Avansează lucrările la arena Motorul: a început „operațiunea decopertarea”. UTA va beneficia de un gazon nou, posibil sintetic

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 May. 2017, 13:47 Actualizat: 04 May. 2017, 13:48 Liga 2

Indiferent de eșalonul în care va evolua din vară, echipa fanion a Aradului, UTA Bătrâna Doamnă, va părăsi Șiria, acolo unde s-a mutat în această primăvară pentru a-și juca promovarea în Liga 1, și se va întoarce în municipiu, mai precis pe arena „Motorul”. Chiar dacă lucrările de renovare a stadionului din Aradul Nou sunt puțin în întârziere și se desfășoară „la relanti”, există speranțe că ele vor fi gata în următoarele două luni de zile, anunță Sport Arad.

Se poate spune că la capitolul tribune (se estimează în jur de 4.000 de locuri din sezonul următor) s-a avansat puțin și, zilnic, câțiva muncitori lucrează deocamdată la fundație, așa că îngrijorarea conducerii și fanilor „Bătrânei Doamne” privește gazonul. Acesta fusese ierbicidat înainte de Paște, iar azi primul escavator a demarat „operațiunea decopertarea”.

După vizita utiștilor la Primărie, tot în Săptămâna Mare, edilii au fost convinși definitiv că e nevoie de o cu totul altă suprafață de joc, iar prima mostră, una naturală, a și apărut de ceva timp pe „Motorul” de la firma orădeană, Greenfield Sport.

Totuși, ultimele informații ar fi că se va merge pe varianta unui gazon sintetic sută la sută, de genul celui de la Chiajna, pe care pe ilfovenii l-au licitat de la o firmă olandeză cu 300 de mii de euro în urmă cu aproape trei ani. Se știe că după darea în folosință a noii arene „Francisc Neuman”, terenul „Motorul” va fi utilizat periodic pentru antrenamente, sau pentru jocurile oficiale ale copiilor și juniorilor.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 May. 2017, 13:47 Actualizat: 04 May. 2017, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă