ASU Politehnica a împrumutat de la FCSB, unul dintre cele mai antipatizate cluburi de către suporterii alb-violeți. Noul jucător, ”ochit” de Răducioiu

Autor: Anda DELIU Publicat: 17 Sep. 2020, 11:59 Liga 2
ASU Politehnica a împrumutat de la FCSB, unul dintre cele mai antipatizate cluburi de către suporterii alb-violeți. Noul jucător, ”ochit” de Răducioiu

ASU Politehnica a anunțat un nou transfer de jucător care este eligibil conform criteriilor pentru cei sub vârstă, impuse în acest campionat. Rareș Toader vine împrumut la Timișoara de la FCSB și confirmă strategia din acest sezon a echipei antrenate de Octavian Benga, care pare să se orienteze momentan spre juniori veniți din afara Capitalei Banatului.

Rareș Toader este mijlocaș central ca post de bază, dar poate juca și în centrul defensivei, la nevoie. Fotbalistul este născut în 2002 și a început fotbalul la Călărași, în orașul natal. Florin Răducioiu l-a remarcat și l-a convocat la o acțiune a lotului U15. Din acel moment, jucătorul s-a mutat la Academia Atletico Madrid București. Toader a schimbat multe echipe. A jucat pentru Metropolitan București, dar și pentru echipa de U17 a Rapidului. Sezonul trecut a jucat la satelitul echipei U Craiova, în Liga 3. Din vară, a semnat cu FCSB, de unde e împrumuta la ASU Poli pentru un an.

Puțin ironic, putem spune că, fără îndoială, după UTA și Dinamo, FCSB e cel mai hulit club de către suporterii alb-violeți, lucru sesizabil din cântecele binecunoscute ale galeriei.

Toader vrea să promoveze cu Poli

Jucătorul spune că a avut deja contact cu vestiarul și dialog cu Dan Alexa, managerul clubului timișorean.

”La început am fost mai tăcut, când am văzut atâţia seniori cu experienţă la Politehnica. Precum Scuti, Mera, Bogdan Vasile sau Munteanu. Am mai vorbit cu Vasile despre cine a mai rămas la Călăraşi, pentru că a jucat şi el acolo. De asemenea, îl ştiam, de la distanţă, pe Alex Munteanu, căci mergeam pe stadion la meciurile Dunării din Liga 1. Între timp m-am obişnuit să mă pregătesc alături de asemenea jucători. Îmi place oraşul, jucătorii, stafful, tot! Domnul Dan Alexa mi-a spus că ţinta noastră este play-off-ul şi să obţinem cât mai multe victorii. Mi-aş dori, de ce nu, să promovăm, avem echipă şi un grup puternic!”, a declarat Rareș Toader pentru site-ul clubului timișorean.

Mulți tineri aduși din alte părți la ASU Poli

Vara aceasta, Poli a bifat, deocamdată, șase transferuri și probabil vor urma și altele, pentru că clubul nu prea mai are portari. Au venit Claudiu Pamfile și Stjepan Plazonja, care nu sunt juniori, dar și reșițeanul Victor Lolea, timișoreanul mutat de mic la București Doru Andrei și Alexandru Popescu, jucător originar din Muntenia. Acum a venit Toader, și el născut în altă regiune.

Deocamdată, cu excepția lui Alexandru Borbei, niciun jucător de la propria grupă de 2003 de la ASU nu s-a impus la echipa mare, deși clubul se mândrește cu academia sa de copii și în special cu această grupă.

Tot vara aceasta, dintre jucătorii crescuți de LPS Banatul, Poli i-a împrumutat în Liga 3 la Dumbrăvița, Ghiroda și Lipova, pe Vlad Bîte, Dragoș Coroiu, Adrian Lazăr, Răzvan Pițigoi, dar și pe Fabio Trip. Toți cei cinci sunt timișoreni. ”Grupa de 2003” joacă și ea în Liga 3, pentru Fortuna, în câmp la Becicherec, o comună din apropierea Timișoarei.

Autor: Anda DELIU Publicat: 17 Sep. 2020, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă