Au ieșit la lumină clauzele secrete din afacerea Red&White! Mișcarea startegică a noilor acționari de la Dinamo. Creanța preluată de la Dorin Șerdean și suma salvată de la masa credală | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 08 Mar. 2023, 19:47 Liga 2
Au ieșit la lumină clauzele secrete din afacerea Red&White! Mișcarea startegică a noilor acționari de la Dinamo. Creanța preluată de la Dorin Șerdean și suma salvată de la masa credală | EXCLUSIV

Pe lângă suma tranzacției, 500.000 euro, în detaliile legate de afacerea Red&White se află și alte clauze financiare importante.

ProSport continuă seria dezvăluirilor și prezintă elemente de ultimă oră, cum ar fi creanța salarială deținută de șeful Lotus și preluată de noul acționar majoritar de la Dinamo, plus o înțelegere între părți, cu o valoare de aproximativ 300.000 lei.

Afacerea Red&White. Pe lângă cei 500.000 euro pe care trebuie să-i achite pentru acțiuni, noii șefi de la Dinamo au cesionat și creanța salarială a lui Dorin Șerdean. Miza ascunsă a mișcării

Mișcarea momentului sau a începutului de an la Dinamo a constituit-o transferul pachetului majoritar de acțiuni dintre Dorin Șerdean (Lotus) și Red&White 2002 Management, firma care-i are drept acționari pe Andrei Nicolescu (60 la sută) și pe Eugen Voicu (40 la sută). Toate detaliile acestei mișcări au fost prezentate, în exclusivitate, de ProSport.

Ce se știe? Dorin Șerdean a vândut pachetul Lotus cu 500.000 euro, a primit peste 100.000 euro la semnătură, restul banilor urmând să-i fie virați, în rate, în următorii trei ani. În plus, Red&White a achiziționat o altă cotă socială, de 8 la sută, de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan, iar în schimb a virat 55.000 euro în conturile APCH, bani care, conform lui Eugen Voicu, au ajuns, ulterior, în club.

  • 0,1183 la sută este procentul acțiunilor pe care Lotus l-a păstrat în SC Dinamo 1948 SA, 411 acțiuni

Pe lângă aceste detalii, ProSport a aflat că Red&White a preluat și creanța salarială pe care Dorin Șerdean o avea la masa credală, în valoare de 16.185 lei.

De ce această mișcare? De protecție! Practic, noii acționari majoritari au considerat că, în felul acesta, Dorin Șerdean nu poate interveni în procesul de insolvență, așa cum s-a întâmplat în cazul contestațiilor formulate pe ”Planul de reorganizare modificat” pe care administratorul judiciar l-a propus, iar judecătorul sindic l-a respins în luna decembrie. Practic, poziția lui Șerdean, drept creditor SC Dinamo 1948 SA, i-a permis rolul de contestator. Altfel, ca acționar, chiar și majoritar, nu ar fi putut să intervină.

Aproape 300.000 lei salvați de la masa credală, Șerdean a renunțat la executarea silită în procesul reinstalării sale în funcție

Mai mult, afacerea Red&White are și alte dedesubturi. În înțelegerea cu Dorin Șerdean, așa cum administratorul judicar a înștiințat instanța la începutul acestei luni, imediat după oficializarea transferului de acțiuni, fostul președinte a renunțat și la procesul în care cerea reinstalarea în funcție, pe care, de altfel, l-a și câștigat.

Înainte de a renunța, RTZ a formulat o contestație la executare, ca o ultimă încercare de a prelungi revenirea în club a fostului președinte. Între timp, administratorul firmei Lotus a renunțat la executarea silită pusă în aplicare de instanță, însă nu a avut aceeași deschidere pentru a se retrage din dosarul în care a solicitat, la Judecătoria Sectorului 2, dizolvarea Asociației Peluza Cătălin Hîldan.

Și aici există un câștig financiar. Judecătorul care i-a dat câștig ardeleanului în acest proces a dispus, pe lângă cheltuielile de judecată, plata a 26 de salarii din urmă, astfel că Șerdean s-ar fi putut înscrie la masa credală, în categoria salariaților, cu o altă sumă importantă, aproximativ 300.000 lei.

  • 9700 lei a fost salariul net al lui Dorin Șerdean în funcția de președinte executiv la Dinamo
Cătălin MUREȘANU 08 Mar. 2023, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă