Bați arbitrul și intri la zdup! Un fotbalist sucevean care s-a răzbunat pe arbitru pentru că l-a eliminat a fost reținut de poliție

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 18:00 Liga 2

Lovirea arbitrului într-un meci de fotbal îți poate aduce, mai nou, și arestul. Se întâmplă în județul Suceava, acolo unde Poliția a decis să-l rețină pe Ionuț Onesim (foto mic), un tânăr jucător al echipei de Liga a 5-a Bucovina Șerbăuți, după ce acesta s-a răzbunat pe arbitru în urma eliminării pe care a primit-o în ultimele minute ale meciului cu Sporting Poieni Solca.

Poliția Județeană Suceava a anunțat, marți, că în cadrul cercetărilor privind lovirea arbitrului partidei Bucovina Șerbăuți – Sporting Poieni Solca, disputată în data de 30 octombrie, a fost reținut jucătorul care l-a lovit pe arbitru, Ionuț Onesim, 19 ani, din Șerbăuți, dar că în acest caz mai este cercetat și un bărbat de 28 de ani din aceeași localitate.

În 30 octombrie, într-un meci contând pentru etapa a șaptea a Ligii a 5-a Suceava, disputat la Șerbăuți între Bucovina Șerbăuți și Sporting Poieni Solca, în minutele de prelungire, când echipa gazdă conducea cu 3-2, Ionuț Onesim a comis un fault și a fost eliminat de centralul partidei, Florin Blănaru, întrucât fusese avertizat cu câteva minute înainte cu cartonaș galben.

Arbitrul a fost lovit cu pumnul de jucătorul eliminat, iar apoi lovit de jucători și spectatori. Blănaru a fluierat întreruperea meciului și a rămas pe teren, întrucât la vestiare era așteptat de alți spectatori nemulțumiți. A fost alergat apoi pe teren și s-a refugiat pe banca echipei oaspete, acolo unde a fost ajutat să sesizeze Poliția. Oamenii legii ajunși în zonă au constatat că sesizarea se confirmă, iar arbitrul a depus plângere penală împotriva jucătorului pentru comiterea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

Poliția Suceava a anunțat, marți, că în cursul zilei de luni s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 19 ani, dar și față de un alt bărbat de 28 ani, din comuna Șerbăuți, pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar jucătorul de fotbal de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava. Cercetările în acest caz sunt continuate și se va dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

2 ani de suspendare din fotbal pentru Ionuț Onesim

Rezultatul jocului întrerupt dintre Bucovina Șerbăuți și Sporting Poieni Solca, 3-2 pe teren, a fost schimbat de Comisia de Disciplină a AJF Suceava cu victorie la „masa verde”, 3-0, pentru echipa oaspete. În plus, împotriva jucătorului Ionuț Onesim s-a dictat o suspendare pentru o perioadă de doi ani, acordându-i-se totodată și o amendă record în valoare de 4.000 de lei. Eliminat în minutul 65 al aceluiași meci, Alexandru Grigoriciuc (Bucovina Serbăuți) a primit cinci etape de suspendare și o amendă de 600 de lei, după ce l-a înjurat, amenințat și scuipat pe arbitru la ieșirea de pe teren.

Pentru incidentele provocate de spectatori, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a suspendat terenul din Șerbăuți pentru 6 etape și a amendat clubul Bucovina cu 600 de lei.

Articol scris de Tibi BUJDEI
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă