Băcăuanii rămân în stand-by

25 Jun. 2012, 10:38 Liga 2
Băcăuanii** rămân în stand-by

FCM Bacău a primit oferte din Liga I pentru mai mulți jucători, dar continuă să aștepte răspunsul autorităților locale în privința unei eventuale preluări a echipei.

Situatia FCM Bacau continua sa fie una plina de incertitudini, dupa ce Primaria s-a eschivat de la preluarea echipei fanion a Bacaului. La sfârsitul saptamânii trecute, conducerea clubului fanion al Bacaului a reiterat oferta de cedare a echipei catre autoritatile locale in schimbul sumei de un milion de euro, care poate fi platita in rate, timp de doi ani. In acest pret intra intreg lotul de jucatori al FCM Bacau, antrenori, grupe de copii si juniori, sigla si palmaresul clubului, dar si locul in liga secunda. „Voi ceda echipa fara niciun fel de datorii la bugetul statului”, a precizat finantatorul FCM Bacau, Dumitru Sechelariu.

Contratimp

Prin urmare, FCM Bacau se pregateste sa inceapa o noua saptamâna sub semnul incertitudinilor. Iar timpul nu este in niciun caz aliatul „galben-albastrilor”. Dimpotriva! „In mod normal, pe data de 2 iulie ar trebui ca echipa sa-si reia pregatirile. Noi speram ca, pâna la urma, factorii de decizie locali sa dea un raspuns favorabil cererii noastre sau, macar, sa accepte un dialog pe aceasta tema. Din pacate, timpul trece in defavoarea echipei si a jucatorilor”, a declarat presedintele FCM Bacau, Daniel Scânteie.

Propuneri

FCM Bacau a primit deja propuneri de la echipe de prima liga pentru cedarea celor mai buni jucatori. Nu le-a dat insa curs pentru a nu afecta oferta inaintata Consiliului Local si Consiliului Judetean. „Ceahlaul Piatra Neamt vrea doi jucatori de la noi, iar Viitorul Constanta si-a manifestat interesul pentru alti doi. Deocamdata, nu le-am dat drumul sa plece, dar nici nu putem astepta la infinit o decizie din partea autoritatilor locale. Oricum, ar fi mare pacat ca acest lot de jucatori sa se descompuna”, a opinat finantatorul Dumitru Sechelariu in cadrul emisiunii „Desteptarea de Seara”, difuzata de TV Bacau pe data de 21 iunie.

Soluții

In aceeasi emisiune, fostul presedinte al clubului bacauan, Corneliu Costinescu a vorbit, la rândul sau, despre potentialul lotului de jucatori al FCM Bacau. „Este un efectiv de perspectiva, cu sanse reale de a promova in prima liga. Ar fi pacat ca acesti jucatori sa nu continue in aceeasi formula. Eu refuz sa cred ca, pâna la urma, nu se vor gasi solutii pentru FCM Bacau. Vorbim doar de echipa orasului”, a precizat Costinescu, care a fost presedintele gruparii bacauane in perioada 1974-1992, iar in ultima perioada a indeplinit functia de consilier tehnic al „galben-albastrilor”.

Sursa: Deșteptarea

25 Jun. 2012, 10:38 Liga 2
Pe aceeași temă