Bilanțul lui Popovici! Antrenorul lui SC Bacău trage linie la finalul anului 2015 și își face planuri pentru următorul: „Cert e că trebuie să prindem play-off-ul”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2015, 14:41 Liga 2

SC Bacău a avut un an 2015 acceptabil, satisfăcător din punct de vedere al rezultatelor obținute în campionatul Ligii 2. Dacă că în prima parte a anului a încheiat sezonul trecut pe locul 4 în play-off-ul Seriei I, în noul campionat a avut rezultate atipice. A jucat mult mai bine în deplasare decât pe teren propriu, a obținut opt victorii, un egal și opt înfrângeri și s-a clasat la finalul primei părți a sezonului, după 18 etape în care a jucat de 17 ori, pe locul 6 în Seria I. În acest moment se situează pe loc de play-off și este în grafic în obiectivul pe care conducerea și l-a stabilit.

Antrenorul grupării băcăuane Cristian Popovici (45 ani) a făcut pentru site-ul clubului un bilanț al anului 2015. „Dacă este să ne referim la întreg anul, prima parte a lui 2015 a fost una bună. Am făcut o figură frumoasă în play-off și am terminat pe locul 4. Aceste rezultate ne-au dat încredere pentru sezonul care urma. În vară, condițiile la club au fost cele pe care le știți. Au rămas jucătorii care au vrut să continue cu SC Bacău, cu diminuarea salariilor și cu obiectivul menținerea clubului și accederea în play-off. La final de an putem spune că suntem în grafic, fiind pe locul 6, loc de play-off. Au fost niște evoluții atipice pentru echipă, cu victorii în deplasare și cu înfrângeri pe teren propriu. Nu a fost un parcurs extraordinar, dar nici unul de care să ne fie rușine. Lucru important este că am câștigat cu echipele din spatele nostru. Din punctul meu de vedere, suntem o echipă de locurile 5-8. Primele ar fi Rapidul, Clinceniul, Călărașiul și Brăila. Dacă este să-mi pară rău de ceva este de ultimul joc la Buzău, unde ar fi trebuit să nu pierdem. Ne-am fi consolidat locul de play-off. Ca și lucruri bune, parcursul din Cupa României a fost unul foarte bun. Din păcate am fost eliminați în optimi de ASA Târgu Mureș, dintr-o greșeală de arbitraj, într-un moment în care eram e primul loc în clasament. O calificare în acel meci ne-ar fi dat mai multă încredere și dintr-un moment favorabil pentru noi s-a transformat într-o serie de înfrângeri care la un moment dat ne-au scos din primele șase locuri”, a rememorat Cristi Popovici, care după meciul de pe teren propriu cu Dunărea Călărași, din etapa a 14-a, își dăduse demisia, însă președintele Cristian Ciocoiu nu a acceptat-o și l-a convins să continue pe banca Sport Clubului.

„Nu am putut folosi mai mulți jucători cu experiență în atac și am pierdut din forță”

La ultima reunire din acest an, cea în care s-a tăiat porcul înainte de Crăciun, Popovici a anunțat și cei patru jucători la care va renunța pentru a doua parte a sezonului. Radu Sascău, Georgel Pungă, juniorul Liviu Antim și Andrei Pavel nu se vor mai regăsi din 2016 în locul băcăuanilor, locul lor urmând a fi luat de alți patru jucători. Tehnicianul Sport Clubului a spus și ce nemuțumiri a avut în 2015. „Așteptam mai mult de la unii jucători. De exemplu, Pungă a fost o decepție pentru mine. În plus, din cauza regulamentului nu am putut folosi mai mulți jucători cu experiență în atac și am pierdut din forță. Am marcat puține goluri și nu am reușit să ne cream suficiente ocazii”, a declarat Popovici.

„Nu știu ce mai putem aduce pentru că încă nu știu ce putem oferi”

Cât privește planurile de viitor, antrenor echipei băcăuane se gândește doar la play-off, ar dori patru jucători noi, însă numai unuia îi dă numele, de achiziționarea celorlalți nefiind sigur, deoarece încă nu știe ce poate oferi clubul.

„Ca și transferuri, unul dintre jucători care ar putea ajunge la noi este Adrian Gheorghiu. E un fotbalist cu experiență și cu o polivalență pe posturi. Nu știu ce mai putem aduce pentru că încă nu știu ce putem oferi. Mă gândesc că ar mai trebui trei jucători, dar nu pot da nume în acest moment. Cert e că trebuie să prindem play-off-ul. În final aș dori să le urez tuturor suporterilor un an nou bun, cu liniște sufletească și cu multe bucurii! La mulți ani!”, a mai spus Popovici.

SC Bacău a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 6 în Seria I, cu 25 de puncte în 17 meciuri. Gruparea moldoveană se află pe ultima poziție care asigură prezența în play-off, însă are concurență serioasă.

Marius ANGHEL 28 Dec. 2015, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă