ASU Poli o elimină pe ”FC U” Craiova din Cupa României după un meci cu arbitraj absolut dezastruos, care a influențat rezultatul

Anda DELIU 28 Nov. 2020, 16:15 Cupa României

ASU Politehnica merge mai departe în optimile Cupei României, după ce s-a impus cu 3-1 împotriva celor de la ”FC U” Craiova, care au jucat abia al doilea lor meci pe noul ”Ion Oblemenco”. Oltenii au marcat din acțiune, prin Campango, în timp ce poliștii au transformat două lovituri de pedeapsă, a doua acordată aiurea, prin Munteanu și Ivanovici, iar pe final, au înscris din acțiune prin Manea. Trebuie precizat că după prima jumătate de oră, în care a acordat cartonașe cu nemiluită, Andrei Țiții, probabil cel mai slab arbitru din lotul de Liga 2, l-a eliminat total gratuit pe William Baeten, iar gazdele au fost nevoite să joace în zece.

În partida din 16-imile Cupei României dintre prima și a doua clasată din Liga 2, timișorenii nu au prea mișcat în front în prima repriză, iar Craiova ar fi putut să aibă un meci foarte ușor. Încă din minutul 8, oltenii au înscris. După o lovitură liberă, Andrea Compango a marcat cu capul din 7 metri la o fază la care portarul Hindrich ar fi putut face mai multe. Arbitrajul lui Andrei Țiții, botoșănean stabilit de ani buni în județul Sibiu, a fost și în acest meci absolut catastrofal, cu cartonașe galbene dictate aiurea. De altfel, arbitrul a mai făcut praf și alte partide în această toamnă și deși dă niște decizii care lasă efectiv jucătorii mască de cele mai multe ori, Țiții continuă să fie delegat la o mulțime de meciuri, de parcă cei din CCA ar vrea să-și bată joc de echipe.

Erori în lanț comise de arbitrul Țiții, care i-a lăsat aiurea pe gazde în inferioritate

În contextul în care centralul umple echipele de avertismente, tot oltenii au reușit să domine jocul, iar Bălan a avut o reluare peste buturi, cu capul. În minutul 32, golgheterul Bălan a făcut henț în careu la o minge lansată spre poarta lui Popa de Mera, s-a dictat penalty, Alexandru Munteanu a executat în forță, iar mingea a picat din transversală în poartă.

Peste doar un minut, arbitrul-calamitate a dat o decizie total aiurea, de simulare la William Baeten, la 40 de metri, deși intrarea lui Codrea prin anulecare a fost destul de periculoasă, și, astfel, oltenii au rămas total pe nedrept în inferioritate numerică.

Arbitrajul praf a continuat și în repriza a doua

Trecerea pe la cabine nu a fost un sfetnic bun pentru arbitrul Țiții, care a continuat să arbitreze foarte prost. În minutul 58, după ce Dragoș Albu abia l-a atins pe Ivanovici în careu, mai degrabă fiind o simulare, s-a dictat penalty. Tot Petre Ivanovici a bătut și a reușit să marcheze, după ce Robert Popa s-a dus spre colțul opus, în stânga sa.

În minutul 63, arbitrul ajunsese să dea deja 10 avertismente, multe acordate total aiurea în contul ambelor formații. De altfel, pe transmisie, se vedea cum jucătorii privesc siderați deciziile centralului.

Finalul jocului de pe Ion Oblemenco a aparținut timișorenilor

Valentin David, antrenorul oltenilor la acest meci, riscat pe final să forțeze egalarea și l-a scos pe fundașul Lorenzo Paramatti, înlocuit de Andrei Ciolacu.

Defensiva a rămas descoperită, iar, astfel, Alin Manea a putut să valorifice o pasă bună de la Plazonja și să înscrie în minutul 85, pe lângă derutatul Robert Popa.

O calificare nu neapărat nemeritată pentru ASU Poli, dar un meci în care ”FC U” Craiova a fost indiscutabil dezavantajată de arbitrul Andrei Țiții.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în această lună, în etapa a 11-a a Ligii 2, pe arena Știința din Timișoara, unde cele două echipe au încheiat la egalitate. Atunci nu a arbitrat Andrei Țiții, fiindcă altfel nu se știa ce se putea întâmpla.

U CRAIOVA 1948 SA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-3

Andrea Compagno 8′ / Alexandru Munteanu 33′ – penalty, Petre Ivanovici 59′ – penalty, Alin Manea 85′

”FC U” Craiova: Rob. Popa – Paramatti (Andr. Ciolacu 82′), Gugu (cpt.), Diakite, R. Negru – Cacheiro (Raicea 63′), Baeten, Dr. Albu, Rob. Răducanu (Val. Munteanu 74′) – Compagno (Anghelina 46′), Cl. Bălan
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – M. Avram, Criștiu, Blidar, Vl. Pop
Antrenor de portari: Valentin David
Eliminați: William Baeten 34′ (cumul de cartonașe galbene), Abdelaye Diakite 87′ (cumul de cartonașe galbene)

ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Al. Munteanu (A. Manea 71′), Coadă (Bg. Vasile 64′), D. Codrea (Casado 46′), Al. Popovici – P. Ivanovici (A. Ignea 87), Plazonja
Rezerve neutilizate: Deronja – D. Andrei, Toader, C. Jurj, S. Iosif
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Lucian Țiţii (Şura Mică – Sibiu); Asistenți: Lucian Tănase (Piteşti) și Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin); Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Dragoş Ionescu (Bucureşti).

  • Până în acest moment, pe lângă ASU Politehnica Timișoara, în optimile Cupei României, au mai obținut calificare echipele: Chindia Târgoviște, U Craiova, Turris Oltul Turnu Măgurele, Dunărea Călărași, Farul Constanța, FC Botoșani, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și FCSB, aceasta din urmă va câștiga la ”masa verde” cu SCM Gloria Buzău, deoarece formația lui Ilie Stan are o mulțime de cazuri de COVID-19.

În ultimul meci pe care îl au de desfășurat în 2020, în campionat, ”FC U” Craiova, liderul clasamentului, va juca în data de 5 decembrie, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Pandurii. ASU Poli, a doua clasată din Liga 2, are meci chiar de Moș Nicolae, la 6 decembrie, de la 13:30, acasă, cu Rapid.

Foto: Remus Badea (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

Anda DELIU 28 Nov. 2020, 16:15 Cupa României
Pe aceeași temă