Botoșaniul a câștigat derby-ul Moldovei

14 Jun. 2009, 12:03 Liga 2
Botoșaniul a câștigat derby-ul Moldovei

Cetatea a încheiat sezonul 2008-2009 cu o înfrângere, 1-2 pe Areni cu marii rivali de la FC Botoșani. Sucevenii nu au jucat tocmai rău în prima repriză, ratând în primele 20 de minute două mari ocazii de gol prin Dumitru. Același Dumitru, în minutul 22, nu a nimerit decât bara cu o lovitură de cap, având toată poarta goală în față. Imediat după această fază oaspeții au declanșat un contraatac devastator finalizat de fostul fălticenean Vrabie. Finalul primei reprize a aparținut tot gazdelor. Mai întâi Bolohan s-a luptat eroic pentru un balon și l-a servit ca la carte pe Homneac în mijlocul suprafeței de pedeapsă adverse, însă atacantul Cetății a ratat complet execuția. Ultima ocazie de gol a primei reprize a aparținut neinspiratului Dumitru, care nu a fost în stare să profite de o neînțelegere a portarului Prisacă cu proprii fundași centrali.

 

În repriza secundă fotbaliștii lui Ioan Radu nu au fost la fel de incisivi în atac ca în primele 45 de minute. Ba mai mult, tot botoșănenii sunt cei care înscriu după o oră de joc, prin noul intrat Porfireanu, care a reușit să puncteze tocmai la prima sa atingere de balon. Acest gol a avut darul să-i scoată complet din ritm pe jucătorii Cetății, care au început să greșească mingi din ce în ce mai simple din cauza precipitării. Pe fondul unui joc, confuz, de uzură, juniorul Duman reușeste o centrare perfectă de pe partea stângă, care a fost finalizată cu o precisă lovitură de cap de către Romaniuc.
Era minutul 85 și cei 3.000 de spectatori începeau din nou să spere. Iar minunea se putea întâmpla în ultimul minut regulamentar de joc, numai că reluarea cu capul a lui Feraru, din poziție excelentă, a ocolit de puțin poarta apărată de Prisacă.

 

Cetatea: Rohețki – Feraru, Sevaciuc, Halip – Șuleru, Onciu, Bolohan (81 Stănescu), Celpan, Duman – Dumitru (76 Tomescu), Homneac (46 Romaniuc). Antrenor: Ioan Radu.

 

FC Botoșani: Prisacă – Patache, Ciobanu, Tincu, Acsinte – Vrabie, Ghiviziu, Ciornei – Ghiceanu (57 Porfireanu), Boghean (81 Ursu), Caragea (73 Bejan). Antrenor: Cristi Popovici.
 

 

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

14 Jun. 2009, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă