ASU Politehnica s-a testat împotriva COVID-19, poate organiza antrenamente cu tot lotul și juca meciuri amicale. Din nou, informațiile solicitate de presă primesc o ușă trântită în nas

Anda DELIU 20 Jul. 2020, 21:36 Liga 2
ASU Politehnica s-a testat împotriva COVID-19, poate organiza antrenamente cu tot lotul și juca meciuri amicale. Din nou, informațiile solicitate de presă primesc o ușă trântită în nas

ASU Politehnica a reușit să intre în ”rândul lumii” și să facă testul de coronavirus. De acum încolo, echipa timișoreană din Liga 2 se poate pregăti normal, cu antrenamente de fotbal ”standard” și, foarte important, poate disputa amicale. Clubul a refuzat, prin vocea șefului departamentului de comunicare Sebastian Novovic, să spună exact în ce zi s-au testa jucătorii, pe motiv că nu este vorba de o instituție publică.

Dacă Ripensia, cealaltă echipă timișoreană din Liga 2, a transmis foarte transparent, încă de la reunire, că echipa a făcut testul coronavirus în dimineața reunirii și toate testele PCR au ieșit negative, ASU Poli se dovedește a fi mult mai secretoasă, deși, spre deosebire de roș-galbeni, care sunt club 100 la sută privat, solicită donații de la fani și primesc multe facilități gratuit de la Universitatea Politehnica din Timișoara, universitatea de stat, care primește bani de la Ministerul Educației și Cercetării.

Alb-violeții au undă verde la amicale. Undă roșie la întrebările mass-media

Liga2.ro a aflat că ASU Poli a făcut testele împotriva COVID-19, însă nu și ziua. Am solicitat informația responsabilului mass-media, telefonic, iar aceasta a spus că nu știe. De când clubul și-a mărit departamentul de comunicare, nu este prima dată când la solicitările telefonice ni se spune că reponsabilul de comunicare nu are informația, dar că se va informa! Fără a reveni vreodată cu vreun telefon lămuritor! Iar dacă întrebările se pun pe grupul de comunicare cu presa, Sebastian Novovic, liderul suporterilor care mai nou e șeful departamentului de comunicare, transmite presei că jurnaliștii trebuie să ia doar ce livrează clubul, și să nu pună întrebări!

Ziua efectuării testului nu a fost un secret la niciun alt club, întrucât există, conform protocolului medical în vigoare în prezent, obligativitatea de a repeta testele la 14 zile. Cum ASU Poli nu a făcut testul imediat la reluarea antrenamentelor, iar în Timiș au apărut din nou multe cazuri, întrebarea ni s-a părut legitimă.

Sebastian Novovic a răspuns sec: ”Nu cred că suntem instituție publică, să fim obligați să comunicăm ceva.” La un club unde multe resurse vin de la o universitate de stat! Până la ora publicării articolului, nu au putut fi contactați nici Marius Cociu, nici Viorel Șerban, nici Octavian Benga, conducătorii, respectiv antrenorul echipei.

Primul test pentru ASU Poli, sâmbătă?

Altfel, după întrebările jurnaliștilor, clubul a publicat că s-au făcut teste PCR pentru 34 de persoane, jucători și staff. Testele au fost toate negative. Așadar, sâmbătă, ASU Poli poate juca un meci amical.

Conform programului pe Știința, sâmbătă, la ora 11:00, s-ar juca cu cei de la CS Hunedoara. Mai lipsește doar să se testeze și adversarul. Vom afla când va dori clubul, pentru că șeful departamentului de comunicare spune că presei nu i se răspunde la întrebări, iar responsabilul de comunicare are mereu un singur răspuns: ”Nu știu, nu am fost anunțat”.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-are-lotul-aproape-conturat-dupa-terminarea-prelungirii-contractelor-singurul-international-pleaca-de-la-alb-violeti-19139290

Anda DELIU 20 Jul. 2020, 21:36 Liga 2
Pe aceeași temă