Bogdan Vintilă este out de la Campionii FC Argeș, iar în locul său este favorit un antrenor fost selecționer. Jucătorii doriți în continuare la clubul din Trivale | EXCLUSIV

Daniel VLAD, Andrei PREOTU 09 Jun. 2023, 00:48 Liga 2
Bogdan Vintilă este out de la Campionii FC Argeș, iar în locul său este favorit un antrenor fost selecționer. Jucătorii doriți în continuare la clubul din Trivale | EXCLUSIV

Retrogradarea echipei Campionii FC Argeș în Liga 2 a agitat apele în Tivale, iar membrii Consiliului Director al clubului au luat decizii radicale, care îl privesc inclusiv pe antrenorul Bogdan Vintilă.

Bogdan Vintilă nu mai continuă la Campionii FC Argeș. Jucătorii cu care s-a retrogradat doriți și în Liga 2

Conducătorii trupei din Pitești s-au întâlnit în cursul zilei de miercuri și au discutat viitorul clubului, după retrogradarea în Liga 2.

ProSport a aflat amănunte interesante de la ședința respectivă. În primul rând, echipa nu va mai continua cu antrenorul Bogdan Vintilă (51 de ani), iar din lotul cu care s-a retrogradat se dorește păstrarea unui nucleu de șase jucători, în jurul căruia se va încerca formarea unei formații care să atace revenirea în SuperLigă încă din primul sezon.

Jucătorii care sunt doriți în continuare la Campionii FC Argeș și pentru Liga 2 sunt Cătălin Straton, Andreias Calcan, Costinel Tofan, Grigore Turda, Zorhan Bassong și Arnold Garita. În rest, cu ceilalți aflați în lot s-au pornit deja discuțiile pentru rezilierea contractelor.

Alexandru Pelici, la un pas de Campionii FC Argeș

În ceea ce privește noul antrenor pe care l-ar putea avea Campionii FC Argeș, informațiile ProSport sunt că piteștenii sunt la un pas să bată palma cu Alexandru Pelici (49 de ani).

Alb-violeții își doresc să revină cât mai repede în SuperLigă, iar un antrenor cu mai multe promovări în cariera sa este Pelici, timișorean liber de contract în acest moment după ce s-a despărțit de naționala U19 a României de la începutul lunii mai a acestui an. Atunci spunea că vrea să continue ca antrenor de echipă de club. ”Asta este situația, eu am încercat și această postură de selecționer. Consider că a fost o provocare pentru mine și nu îmi pare rău că am acceptat oferta celor de la FRF. Eu doresc să îmi reiau activitatea la o echipă de club, deoarece consider că mă prinde mult mai bine o astfel de postură”, spunea Pelici, pentru ProSport.

Un avantaj pentru numire lui Pelici este și faptul că acesta cunoaște foarte bine stadionul din Mioveni, acolo unde își va disputa Campionii FC Argeș meciurile de acum înainte, până când noul ”Nicolae Dobrin” va fi gata. CS Mioveni este ultima echipă de club pe care a condus-o bănățeanul, formație promovată și menținută un sezon în prima ligă.

În 2021, Alexandru Pelici reușea cu CS Mioveni a treia promovare din carieră în prima ligă.

  • Ca antrenor, Alexandru Pelici a condus Apulum Alba Iulia, FCM reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, CSMȘ Reșița, Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor Oradea, CS Mioveni, FC Hermannstadt, Ripensia Timișoara, CSM Reșița, iar între 2022 și 2023 a fost selecționer al naționalei U19 a României.

Piteștenii consideră că Arnold Garita încă este jucătorul lor

Revenind la ședința organizată miercuri de șefii clubului, în cadrul acesteia s-a discutat și despre situația lui Arnold Garita, dorit la FCSB. Surse din cadrul clubului susțin în continuare că atacantul camerunez este jucătorul Argeșului până la 30 iunie 2024.

În contractul dintre jucător și club ar fi o clauză care îi permite atacantului camerunez să plece dacă se retrogradează, însă șefii piteșteni susțin că aceasta trebuie să fie activată și cu acordului conducerii clubului.

”E treaba lui Garita ce mesaje ne trimite și ce mesaje le trimite suporterilor noștri. El are contract cu FC Argeș până în 30 iunie 2024. Și știe clar că acea clauză poate să fie activată și cu acordul clubului, nu doar așa, dacă echipa a retrogradat el poate pleca de capul lui. Îl sfătuim să nu forțeze o plecare fără acordul nostru”, a spus sursa ProSport.

Gigi Becali a recunoscut interesul pentru Garita. ”Cât voi da pe Garita? Păi, stați un pic, că bani pe el am vrut să dau în iarnă, dar acum am înțeles că am putea să îl transferăm gratis. Dacă e să îl aduc gratis, atunci de ce nu aș face lucrul ăsta? Nu e problema mea cum au făcut cei de la FC Argeș contractul cu Garita. Dar nici nu voi arunca banii pe fereastă cu comisioane la impresari. Dacă îmi vor cere sume mari, atunci la revedere”, a spus, pentru ProSport, cel care conduce FCSB.

  • Paul Arnold Garita va împlini în această lună 28 de ani, iar la Campionii FC Argeș a ajuns în vara trecută. A evoluat pentru echipă în 36 de meciuri de primă ligă (2916 minute), 32 ca titular, și a înscris 12 goluri. A prins și două jocuri în Cupa României (180 minute), în care a marcat de 2 ori, dar și două prezențe în barajul de menținere pierdut cu Dinamo (72 minute).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-noul-antrenor-al-echipei-unirea-slobozia-19274536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dacian-nastai-este-noul-antrenor-principal-al-unirii-dej-cum-il-prezinta-clubul-si-prima-reactie-a-acestuia-primarul-scos-in-fata-19274348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-ramas-fara-antrenor-dragos-militaru-a-plecat-19273569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvaluiri-noi-despre-situatia-de-la-campionii-fc-arges-19274049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/1-6-cu-dinamo-nu-l-ingenuncheaza-pe-bogdan-vintila-le-a-iesit-tot-un-accident-pe-care-nu-si-l-dorea-nimeni-antrenorul-argesului-ramane-optimist-ca-echipa-sa-ramane-in-superliga-19273383

https://liga2.prosport.ro/nationale/alexandru-pelici-si-daniel-mogosanu-vor-fi-antrenori-liberi-de-contract-frf-a-anuntat-despartirea-de-cei-doi-selectioneri-ai-nationalelor-u19-respectiv-u18-19268295

Daniel VLAD, Andrei PREOTU 09 Jun. 2023, 00:48 Liga 2
Pe aceeași temă