Burleanu: „Sistemele de la Liga a II-a și a III-a vor fi adaptate în funcție de numărul de echipe”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2014, 16:39 Liga 2
Burleanu:**

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că sistemele de desfășurare a ligilor a II-a și a III-a vor fi adaptate în funcție de numărul de echipe înscrise.

Până luni, la Liga a II-a se înscriseseră 10 echipe din 28, iar la Liga a III-a și-au arătat intenția de a participa la competiție doar 30 de formații din 84. „Sunt câteva principii în noul ROAF, printre care și unul prin care o echipă poate refuza promovarea. Și echipa care termină pe primul loc poate merge în eșalonul imediat inferior dacă nu mai are capacitatea financiară necesară. Pe 21 iulie vom vedea exact numărul de echipe înscrise la Liga a II-a și la Liga a III-a. Acum două zile la Liga a II-a erau înscrise 10 echipe, iar la Liga a III-a 30 de echipe. Cu siguranță vor fi echipe care nu se vor înscrie și va trebui să adaptăm sistemul în funcție de numărul de echipe. Pentru că nu o să invităm echipe să joace în competițile organizate de FRF”, a declarat Burleanu.

Comitetul Executiv al FRF a luat vineri decizia să prelungească termenul de depunere a dosarelor până la 20 iulie, din cauza numărului redus de echipe care și-au arătat intenția de a se înscrie în ligile a II-a și a III-a.

În sezonul 2014-2015, Liga a II-a urma să fie formată din două serii a câte 14 echipe, în timp ce Liga a III-a să aibă 6 serii a câte 14 echipe.

Articol scris de Adrian ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 16 Jul. 2014, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă