Vești bune la FC Brașov. Țălnar l-a convins pe Becali să achite mai repede o parte din banii pe Chipciu: „Sunt buni și aceștia, dar este doar o soluție de moment”

Marius ANGHEL 27 Dec. 2016, 17:07 Liga 2

FC Brașov a supraviețuit în vară și a reușit să își continue activitatea în prima parte a sezonului actual al Ligii 2 datorită banilor pe care i-a primit de la Steaua în urma transferului lui Alexandru Chipciu la Anderlecht Bruxelles, reprezentând aproximativ 400 de mii de euro. Cum contul s-a golit, iar alte venituri nu au înregistrat, conducătorii echipei brașovene i-au trimis în vacanță pe jucători și angajați cu restanțe salariale și multe nemulțumiri. Incapabil să aducă bani la club, prin propriile forțe, administratorul judiciar revocat, Marian Brescan, a dat vina pe presă pentru situația în care a ajuns FC Brașov. Acesta ar fi dorit ca Steaua să achite mai devreme cea de-a doua tranșă din procentele pe care clubul „stegar” le-a avut în urma vânzării lui Chipciu în Belgia, iar informațiile apărute în presă l-au făcut să tremure de emoții, fiindcă se temea ca Gigi Becali să nu se răzgândească.

Cum banii de la Steaua pentru procentele pe Chipciu sunt singura cale de venit în această perioadă pentru FC Brașov, conducătorii echipei de pe locul 3 din Liga 2 și-au pus speranțele într-o înțelegere cu reprezentanții vicecampioanei pentru ca plata să se facă mai devreme. În acest scop, antrenorul Cornel Țălnar a fost cel care l-a convins pe Gigi Becali, finanțatorul Stelei, să plătească acum o parte din cea de-a doua tranșă pe care clubul bucureștean trebuie să o vireze în contul „stegarilor”. Astfel, jucătorii lui FC Brașov își vor primi o parte din restanțe, iar staff-ul tehnic va putea să își facă planurile pentru perioada de pregătire din această iarnă.

„Am reușit să aducem ceva bani. Gigi Becali a zis că doar 100.000 de euro poate să plătească acum. Sunt buni și aceștia, dar este doar o soluție de moment. Trebuie plătite salariile pe noiembrie, decembrie și ianuarie și mai sunt ceva resturi de prime. Apoi, dacă vrem să ne batem pentru promovare, este obligatoriu să facem cele două cantonamente, dar și să aducem cinci jucători. Nu știu cât vor ajunge banii aceștia de la Steaua, dar e clar că trebuie să se găsească și alte soluții de finanțare”, a declarat, pentru myTEX.ro, Cornel Țălnar, care va reveni miercuri la Brașov pentru a purta discuții cu șefii clubului în privința programului de pregătire din această iarnă.

În schimb, noului administrator judiciar al Brașovului, Alexandru Cosmin Gheorghe, a vorbit despre situația încurcată de la club. „Cei de la bancă au spus că trebuie să își dea seama cine are drept de semnătură, eu sau fostul administrator judiciar, Top Expert. Am auzit că ar fi venit bani de la Steaua, dar momentan nu pot să văd contul. Eu am prezenta toate actele care arată că eu sunt noul administrator judiciar al clubului, am discutat cu cei de la bancă, aștept răspunsul. Până își dau ei seama cine are drept de semnătură, banii rămân blocați în cont”, a spus, pentru aceeași sursă, Gheorghe.

FC Brașov a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 3, poziție care duce la barajul de promovare. În cele 19 meciuri desfășurate în 21 de etape, „stegarii” au acumulat 38 de puncte, cu unul mai puțin față de UTA Bătrâna Doamnă, care e pe locul 2, și cu șapte mai puțin față de liderul Juventus București. Campionatului urmează să se reia pe 25 februarie, în cazul în care nu se va amâna din cauza condițiilor meteo.

Marius ANGHEL 27 Dec. 2016, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă