ASU Poli vede meciul cu Afumați ca unul vital în privința salvării de la retrogradare. Pentru timișoreni urmează o perioadă de foc

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 15:03 Liga 2

După un început bun de an, cu trei rezultate pozitive consecutive, ASU Poli a dat înapoi în ultimele trei jocuri, înregistrând tot atâtea înfrângeri. Insuccesul cu CS Mioveni (1-2) a atras un altul la Brașov (0-2) și apoi la Oradea cu Luceafărul (1-4). Echipa pregătită de Sorin Brîndescu a căzut pe locul 15, cu 24 de puncte, pierzând și din avansul față de Metalul Reșița (16 puncte), ultima echipă care mai retrogradează din Liga 2.

Vineri, de la ora 17:00, pe stadionul Știința, gruparea timișoreană evoluează din nou pe teren propriu și întâlnește un adversar în fața căruia poate să își întrerupă seria negativă. Brîndescu speră ca jucătorii săi să fi învățat ceva din ultimele eșecuri, iar cu CS Afumați să arată altceva pe gazon.

„O partidă dificilă, delicată, mai ales după această înfrângere drastică de la Oradea, care ne-a pus puțin pe gânduri. Suntem cu moralul scăzut. Dar sperăm ca vineri să jucăm mai bine și să avem ocazia să ne bucurăm și noi la final. Toate meciurile au fost foarte grele pentru noi, poate că după primele trei etape, în care nu am pierdut, a intervenit o stare de relaxare, dar am discutat în această săptămână destul de mult și sperăm să facem lucrurile mai bine de acum încolo”, a declarat, citat de Druckeria, Sorin Brîndescu, care a reanalizat meciul cu Luceafărul: „Am jucat într-un fel în primele etape, apoi am încercat un sistem mai ofensiv, dar am lăsat multe spații în apărare, s-au comis greșeli și aceste lucruri ne dau o stare de neîncredere. Cu asta ne luptăm cel mai mult. Ieri am avut o analiză, am revăzut meciul de la un capăt la altul, cu discuții individuale și colective, cu opriri de faze… discuții mai aprinse, în contradictoriu, așa cum ar trebui să fie. Sperăm ca toate acestea să ducă la lucruri pozitive. M-am contrazis în primul rând cu jucătorii care au comis greșeli și de al căror randament nu am fost mulțumit. Am comis multe greșeli în tur și nu am reușit să le remediem… le repetăm, în cazul unor jucători și în anumite momente de joc. Iar acest lucru ne dă serios de gândit. Datoria mea e să caut soluții și să le și găsesc…”

Cu CS Afumați, Poli vrea să-și ia revanșa după ce în partida tur a pierdut cu 0-2 în minutele de final. „Noi ne dorim să ne revanșăm cu toată lumea, doar că nu prea ne iese. La meciul din tur, de la Afumați, am jucat vreo 50 de minute în inferioritate numerică și nu meritam să pierdem. Dar ștergem cu buretele și privim spre viitor. Afumați e o echipă harnică, muncitoare, ambițioasă, cu un antrenor foarte bun. Și au și jucători timișoreni (n.r. – Vasile Olariu), pe care noi ni i-am dorit, dar nu ne-am permis să-i transferăm. Sperăm ca la ora jocului să fim mai buni decât ei”, a mai spus Brîndescu, care pentru acest joc nu va conta pe atacantul Cătălin Bădăuță, accidentat, însă se va putea baza pe Alexandru Birău, revenit după o accidentare, și pe Radu Motreanu și Ioan Mera, cărora le-au expirat suspendările.

Ungureanu: „Sunt vitale cele trei puncte puse în joc”

Pe de altă parte, mijlocașul Adrian Ungureanu crede că meciul contra ilfovenilor va fi unul crucial pentru ASU Poli, având în vedere meciurile care vor urma, cu Sepsi, Juventus, Olimpia sau Dunărea. „E o partidă decisivă pentru noi, din punctul meu de vedere. Sunt vitale cele trei puncte puse în joc, pentru că Afumați e o echipă mai accesibilă, din partea a doua a clasamentului, și avem nevoie de victorie pentru a ne asigura o oarecare liniște înaintea celor trei partide de foc care vor urma, cu Sepsi, Juventus și Satu Mare. Avem nevoie de victorie pentru a fi într-adevăr liniștiți în privința retrogradării, pentru a avea liniște de sărbători. Ne gândim la o revanșă în primul rând față de suporteri, pentru prestațiile pe care le-am avut în ultima vreme și în special în meciul de la Oradea. Dacă ne gândim totuși la meciul cu Mioveni, rezultatul e puțin mincinos, pentru că am dominat și meritam un egal. La Brașov, putem să spunem că ne-am bătut singuri. Și după meciul de la Oradea, atmosfera a fost bună, suntem uniți, ne dorim foarte mult să ștergem această imagine din ultimele trei etape. Suntem conștienți că nu aceasta e adevărata noastră față”, a declarat, citat de Druckeria, Ungureanu.

„Probabil că a intervenit și o oarecare stare de relaxare, pentru că se mărise distanța la 11 puncte. Metalul a câștigat între timp la «masa verde», acum au rămas 8, deci lupta se dă în continuare. Nu suntem salvați 100 la sută. Mai avem patru meciuri pe teren propriu, din care dacă vom lua minimum 9 puncte, putem fi liniștiți”, a mai spus Adrian Ungureanu despre lupta pentru evitarea retrogradării.

Marius ANGHEL 13 Apr. 2017, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă