ASU Poli are un meci foarte important cu Rapid, în contextul ocupării unui loc direct promovabil. Dan Alexa: ”Este un joc special. O echipă pe care o respect enorm”

Anda DELIU 14 Apr. 2021, 19:51 Liga 2
ASU Poli are un meci foarte important cu Rapid, în contextul ocupării unui loc direct promovabil. Dan Alexa: ”Este un joc special. O echipă pe care o respect enorm”

ASU Poli joacă joi după-amiază, de la ora 16:30, cu Rapid, în ultimul joc al acestei etape intermediare din play-off. Timișorenii au nevoie și de o victorie, pentru a nu se îndepărta de locurile de promovare directe și chiar de cele de baraj. Pentru Dan Alexa, jocul are valențe deosebite.

Antrenorul echipei timișorene a precizat că, pentru el, Rapidul este un club special, În sezonul trecut îl pregătea în play-off, însă nu reușea să îl promoveze în Liga 1.

”Întâlnim echipa momentului în Liga 2, echipă care stă cel mai bine în clasament în acest moment. În ultimele patru jocuri au înscris 13 goluri în condițiile în care au jucat fiecare meci sub o presiune fantastică. Marele merit este al lui Mihai Iosif, care practic a transformat echipa. Este un joc special. Rapidul este o echipă care are în componență jucători cu foarte multă calitate. Îi cunosc bine. De la mijloc în sus, fiecare poate să decidă jocul, pot să facă diferența. Au un echilibru și pe faza defensivă unde apare, de exemplu Dandea. Am un respect pentru ei, dar am așteptări de la echipa noastră să aibă foarte multă determinare și să joace cu mult curaj. Dacă meciul cu Craiova am fost puțin dezamăgit. Dacă mâine nu vom câștiga, lucrurile sunt cam clare pentru priele două locuri, chiar dacă mai mult multe puncte puse în joc. Un meci cu o echipă pe care o respect enorm, pe care am antrenat-o de două ori”, a explicat Dan Alexa.

”Chirurgul” revine pe banca Politehncii după trei etape de suspendare

Alb-violeții nu au probleme de lot, iar Dan Alexa nu va mai fi suspendat, cum s-a întâmplat în precedentele trei jocuri. Totuși, el nu crede că absența sa de pe bancă a dus la remiza de la Călărași (0-0 cu Dunărea) și înfrângerea de la Craiova (0-1 cu ”FC U”), în cele două partide disputate până acum în play-off.

”Nu cred că nu am câștigat sau nu am obținut un egal la Craiova că nu am fost eu pe bancă. Dacă acolo s-ar face diferența, vom vedea mâine. Din punctul meu de vedere, nu cred că asta este problema. Nu vreau să cred că am intrat într-o zonă de confort pentru că am obițnut calificarea în play-off”, a mai spus Alexa.

Vestiarul vrea mai multe victorii legate

Atacantul sârb Pavle Radunovic a vorbit despre faptul că echipa ar dori să lege mai multe succese, pentru a urca în clasament.

”Este un meci foarte important pentru noi. Este un meci greu, pentru că nu am mai câștigat de câteva meciuri, va trebui să arătăm o calitate în joc. Rezultatul ne va propulsa cu siguranță dacă vom evolua la un nivel bun. Sper că dacă câștigăm două-trei jocuri, totul se va shcimba și vom avea o șansă bună pentru primele două locuri”, a spus Radunovic.

În celelalte două jocuri din etapa a 3-a a play-off-ului, FK Csikszereda a pierdut pe teren propriu, ieri seară, 1-2 cu U Craiova 1948 SA, iar Dunărea Călărași a încasat, astăzi, un umilitor 1-5 de la CS Mioveni.

Cu 33 de puncte, ASU Poli este, momentan, pe locul 5, la egalitate cu FK Csikszereda (locul 6), pe care o devansează la golaveraj. Rapid are 39 și e pe locul 2.

Meciul de joi, de pe ”Dan Păltinișanu”, începe la ora 16:30.

În sezonul regular al Ligii 2, cele două echipe cu galerii înfrățite s-au întâlnit în ultimul meci oficial din 2020, pe arena Știința, iar giuleștenii s-au impus cu 2-0 prin golurile marcate de Alexandru Dandea (6) și Radu Crișan (39). Atunci debuta ca antrenor la bucureșteni Nicolae Grigore, care între timp a demisionat.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-dunarea-calarasi-cs-mioveni-incepe-de-la-ora-1630-in-play-off-alte-trei-jocuri-din-intermediara-din-play-out-au-startul-la-ora-1700-19179242

Anda DELIU 14 Apr. 2021, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă