ASU Poli vrea să producă surpriza și să fie prima echipă care bate Brașovul. Atuul pe care mizează Brîndescu: „Ar trebui să se reflecte și în teren”

Pierzători runda trecută la Mioveni, rămași în continuare pe loc retrogradabil în Liga 2, ASU Politehnica va avea un nou meci greu în campionat. Timișorenii întâlnesc sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 16:00, în etapa a 7-a, pe singura echipă rămasă neînvinsă în acest sezon. FC Brașov va fi un adversar puternic pentru jucătorii lui Sorin Brîndescu, meciul de pe „Dan Păltinișanu” anunțându-se din nou unul cu multe goluri.

Antrenorul bănățenilor speră să găsească soluțiile necesare pentru a contracara una dintre cele mai experimentate trupe ale acestui eșalon. „Se anunță un meci foarte dificil, cu o echipă bună, cu jucători experimentați, care au evoluat și la nivelul Ligii 1. Brașovul e o echipă omogenă, deși a început foarte târziu pregătirea, iar noi vom încerca să îi contracarăm. Mizăm pe faptul că avem o pregătire fizică mai bună, iar acest lucru ar trebui să se reflecte și în teren. Noi la fiecare meci am studiat adversarul, ne-am luat măsuri, însă nu ne-au prea ieșit planurile. Nu pot să spun că a fost vreun meci în care adversarul ne-a surprins, știam fiecare ce joacă. Din păcate, în duelul unu la unu cu adversarul direct am pierdut, mai ales pe faza de apărare. Când luăm gol, ne clătinăm, ne pierdem încrederea, ne descurajează și, din păcate, nu reușim să revenim. Noi ne dorim, rămâne de văzut dacă și putem”, a afirmat Sorin Brîndescu, care admite că atmosfera din vestiar nu e cea mai bună după eșecul la scor de neprezentare încasat la Mioveni: „Atmosfera e destul de supărătoare… Când nu poți să te impui, când pierzi meciuri, nu are cum să fie altfel atmosfera. Sperăm să ne corectăm greșelile cât mai repede și să facem și puncte, pentru că se cam îngroașă gluma. Suntem destul de departe de îndeplinirea obiectivului, deși au fost meciuri în care puteam face puncte. Momentan, nu avem maturitate pentru a juca în Liga a 2-a, dar sperăm să o căpătăm”.

Brîndescu va face din nou câteva schimbări în primul „11”, însă nu o face pentru a-și pedepsi jucătorii, ci mai degrabă pentru a găsi o formulă de joc cât mai bună, care să aducă rezultate. „E normal, atunci când un jucător evoluează slab, trebuie schimbat. Din păcate, nu avem continuitate, pentru că eu mi-aș fi dorit să găsesc formula ideală, pe care să mizez meci de meci, astfel încât să se închege mai bine și relațiile de joc. De aceea, sunt pus în situația de a da șanse altor jucători, la fiecare meci, pentru a vedea dacă dau un randament mai bun. Aici îmi doresc ca și ei să conștientizeze că nu e suficient să fii prezent în primul 11, trebuie să respecți sarcinile de joc. Le-am spus de foarte multe ori acest lucru”, a mai declarat antrenorul lui ASU Poli, citat de druckeria.ro.

Bădăuță: „Problema principală cred că e la noi”

Revenit după o accidentare mai lungă, golgheterul din sezonul trecut al lui ASU Poli, Cătălin Bădăuță, speră ca echipa sa să realizeze surpriza cu FC Brașov și să obțină a doua victorie în campionat. „E un meci greu, ca toate celelalte. Nu cred că există vreun meci ușor, poate mai puțin cu Reșița sau Pâncota. Nu cred că problema o reprezintă Brașovul, problema principală cred că e la noi. E o atmosferă destul de încărcată, prin prisma rezultatelor, care nu sunt mulțumitoare. Sperăm să ieșim din pasa asta proastă și să câștigăm meciul de mâine. Victoriile aduc victorii, iar noi am început cu mai multe înfrângeri și nu e bine deloc. Nu știu să spun exact ce nu merge. Am încercat să căutăm soluții, antrenorul încearcă de fiecare dată să găsească formula potrivită, mereu ne dă detalii despre adversar. Nu ne rămâne decât să spargem gheața, și nu mă refer aici doar la un meci, pe care să îl câștigăm, iar apoi pe următoarele trei să le pierdem. Trebuie să avem continuitate, să avem un joc bun și chiar dacă nu reușim un rezultat bun, cel puțin să contăm în meci”, a declarat, citat de druckeria.ro, Bădăuță, care își dorește să-și ajute echipa așa cum o făcea și sezonul trecut: „Sunt undeva la 80% din punct de vedere fizic, deci aici mai am de lucrat. Din fericire, din punct de vedere medical nu mai simt nicio durere”.

Pentru meciul cu FC Brașov, ASU Poli are întregul lot valid după ce mijlocașul Dan Constantinescu și fundașul Laurențiu Telescu și-au revenit după urma unor accidentări. Cât privește varianta înregimentării atacantului Gueye Mansour, aceasta nu mai e de actualitate, senegalezul în vârstă de 31 de ani lipsind de la antrenamente încă de săptămâna trecută.

Foto: Emanuel Titus Iliesi (druckeria.ro)

Pe aceeași temă