Bogdan Andone anunță măsuri drastice împotriva jucătorilor, după ce Poli Timișoara a pierdut cu Progresul Spartac. ”Există posiblitatea să mergem pe tineri. Vom vedea dacă vom retrograda și sezonul acesta”

Anda DELIU 27 Aug. 2022, 18:30 Liga 2

Poli Timișoara s-a prezentat extrem de slab la meciul de acasă din etapa a 4-a a Ligii 2, pierdut cu scorul de 0-1 cu Progresul Spartac, iar fanii au plecat cu un gust extrem de amar de la stadionului Știința.

În puțin peste 24 de ore, Bogdan Andone a primit un duș rece și a fost readus cu picioarele pe pământ. Dacă la conferința premergătoarea meciului vorbea despre echipele românești din cupele europene și de cât de rău îi pare de Mirel Rădoi (antrenorul Universității Craiova), acum, antrenorul originar din Ardeal a privit în ochi crunta realitate: el se află pe banca unei echipe din Liga 2 și există posibilitatea ca Poli să retrogradeze încă o dată sportiv în Liga 3, în sezoane consecutive!

Accidentări în lanț la Poli, deși există preparator fizic italian!

Prima repriză a fost una destul de săracă în fotbal. Poli a început mai curajos, a ajuns în careul oaspeților, dar degeaba, pentru ca, ulterior, să se schimbe raportul de forțe. Din minutul 32, Zaluschi a ieșit accidentat, după ce a tot avut probleme în ultima lună.

Până la urmă, Progresul a prins curaj și a început să ”călărească” gazdele, iar în minutul 41 a marcat după două cornere consecutive. La primul, Isvoranu a respins reluarea lui Lixandru, dar ulterior, de la colțul lung, Stefan Visic a marcat.

În repriza a doua, Poli a încercat să schimbe ceva, dar tot a fost ”chinuită” de accidentarea lui Daniel Benzar, care a trebuit scos după 12 minute.

Jumătate de oră de inferioritate numerică pentru timișoreni

Deși Germinio a avut un ”gol turcesc”, Poli a fost anemică în repriza a doua. Degringolada de la club a dus ca ziariștii prezenți la meci să nu primească foaia de joc cu gazdele, care, în multe momente putem spune că, într-adevăr, parcă nici nu au fost pe teren.

În minutul 63, Alin Ignea a primit al doilea cartonaș galben și și-a lăsat colegii în inferioritate numerică, căci în ”fotbalistică”, erau din prima repriză. De altfel, lipsa de soluții de la Poli a făcut ca iar ”atacantul” să fie un fundaș central înalt și blond. Doar că acum e Bocșan, nu ”pensionatul” forțat Ioan Mera, și nu a putut să-și salveze colegii așa cum o făcea actualul director sportiv în sezoanele trecute.

Bogdan Andone, din nou despre atitudine și determinare

După o prestație foarte slabă a lui Poli, Bogdan Andone a vorbit despre atitudine. Asta în condițiile în care a titularizat un atacant adus din Liga 4 Giurgiu. Antrenorul a preferat să vorbească de greșeala individuală de la gol a lui Tsetkov, nu de prestația per ansamblu proastă a echipei.

”Un meci pierdut pe o greșeală de marcaj. Nu prea sunt multe de spus după un meci ca asta. Ne-a lipsit determinarea, ne-a lipsit atitudinea din meciul trecut. Practic, la singura lor fază, exceptând finalul de joc, în care am riscat foarte mult, la una dintre puținele lor mingi spre careu au marcat la o lovitură de cap și culmea, că jucătorul nostru cu cea mai mare experiență și cel mai titrat, ca să spun așa, a pierdut marcajul. E greu să-mi găsesc cuvintele, să găsesc explicații, în primul rând pentru atitudinea și determinarea care au fost la meciul de astăzi. Dar am avut o reacție când am jucat în zece oameni, am încercat și am pus o presiune, cu câteva mingi, am avut și două situații destul de bune. Din păcate, nici nu avem șansă la finalizare. Avem un singur gol în patru etape. E foarte greu de găsit explicații sau…”, a spus antrenorul polist.

  • Poli Timișoara în înfrângerea cu Progresul Spartac: Isvoranu – D. Radu, Germinio (Bocșan 76’), Tsvetkov, Pureca (Bakoș 46’), Taub – Bîrnoi (cpt.), Sil. Pană, Ignea, Țangulea (Mudrazija, 46’) – Zaluschi (D. Benzar 32’, Rz. Milea 57’). Rezerve neutilizate: Kucich – M. Andone, Plantak, Bryneus.

Cu Mera și Scutaru s-a retrogradat, spune Andone

Reporterul Liga2.ro l-a întrebat direct pe Andone dacă nu a făcut un lot cu jucători noi aduși prea slabi, renunțând la nume pe care tribuna deja le regretă: Ioan Mera și Cristian Scutaru.

Antrenorul a bravat, de parcă Poli ar fi firesc să fie ”abonată” la retrogradări. ”Când aduci 15 jucători cu siguranță nu poți să aduci 15 să-i nimerești pe toți. Într-adevăr, unii nu sunt la ceea ce ne dorim. Am spus acest lucru. Unii poate nu pot, unii au nevoie de timp de adaptare. Nu sunt toți ceea ce ne dorim. Fără să fiu rău sau rău intenționat. Cu cei din sezonul trecut s-a retrogradat, practic. Vom vedea dacă vom retrograda și sezonul acesta sau nu. Până una alta, statistic anul trecut s-a retrogradat. Cu jucătorii care au fost aici”, a mai spus Andone.

  • Ca idee, tot din campionatul Ligii 2, Poli Iași și-a adus 24 de jucători noi în această vară, iar după primele patru etape are 10 puncte din 12 posibile.

Mutarea de ”maestru” la pauză: anunțul că se dau jucători afară

După ce a renunțat la 22 de jucători, plus plecarea lui Doru Andrei, și, printre altele, și-a adus inclusiv copilul la Poli, Andone a spus că Poli poate continua și cu tineri, în condițiile în care cinci tocmai au fost trimiși la alte echipe! La pauză, antrenorul spune că a amenințat iar că dă jucători afară. Foarte interesantă e că urmează o discuție cu ”conducerea”, deși clubul nu are nici acum președinte. Sau poate are unul… invizibil!

”Soluții vedem de luni încolo. Le-am transmis de la pauză. Vom încerca să reziliem cu o parte din jucătorii care nu se ridică la ceea ce ne dorim și, probabil, există și posibilitatea de a abora cu câțiva jucători cu experiență și cu marea majoritate, jucători tineri. Vom vedea dacă vom retrograda sau nu vom retrograda. Cel puțin pregătim jucătorii tineri pentru sezonul viitor. (n.r. întrebat dacă mai vin jucători) Nu alte sosiri. E greu, aproape imposibil alte sosiri. E și timpul scurt. Dacă n-am găsit o vară întreagă un atacant, cu siguranță nu vom găsi în câteva zile. Vom avea luni seară sau marți o discuție și cu conducerea vom vedea ce decide. Dar există posiblitatea să mergem pe copii tineri, care atâta pot, atât fac și vom vedea ce decizii vom lua în privința seniorilor sau a celor cu salarii mari, care nu se ridică la ceea ce ne dorim sau se dorește în continuare la Poli”, a adăugat Andone.

Au trecut doar patru etape și Bogdan Andone se pare că și-a dat seama că a greșit tactica de formare a lotului în această vară.

Atacanții la care visează Andone sunt scumpi

Cu încă o săptămână de perioadă de transferuri. Andone spune că Poli nu și-a permis atacanți scumpi. Din informațiile Liga2.ro, preparatorul sportiv și antrenorul cu portarii italieni au ambii salarii de peste 2.500 de euro, asta ca să facem o comparație.

”E greu. Mai ales la atacanți, care sunt atacanți de valoare, salariile care ni s-au cerut au undeva înspre 6-7000 de euro lunar. E imposibil de plătit acești bani. Cred că e mult și pentru nivelul Ligii 2 să dai un asemenea salariu. Și nici nu știi jucătorul dacă vine pe 6-7000 de euro, dacă îți va marca goluri. Dacă ai avea certitindea că dă 20 de goluri, ai risca cu un jucător. Dar e foarte greu de găsit acest tip de jucător, și e foarte greu de adus”, a conchis Andone, care probabil se gândește la atacanți din prima ligă atunci când vorbește despre astfel de salarii. În Liga 2 sunt foarte puțini jucători, spre deloc, care câștigă astfel de salarii despre care vorbește Andone.

Cu 4 puncte și golaveraj 1-5 după patru etape, Poli Timișoara e momentan pe locul 14 în Liga 2. Runda viitoare se deplasează la altă nou-promovată, SC Oțelul Galați, meciul urmând a avea loc sâmbătă, de la ora 11:30.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-desparte-de-mai-multi-tineri-jucatori-pe-care-ii-imprumuta-altor-echipe-unul-dintre-ei-merge-la-o-adversara-din-liga-2-19242451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-reusit-dupa-doua-luni-de-zile-sa-clarifice-situatia-lui-cristian-scutaru-exclus-din-lot-din-finalul-sezonului-trecut-noua-pozitie-pe-care-o-va-avea-in-cadrul-clubului-19242391

Anda DELIU 27 Aug. 2022, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă