ASU Politehnica nu mai joacă meciuri în acest sezon, cum și-a dorit. Răspunsul pentru ”săgețile” lui Laszlo Balint: ”Dacă cei de la UTA au frustrări față de Timișoara, nu e bine. Ce au făcut ei a fost mult mai grav”

Anda DELIU 15 May. 2020, 10:15 Liga 2
ASU Politehnica nu mai joacă meciuri în acest sezon, cum și-a dorit. Răspunsul pentru ”săgețile” lui Laszlo Balint: ”Dacă cei de la UTA au frustrări față de Timișoara, nu e bine. Ce au făcut ei a fost mult mai grav”

ASU Politehnica a luat aproape în totalitate vacanță la club, cu excepția Ligii Elitelor U19, care, teoretic, se va mai juca în acest sezon. Echipa mare a votat pentru scenariul în care de la locul 7 în joc nu se mai joacă meciuri în Liga 2. În contextul mini-play-off-ului stabilit, antrenorul echipei UTA, Laszlo Balint, a declarat, miercuri seară, la DigiSport, că vrea să creadă că alb-violeții nu au propus anularea totală a sezonului doar pentru a-i pune ”frână” către Liga 1 rivalei din Arad. Marius Cociu le-a reamintit vecinilor de momente care nu le-au făcut deloc cinste.

ASU Politehnica a propus de câteva săptămâni întreruperea cu anulare a sezonului de Liga 2, printr-un comunicat oficial. Clubul va da un comunicat oficial și acum, când e oficial că doar primele șase clasate din prima ligă mai au meciuri de disputat. Până atunci, Marius Cociu ne-a explicat poziția sa, ca director sportiv.

”Noi, într-adevăr, am susținut că e cel mai bine să se meargă pe înghețarea cu anulare a sezonului. Dar, dintre cele trei scenarii prezentate, am votat al treilea scenariu, care ni se pare cel mai aproape de ceea ce am propus noi. Noi am declarat clar că nu avem cum să îndeplinim condițile din acel protocol. Și ca să fim sinceri, este scenariul care nemulțumește cele mai puține echipe”, a declarat Marius Cociu pentru Liga2.ro.

Oficialul polist le-a bătut utiștilor obrazul pentru episodul Șiria: ”Au fost niște ticăloșii față de suporteri”

Antrenorul Laszlo Balint a spus că nu vrea să creadă că ASU Poli a vrut anularea sezonului pentru ca UTA să nu promoveze. Cociu a dat o replică atât pentru antrenor, cât și pentru club, mai ales.

”Domnul Laszlo Balint este un antrenor foarte bun, și și-a pregătit foarte bine atacul, dar și-a pregătit foarte bine și apărarea. A spus că vrea să creadă că noi am propus anularea sezonului nu cu gândul la clubul UTA. Este o situație mult prea seriosă în momentul de față să gândim așa. Probabil depinde și de ce i-a spus oficialul clubului care a intrat în discuțiile cu FRF. De la UTA a intrat domnul Meszar. Dacă cei de la UTA au frustrări referitoare la Timișoara, nu e bine. Ceea ce au făcut ei la Șiria a fost mult mai grav. Au fost niște ticăloșii față de suporteri, care nu au fost lăsați să intre, dar și față de noi, cei care am intrat, staff, jucători, oficiali. Inclusiv eu am fost agresta verbal de șeful firmei lor de pază”, a spus, tranșant, Marius Cociu.

Nu se gândesc, deocamdată, să rezilieze contractele jucătorilor

La ASU Poli nimeni nu se gândește să rezilieze mai repede contractele ce se încheie la 30 iunie. ”Ieri, după discuția cu FRF, am discutat cu toți cei de la club. Știam că va urma Comitetul de Urgență. Nu ne-am gândit sub nicio formă la asta. Ne gândim la cum vom porni sezonul viitor. Deși pare că acum este o liniște, nu este deloc liniște. Sezonul viitor, după declarațiile președintelui FRF, ar fi unul cu 23 de echipe. Ar retrograda opt echipe! Apoi, nu știm cum și în ce condiții vom începe. Sunt multe necunoscute”, a mai precizat Cociu.

Teoretic, mai au o echipă în competiții

ASU Poli are echipă la Liga Elitelor U19. Deocamdată, competiția nu e oprită. Juniorii nu au fost însă chemați la antrenamente. ”Nu știm ce va fi. Așteptăm. Nu am chemat pe nimeni la antrenamente, pentru că nu avem condițiile solicitate de protocol”, a mai spus Marius Cociu.

În urma ”înghețării” sezonului pentru echipele de pe locurile 7-18 din Liga 2, ASU Politehnica a încheiat această ediție pe poziția a 11-a, cu 32 de puncte acumulate în 22 de meciuri jucate în 24 de etape dintr-un total de 38.

Anda DELIU 15 May. 2020, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă