Alexandru Pelici, la a treia promovare în Liga 1 ca antrenor principal, acum cu CS Mioveni: ”Nu ne-a dat nimeni nicio șansă.” Mesajul pentru FC Hermannstadt, echipă pe care chiar el a dus-o în prima ligă

Marius ANGHEL 02 Jun. 2021, 22:03 Liga 2

CS Mioveni a produs surpriza la Mediaș și a devenit prima echipă din Liga 2 care a obținut promovarea în urma unui baraj de promovare/menținere cu o echipă din Liga 1, FC Hermannstadt. Argeșenii s-au impus cu 2-1 pe stadionul Gaz Metan, după ce au întors scorul, însă au avut și dublă superioritate numerică.

În jocul tur, cele două echipe remizaseră pe stadionul Orășenesc din Mioveni, scor 0-0.

CS Mioveni, condusă deși era în superioritate, a egalat norocos și apoi a câștigat în prelungiri

CS Mioveni a pornit din start în meciul retur cu un avantaj. Căpitanul Hermannstadt-ului, Răzvan Dâlbea, a fost eliminat încă din minutul 6, după ce a primit două cartonașe galbene în doar patru minute. În ciuda acestui lucru, sibienii au reușit să deschidă scorul, prin Yazalde Gomes, în minutul 21.

În repriza a doua, pe fondul unui joc în care Mioveniul a fost lăsat să domine, steril însă, un șut al lui Davide Massaro (71) a fost deviat de Viera și portarul a fost păcălit. Golul egalizator, cel al promovării pentru argeșeni, a readus Hermannstadtul în atac, iar pe un contraatac portarul Cristiano Pereira a comis henț în afara careului, la un șut al lui Rusu, iar arbitrul i-a acordat cartonașul roșu.

În prelungiri, tot pe contraatac, Andrei Panait (90+3) a înscris golul victoriei, la o fază în care Massaro a ratat singur cu portarul Ionuț Rus, însă nu l-a putut învinge, dar a avut meritul de a recupera balonul și a-l pasa coechipierului său.

Alexandru Pelici, promovare în Liga 1 cu CS Mioveni: ”Nu ne dădea nimeni nicio șansă nici măcar la play-off și iată-ne astăzi că suntem în Liga 1”

La finalul partidei, Alexandru Pelici a vorbit despre această nouă promovare obținută ca antrenor, de această dată cu CS Mioveni, după ce în cariera sa a mai urcat în Liga 1 cu Voința Sibiu și FC Hermannstadt.

”E important că am realizat un lucru care nu a fost ușor. Am venit de unde am venit, nu ne dădea nimeni nicio șansă nici măcar la play-off și iată-ne astăzi că suntem în Liga 1. Meritul cel mai mare în măsură este al lor, al jucătorilor, niște băieți extraordinari. Îi felicit din tot sufletul și nu pot decât să mă bucur că am avut plăcerea să lucrez cu asemenea jucători”, a spus, la microfonul DigiSport, Pelici, care în tot acest timp a avut băiețelul său în brațe.

Interviul a fost întrerupt pentru că Pelici a fost înconjurat de jucători, care l-au ridicat pe brațe și l-au săltat în aer de câteva ori. Înainte, Pelici și-a lăsat copilul jos din brațe.

Pelici, bucuros pentru CS Mioveni, trist pentru FC Hermannstadt, echipa pe care o promova în Liga 1 în 2018

Întrebat dacă se consideră unul dintre cei mai subestimați antrenori din fotbalul românesc în momentul de față, după această nouă performanță obținută, Pelici a spus că tot ceea ce îl interesează este să fie apreciat pentru munca pe care o face oriunde este angajat.

Alexandru Pelici și-a spus și regretul că a retrogradat Hermannstadt-ul în Liga 2, echipă pe care tocmai el o promova în Liga 1 în 2018.

”Nu stau să fac astfel de analize. Le mulțumesc celor care apreciază ceea ce am făcut. Din asta trăiesc, din asta trăiește familia mea. Încercăm să facem treabă peste tot unde mergem. Uneori reușim, alteori nu. Important este că astăzi este bucurie. Nu e un moment ușor. Vă rog să mă credeți. E un moment destul de dificil, pentru că am obținut această promovare împotriva unei echipe care până nu demult era sufletul meu. Dar asta e istorie și un ultim gând în această seară se îndreptă către suporterii Sibiului, acei oameni minunați, cărora le mulțumesc pentru toate momentele frumoase pe care le-am trăit alături de ei. Pentru că tot pe acest stadion, nu cu mult timp în urmă, câștigam returul semifinalei și acolo era tribuna plină cu ei. Sper să reușească să treacă peste și Sibiul să meargă înainte în fotbal.

Le mulțumesc suporterilor noștri, care au fost astăzi alături de noi și încă o dată le mulțumesc colaboratorilor mei, jucătorilor și tuturor celor care au avut încredere în noi”, a declarat Pelici.

Pelici a mai promovat în Liga 1 și cu Unirea Alba Iulia, însă atunci a fost antrenor secund.

CS Mioveni, la a treia promovare în Liga 1

După ce a promovat trupa din Sibiu în Liga 1, Pelici a fost îndepărtat după doar câteva meciuri de la FC Hermannstadt. Întrebat despre continuitatea sa la CS Mioveni și în prima ligă, Pelici n-a vrut să dezvolte prea mult ceea ce s-a întâmplat în trecut.

”Nu vreau să vorbesc despre momentele neplăcute acum. E un moment plăcut, e un moment fericit. Nu am fost doar eu îndepărtat atunci, dar asta este. Viața merge înainte! Le doresc mult succes. Acum nu pot decât să îi felicit pe băieții aceștia minunați și să ne bucurăm, pentru că este o seară frumoasă”, a încheiat Pelici.

CS Mioveni, un club înființat în anul 2000, care a purtat inițial denumirea de Dacia Mioveni, se află acum la a treia promovare în Liga 1. A mai reușit-o în 2007 și în 2011, însă de fiecare dată a reușit să se mențină în primul eșalon doar un sezon, retrogradând apoi.

  • CS Mioveni în meciul retur al barajului promovării cu FC Hermannstadt: Iustin Popescu – Dorinel Oancea, Guilherme Garutti, Robert Gherghe (cpt.), Daniel Șerbănică – Mihai Ișfan (Davide Massaro 32′), Szilard Vereș (Marius Chindriș 60′), Marian Șerban (Daniel Toma 60′), Valentin Coșereanu (Ionuț Rădescu 75′) – Bogdan Rusu, Ștefan Blănaru (Andrei Panait 75′).
    Rezerve neutilizate: Răzvan Ducan – Valentin Cristea, Tiberiu Coman, Sebastian Ivan.

Foto: Lucian Danciu, Ovidiu Matiu (Mediafax Foto), Valentin Macrea și Alexandru Vereș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-scris-istorie-cu-fc-hermannstadt-e-prima-echipa-din-liga-2-care-reuseste-sa-castige-un-baraj-cu-o-oponenta-din-liga-1-rezultatele-din-precedentele-meciuri-de-baraj-de-promovare-mentiner-19188117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-iesire-surprinzatoare-dupa-promovarea-mioveniului-tinta-conducerea-te-lasa-cateva-etape-iar-apoi-aduce-straini-nu-mai-joci-te-pune-pe-lista-de-transferuri-reacti-19188017

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plata-s-a-facut-in-plic-la-cs-mioveni-dupa-promovarea-in-liga-1-stefan-blanaru-discurs-amuzant-dupa-victoria-cu-fc-hermannstadt-nu-am-apucat-sa-ma-uit-in-el-dar-cand-ne-reunim-vine-grosu-19188001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-cs-mioveni-returul-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-are-loc-astazi-de-la-ora-1900-la-medias-in-tur-scorul-a-fost-egal-19187896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-500-de-meciuri-ca-antrenor-am-simtit-o-bucurie-mare-conteaza-foarte-mult-aceasta-borna-e-un-numar-destul-de-mare-de-jocuri-ca-principal-19180271

Marius ANGHEL 02 Jun. 2021, 22:03 Liga 2
Pe aceeași temă