ASU Politehnica, concentrată pentru a nu rata play-off-ul. Dan Alexa: ”Se poate întâmpla orice în ultima etapă.” Timișorenii vor întâlni Concordia, un adversar dificil

Autor: Anda DELIU Publicat: 26 Mar. 2021, 12:15 Liga 2
ASU Politehnica, concentrată pentru a nu rata play-off-ul. Dan Alexa: ”Se poate întâmpla orice în ultima etapă.” Timișorenii vor întâlni Concordia, un adversar dificil

11 echipe din Liga 2 se bat pentru șase locuri de play-off. ASU Politehnica nu are cel mai greu meci, dar nici cel mai ușor, la Chiajna, pe teren sintetic, cu Concordia. Dan Alexa vrea ca echipa să lupte puternic și să presteze un joc demn de o trupă cu pretenții la promovare.

Dan Alexa: ”Am încredere că jucătorii care vor intra vor face absolut totul pentru a câștiga”

”Chirurgul” spune că fotbaliștii nu trebuie să facă niciun calcul pentru accederea în play-off, ci să-și vadă de joc.

”Într-adevăr, suntem foarte multe echipe. Se poate întâmpla orice în ultima etapă. Mergem la Chiajna cu gândul clar de a lua punct sau puncte. Am avut acel semi-eșec la Pandurii. Din păcate, o problemă a noastră de-a lungul întregului an: foarte rar am reușit să legăm două victorii. Privim încrezători. E ultimul meci din sezonul reuglat. Încă avem șanse mari la accederea în play-off, dar noi trebuie să arătăm că suntem o echipă care se bate la promvoare. Trebuie să arătăm bine. Și am încredere că jucătorii care vor intra vor face absolut totul pentru a câștiga. Avem șanse importante și dacă am pierde la Chiajna. Dar nu-mi doresc să văd asta la jucătorii mei. Îmi doresc să văd determinare. Îmi doresc să arătăm că suntem o echipă care a condus sau a fost mereu între primele patru chipe ale campionatului. Trebuie să ne respectăm blazonul, să mergem acolo ca o echipă cu experiență, care joacă pentru un obiectiv. Nu să așteptăm din partea celorlalți ajutor”, a spus Dan Alexa înainte de meciul dintre Concordia Chiajna și ASU Poli, din etapa a 21-a a Ligii 2, ultima a sezonului regular.

Concordia lui Niculescu, greu de ”ucis”

Dan Alexa știe că meciul contra echipei antrenate de Claudiu Niculescu va fi unul foarte dificil, dat fiind și faptul că se joacă pe teren sintetic.

”Terenul sintetic cred că nu ne avantajează. Dar trebuie să ne adaptăm, pentru că așa sunt condițiile. Întâlnim Chiajna, o echipă mult schimbată în bine, cu jucători foarte buni. Nu au pierdut deloc de când a început acest retur. Cu siguranță e un meci greu”, a explicat Alexa.

În 2021, Concordia are trei remize consecutive la scorul de 0-0, la Recea și acasă cu ”FC U” Craiova și Petrolul, și o victorie, 1-0 la Aerostar.

ASU Poli a început anul cu un meci în Cupa României, pierdut pe teren propriu cu Astra (scor 1-2), iar în campionat a înregistrat două victorii acasă, 2-0 cu SCM Gloria Buzău și 1-0 cu Metaloglobus, și două remize în deplasare, 0-0 la Unirea Slobozia și 1-1 la Pandurii.

Dan Alexa nu va fi pe bancă

Alexa nu are probleme de lot, dar va fi suspendat la acest joc. Indicațiile le vor da ”secunzii” săi, Foale și Gălan.

”Am greșit, și pentru asta plătesc, din păcate. Am un staff în care eu am mare încredere, știu exact cum gândesc eu. Sunt convins că vor fi la același nivel”, a comentat Alexa despre acest aspect.

Cu 32 de puncte acumulate în 18 meciuri disputate în 20 de etape, ASU Poli este pe locul 4 în clasament, la egalitate cu primele trei clasare, ”FC U” Craiova, Viitorul Pandurii și Farul, care au golaveraj mai bun. Concordia Chiajna e pe locul 14, cu 21 de puncte.

Meciul de la Chiajna, ca toate celelalte din etapa a 21-a, are loc duminică, de la ora 15:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 26 Mar. 2021, 12:15 Liga 2
Pe aceeași temă