a cumpărat cu 5 milioane de euro!

În 2010, Inter l-a vândut pe Daminuță la AC Milan. La acea vreme, Milan a plătit pentru el 5 milioane de euro. „Da, aceea este suma pentru care am fost transferat. Sunt acte oficiale la Liga de Fotbal din Italia care atestă acest lucru. Apoi cinci milioane de euro nu este o sumă imensă pentru un jucător tânăr. Uitați-vă pentru ce bani se vorbește că ar pleca Neymar în Europa!”, întărește Daminuță informația. Din nefericire pentru el, nu a apucat să joace pentru „diavolul” milanez, fiind trimis în Liga a III-a din Italia, la L’Aquila.

Articol scris de Daniel LUP

01 Mar. 2012, 15:13 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă