ASU Poli vrea să sărbătorească aniversarea de 95 de ani a primei echipe a Universității Politehnica cu o victorie la Târgoviște. „Avem și o revanșă de luat”

Autori: Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 01 Dec. 2016, 14:04 Actualizat: 20 Dec. 2016, 17:28 Liga 2

ASU Politehnica Timișoara nu și-a pierdut avansul de cinci puncte față de ultima echipă care retrogradează, după ce în ultima etapă a turului a stat, însă va avea o misiune grea la finalul săptămânii pentru a menține aceeași distanță. Echipa pregătită de Sorin Brîndescu joacă duminică, la ora 11:30, la Târgoviște, cu Chindia, una dintre echipele din prima jumătate a clasamentului, însă una care nu se regăsește în acest final de an, iar în ultima etapă a cedat chiar pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă, scor 0-3.

Data disputării meciului cu Chindia are o semnificație aparte pentru gruparea timișoreană, astfel că va încerca să o sărbătorească cu un rezultat bun la Târgoviște. Pe data de 4 decembrie se împlinesc 95 de ani de la nașterea primei echipe a Universității Politehnica din Timișoara.

Antrenorul Sorin Brîndescu e convins că jucătorii săi sunt capabili să onoreze această zi cu un rezultat pozitiv. „E o dată specială pentru fanii noștri și să o onorăm printr-un joc bun al nostru. Avem și o revanșă de luat pentru meciul din tur, în care aproape am fost umiliți de cei din Târgoviște, care ne-au condus la un moment dat cu 4-0. Cred că altele vor fi datele problemei la meciul de duminică și sperăm să ne întoarcem cu puncte acasă”, a declarat, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu, care a rămas surprins de înfrângerea suferită de Chindia pe teren propriu în fața UTA-ei: „Din anumite puncte de vedere, m-a surprins scorul cu care au pierdut în etapa trecută, dar din altele nu. Și UTA e o echipă foarte bună, iar Chindia a început campionatul foarte bine, dar au pierdut puțin din elan, din benzină, iar echipele adverse au început să le citească jocul. Sigur, UTA a avut și puțină șansă, deoarece Chindia a avut o ocazie mare de a deschide scorul și poate că alta era soarta jocului”.

Polistul își face griji pentru vremea de afară și pentru starea terenului: „Toată săptămâna am anticipat că va fi un teren greu, ne-am antrenat pe iarbă, unde era înghețat, iar la finalul antrenamentelor, suprafața era destul de moale. M-am uitat pe prognoza meteo pentru Târgoviște și sunt șanse mari să prindem o astfel de situație. E foarte important cu ce ghete te prezinți, iar la final, dacă va fi noroi, va trebui să le schimbăm, să ne adaptăm situației. Și noi suntem în această situație, e trist… Cluburile ar trebui să rezolve această problemă, a infrastructurii. Sunt costuri foarte mari pentru competiție, dar dacă tot se găsesc resurse pentru desfășurarea unui campionat la nivelul primelor două divizii, ar trebui găsite resurse și pentru îngrijirea terenurilor”, a mai spus Brîndescu.

Pentru jocul cu Chindia, ASU Poli nu-i va putea utiliza pe Alexandru Birău, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, și Răzvan Ghinescu, accidentat. „E o problemă, pentru că în ultimele meciuri am încercat să avem o constanță în ceea ce privește primul 11. Până acum nu am găsit formula, iar acum, când am găsit-o, apar suspendările și accidentările. Dar tot e mai bine să schimbi 1-2 jucători , față de 6-7 deodată”, a mai spus Brîndescu.

„Vreau să le facem un cadou frumos suporterilor noștri și să câștigăm acest meci. Deși când vedem ce condiții sunt ne întrebăm de ce mai jucăm. Știm la ce să ne așteptăm față de primul meci, din tur, când am fost puțin surprinși de ei. Acum suntem puțin mai experimentați și noi”, a spus, citat de pressalert.ro, și Cristian Gălan, căpitanul lui ASU Politehnica.

Înaintea startului returului, Chindia Târgoviște se află pe locul 7, cu 26 de puncte, iar ASU Politehnica e pe locul 15, cu 16 puncte.

Foto: Emanuel Titus ILIESI (Druckeria)

Autori: Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 01 Dec. 2016, 14:04 Actualizat: 20 Dec. 2016, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă