Brăilenii nu se tem de Farul și vor să o umilească din nou, cu toate că sub conducerea lui Ilie Stan e invincibilă. „Să păstrăm tradiția”

Marius ANGHEL 08 Apr. 2016, 13:15 Liga 2
Brăilenii nu se tem de Farul și vor să o umilească din nou, cu toate că sub conducerea lui Ilie Stan e invincibilă.**

Sâmbătă, în prima etapă a turului turneului play-off, Dacia Unirea va juca pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Farul Constanța. În sezonul regulat brăilenii au obținut patru puncte în cele două dueluri cu constănțenii și își aduc aminte cu plăcere de victoria la scor, 4-0, de pe teren propriu. Însă publicul brăilean nu a uitat că tot în acel joc din 27 februarie 2016, cel mai bun fotbalist de pe teren, brăileanul Gabriel Iosofache, a fost accidentat grav de constănțeanul Doru Bratu.

Pentru că meciul de sâmbătă va avea o importanță deosebită în perspectiva celorlalte jocuri din play-off, antrenorul Alin Pânzaru îi cheamă pe brăileni la stadionul Municipal pentru a-i susține pe fotbaliștii Daciei Unirea. „Vrem să păstrăm tradiția și să batem din nou Farul, pe teren propriu. În această a doua parte a campionatului sunt meciuri grele și avem nevoie de susținere din partea iubitorilor de fotbal din Brăila. Publicul ne poate susține să trecem cu bine peste momentele mai grele din timpul jocului, dar, în același timp, să pună presiune și pe echipa adversă”, a explicat Pânzaru pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Tehnicianul brăilean speră ca tradiția să se respecte și după acest joc. „Cu Ilie Stan Farul se exprimă cu totul altfel, va fi un meci mai greu, cu o altă încărcătură decât cea din campionat, dar eu consider că numai de noi depinde rezultatul meciului. Dacă vom evolua cu aceeași determinare din primul și până în ultimul minut de joc, nu avem cum să nu ne îndeplinim obiectivul”, a mai spus Alin Pânzaru.

În sezonul regulat Dacia Unirea a remizat, 1-1, în tur la Constanța, Muscă a reușit să marcheze golul brăilenilor la ultima fază a meciului, iar în retur s-a impus cu 4-0 pe Municipal. Frunză a deschis scorul în minutul 5, iar Gabriel Iosofache și-a trecut în cont o „dublă” până la pauză. Din păcate, Iosofache a fost accidentat foarte grav în repriza a doua, de Doru Bratu și va sta în afara gazonului timp de șase luni, în timp ce jucătorul constănțean a fost suspendat doar două etape. Ultimul gol al meciului retur de pe Municipal a fost înscris de golgeterul Daciei Unirea, Alexandru Muscă.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 08 Apr. 2016, 13:15 Liga 2
Pe aceeași temă