Poli Timișoara, pusă în gardă înaintea jocului cu Progresul Spartac. Bogdan Andone: ”Cred că meciurile cu Șelimbărul și Brașovul au fost mai simple din punct de vedere tactic”

Anda DELIU 26 Aug. 2022, 21:41 Liga 2
Poli Timișoara, pusă în gardă înaintea jocului cu Progresul Spartac. Bogdan Andone: ”Cred că meciurile cu Șelimbărul și Brașovul au fost mai simple din punct de vedere tactic”

După un început ezitant de campionat, Poli Timișoara joacă în etapa a 4-a a Ligii 2 din nou acasă, cu nou-promovata Progresul Spartac.

Bogdan Andone spune că adversarul este unul foarte imprevizibil, din cauza sistemului de joc abordat, și consideră că meciul e mai greu și decât cel cu Șelimbărul, care i-a administrat echipei sale o înfrângere cu 4-0.

Atuul polist în fața Progresului Spartac, experiența

Poli și-a mai rezolvat din problemele de lot pe care le avea, chiar dacă nu total. Andone consideră că principala provocare la acest meci cu formația bucureșteană nou-promovată e una tactică, iar atuul echipei sale e experiența superioară a jucătorilor.

”Un alt meci dificil, cu o echipă dinamică, cu jucători cu o mobilitate bună, preocupați să joace și să paseze. Ei schimbă mult pozițiiile, e o echipă bună pe care am urmărit-o și anul trecut în meciurile de baraj. Din punctul meu de vedere, cred că meciurile cu Șelimbărul și Brașovul au fost mult mai simple din punct de vedere tactic, pentru că jucau niște sisteme clasice. Mâine întâlnim o echipă care joacă un sistem atipic, foarte mobil, schimbă mult pozițiile. Au preocuparea de a ține de minge, de a avea o posesie prelungită. Vor fi momente când vom suferi, va trebui să suferim și să știm să ne impunem datorită experienței și a valorii individuale”, a declarat Andone.

Vestiarul se gândește doar la victorie

Adrian Zaluschi, unul dintre puținii timișoreni rămași la echipă, a punctat că poliștii se gândesc doar să câștige și nu se vor mulțumi cu un egal.

”Avem un meci împotriva unei nou-promovate. Sperăm să luăm toate cele trei puncte. Avem un meci acasă, sper din tot sufletul să câștigăm, să mergem apoi la Galați și să câștigăm și acolo. Ne-am uitat la video, știm despre ei ce joacă. Cred că am pregătit foarte bine meciul și vom câștiga prin experiență. Eu, cel puțin, asta îmi doresc. Am vorbit și cu colegii mei, abordăm meciul doar cu gândul de a câștiga. Nu exista altceva, egal. 3 puncte, și cu siguranță le vom lua”, a spus Zaluschi.

După primele trei etape, Poli Timișoara e pe locul 11 în campionat, cu 4 puncte. Progresul Spartac se află pe poziția a 13-a, cu 3 puncte. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Știința.

Conferința de presă în care au vorbit Bogdan Andone și Adrian Zaluschi înainte de meciul Poli Timișoara – Progresul Spartac:

https://www.youtube.com/watch?v=24jqPWBX3GM

Foto principal: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Foto text și video: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-desparte-de-mai-multi-tineri-jucatori-pe-care-ii-imprumuta-altor-echipe-unul-dintre-ei-merge-la-o-adversara-din-liga-2-19242451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-reusit-dupa-doua-luni-de-zile-sa-clarifice-situatia-lui-cristian-scutaru-exclus-din-lot-din-finalul-sezonului-trecut-noua-pozitie-pe-care-o-va-avea-in-cadrul-clubului-19242391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

Anda DELIU 26 Aug. 2022, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă