41.000 de motive pentru care Mihai Costea refuză deocamdată transferul la Universitatea

Autor: Mihai Andries Publicat: 31 Jan. 2014, 11:13 Actualizat: 31 Jan. 2014, 11:14 Bursa transferurilor
41.000 de motive pentru care Mihai Costea  refuză deocamdată transferul la Universitatea

La începutul acestei săptămâni, suporterii Universității Craiova se bucurau la auzul veștii cum că la echipa lor, proaspăt intrată sub umbrela protectoare și potent financiară a lui Marin Condescu, va veni Mihai Costea. Atacantul de 25 de ani, anunțat de Laurențiu Reghecampf că nu mai intră în planurile Stelei pentru returul de campionat, urma să ajungă în Bănie și să ajute la promovarea Științei. Știrea anunțată de multe dintre publicațiile naționale avea în spate tăria dată de faptul că Marin Condescu, noul număr 1 de la Craiova, a fost mereu într-o relație excelentă cu oficialii Stelei, trimițând în Ghencea o serie de fotbaliști care s-au dovedit a fi, cu timpul, afaceri importante pentru ambele părți.

Acceptă doar împrumutul, altfel pierde o sumă uriasă!

Chiar și în acest context, transferul lui Mihai Costea are șanse minime să se materializeze deocamdată, după cum anunța pentru ProSport chiar fratele său, Florin Costea, jucătorul lui CFR Cluj. „Nu cred că se pune problema ca Mihai să ajungă să joace în liga a doua, la Universitatea„, spunea Costea cel mare, subliniind astfel intențiile fratelui său. Chiar dacă ar vrea să scape de contractul cu Steaua, Mihai Costea refuză deocamdată să semneze rezilierea contractului pentru că asta ar însemna să renunțe la salariile restante. Atacantul oltean mai are de încasat de la Steaua, conform surselor din conducerea campioanei, aproximativ 41.000 de euro, bani proveniți din drepturile salariale pe care clubul nu i le-a mai plătit în ultimele luni. Metodă des uzitată în Ghencea, refuzul la plată către fotbaliștii de care clubul vrea să se despartă nu îi este pe plac lui Costea cel mic, jucător decis să nu semneze rezilierea până nu va primi toți banii. Se pare că singura variantă acceptată în acest moment de atacant este cea a împrumutului la o altă echipă, situație în care ar amâna rezolvarea litigiului cu Steaua. „Eu aș reveni la Craiova, dar nu depinde numai de mine. Nu vreau să vorbesc prea multe, nu vreau să am probleme. Dacă voi veni și sub ce formă, vom vedea zilele următoare„, spunea recent Costea pentru Gazeta de Sud.

De ce vrea Steaua să scape de el: e printre cei mai bine plătiți jucători

Poate cea mai neinspirată investiție majoră a actualei campioane în ultimii ani, Mihai Costea este un fotbalist care beneficiază din plin de pe urma contractului pe care îl are cu Steaua. În vara lui 2011, atunci când Costea cel mic a semnat cu Steaua și a adus 1,4 milioane de euro în contul Universității Craiova, atacantul a beneficiat de absența lui Gigi Becali de la negocieri. Astfel, în actul semnat de el a fost acceptată o clauză conform căreia, pe 1 ianuarie în fiecare an de contract, salariul i se va majora automat cu 1000 de euro pe lună. În condițiile în care anul trecut, pe 1 ianuarie 2013, Mihai Costea a ajuns la 10.000 de euro pe lună, adică plafonul maxim impus de Becali pentru majoritatea fotbaliștilor, în acest an fotbalistul a ajuns unul dintre cei mai bine plătiți oameni din lot. De la 1 ianuarie 2014, Costea are un salariu de 11.000 de euro lunar, adică 132.000 de euro pe an, și depășește astfel mulți fotbaliști ai Stelei care, în acest moment, sunt mult mai bine văzuți din punct de vedere fotbalistic. Chipciu, Gardoș, Latovlevici sau Pintilii, titulari incontestabili în ultimii ani, sunt câțiva dintre cei care au salariul de 10.000 de euro lunar.


300.000 de euro este cota de piață la care a ajuns Mihai Costea în prezent, conform transfermarkt.com

1.600.000 de euro este topul cotei de piață în cariera lui Costea, în 2010, pe când juca la Universitatea Craiova

 

Articol scris de Cristi SCUTARIU
Foto de Bogdan IORDACHE

Autor: Mihai Andries Publicat: 31 Jan. 2014, 11:13 Actualizat: 31 Jan. 2014, 11:14 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă