Barbu: „Din punct de vedere al pregătirii stăm bine, cu moralul e mai rău”

Marius ANGHEL 13 Sep. 2013, 14:30 Liga 2
Barbu:**

Clubul Rapid Suceava a organizat joi o conferință de presă, prilej cu care antrenorul Marin Barbu a vorbit atât despre primul meci de campionat, cu Unirea Slobozia, cât și despre situația financiară precară de la club. „Sâmbătă vom debuta în noul sezon, în deplasare, cu Unirea Slobozia. Din punct de vedere al pregătirii suntem gata să dăm o replică pe măsură adversarilor. Cu moralul stăm însă mai rău, dar sper ca băieții să treacă peste toate nemulțumirile și să facă un meci bun. Rapid n-a pierdut de mult un joc în deplasare, așa că dorim să prelungim cât mai mult această perioadă de invincibilitate externă”, a declarat Marin Barbu.

„Magiun” le cere jucătorilor săi să abordeze fiecare meci cu maximă seriozitate, întrucât acest sezon sezon se anunță mult mai dificil decât precedentul. „Va fi luptă acerbă pentru a prinde primele 6 poziții. Toată lumea va dori să evite emoțiile retrogradării și participarea în play-out, acolo unde se poate întâmpla orice. Ne-ar mai fi trebuit doi-trei fotbaliști cu experiență în lot pentru fi acoperiți pe toate pozițiile, dar ținând cont de situația actuală, trebuie să ne mulțumim cu ce avem”, a precizat tehnicianul Rapidului.

„Echipa asta e cam părăsită de toată lumea”

Dată fiind situația grea pe care o traversează clubul, antrenorul Marin Barbu trage nădejde că toate aceste probleme se vor rezolva cât mai curând. „Nu vreau să supăr pe nimeni, dar observ că echipa asta e cam părăsită de toată lumea. Ne confruntăm cu mari lipsuri financiare, iar condițiile de pregătire sunt așa cum sunt. Jucătorii au suportat totul cu stoicism până acum, dar au și ei o limită. Pe cei tineri mai reușesc să-i „păcălesc” cu o vorbă bună, dar cei în vârstă au familii și alte responsabilități. Eu am avut toată bunăvoința și am dus o muncă titanică ca să-i conving pe fotbaliști să se antreneze cu sârg, pentru că lumea care vine pe stadion cere dăruire pentru culorile clubului și nu știe cu ce probleme se confruntă X sau Y”, a declarat Barbu.

Mai mult, „Magiun” crede că ar fi o greșeală ca această formație să fie abandonată acum, când lotul echipei este alcătuit în totalitate din fotbaliști autohtoni, apreciind totodată că Sucevei îi va fi foarte greu să mai revină în eșalonul secund, în condițiile în care, în următoarea perioadă, Federația va reduce drastic numărul de locuri în Liga a II-a.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 13 Sep. 2013, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă